کد خبر: ۱۰۰۱۹۸
۱۱:۳ - ۱۳۹۷/۷/۱۸

سهامدار۱۰۰درصدی یک شرکت دستگیر شد/خرید کارخانه با ارزش زمین۵۰۰ میلیاردی
نماینده مجلس:

سهامدار۱۰۰درصدی یک شرکت دستگیر شد/خرید کارخانه با ارزش زمین۵۰۰ میلیاردی

نماینده مجلس از دستگیری و زندانی شدن سهامدار ۱۰۰ درصدی شرکت ماشین‌سازی تبریز به دلیل سوء استفاده از سه میلیون دلار ۴۲۰۰ تومانی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمداسماعیل سعیدی از دستگیری سهامدار اصلی و 100 درصدی کارخانه ماشین‌سازی تبریز خبر داد و به ایلنا گفت: قربانعلی فرخزاد سهامدار اصلی این شرکت ۳ میلیون دلار ۴۲۰۰ تومانی بابت تجهیز ماشین‌آلات از بانک مرکزی دریافت و سپس در بازار آزاد به فروش رسانده است.

وی ادامه داد: فرخزاد درحال حاضر در زندان به سر می‌برد و مراحل قانونی دادگاه در حال طی شدن است. وی قبل از خرید این کارخانه به دلیل جرائمی ، دارای سوءسابقه بود و با وجود عدم اهلیت این کارخانه به وی واگذار شد.

نماینده تبریز درمجلس افزود: فرخزاد این شرکت را ۶۰۰ میلیارد تومان خریداری کرده درحالی که فقط ۵۰۰ میلیارد ارزش زمین‌های خانه‌های سازمانی ماشین‌ سازی تبریز است.

سعیدی در مورد تاریخچه‌ طولانی واگذاری‌ این کارخانه هم توضیح داد: این کارخانه جزو شرکت‌هایی بوده که در سالیان گذشته به عنوان کارخانه مادر در ایران احداث شده است. هدف این بود که این کارخانه نه فقط برای ایران بلکه برای کل خاورمیانه سرویس‌دهی کند.

این کارخانه ماشین‌افزار تولید می‌کند و ماشین‌آلاتی که در این کارخانه تولید می‌شد در تمامی سالیان گذشته در خاورمیانه بی‌نظیر بود. در چند سال اخیر بر اثر ندانم‌کاری‌ها و بعضا برای فلج کردن اقتصاد ایران به افراد نااهل واگذار شد. این کارخانه یکی از شرکت‌هایی بود که در فهرست سیاه آمریکا ثبت شده و در طول سال‌های گذشته دست به دست بین افراد مختلف گردیده است.

واگذاری این شرکت به یکی از بانک‌های دولتی در زمان ریاست جمهوری پیشین انجام شد و در آن زمان به علت دیون به یک بانک در حال واگذاری بود که بانک با رد کردن این پیشنهاد از جانب دولت، کلیه دیون خود را از دولت نقد طلب کرد. در نهایت شرکت را به تامین اجتماعی واگذار کردند.

به علت اعتراض نمایندگان، خود رئیس جمهور نقل و انتقال شرکت ماشین‌‌سازی را منتفی کرد. اما با تعویض دولت و ورود دولت روحانی دوباره تمام قضایای گذشته از نو شروع شد. دولت روحانی بار دیگر برای پرداخت دیون خود به بانک‌ها سعی در واگذاری ماشین‌سازی تبریز داشت. نهایتا این شرکت بابت هزار میلیارد تومان به صندوق فولاد واگذار شد. سپس صندوق فولاد را به شستا واگذار کردند و بعد یک وکالتنامه از صندوق فولاد گرفته شد تا سازمان خصوصی‌سازی ماشین‌آلات را به اولین مشتری دست به نقد بفروشند.

نمایندگان مجلس آن سال اعتراض کردند که ماشین‌سازی را به شستا واگذار کنند تا مشکلات این کارخانه حل شود. بعد از دو سال با رانت‌بازی‌های سیاسی این کارخانه به فردی فروخته شد که اولین قسط خرید کارخانه را نتوانست پرداخت کند و فرار کرد.

فراز و نشیب‌هایی که این کارخانه طی کرد باعث زمین‌گیر شدن این کارخانه شد. این کارخانه مادر ، بیشتر به ترکیه ماشین‌افزار صادر می‌کرد اما حالا از ترکیه ماشین‌افزار به ایران وارد می‌کنیم. پس از سالیانی که گذشت نهایتا این کارخانه به قربانعلی فرخزاد فروخته شد.

در حال حاضر نمایندگان مجلس در نامه‌ای خواستار رسیدگی به این پرونده فساد مالی و پیگیری اداره‌ی کارخانه شده‌اند.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ