کد خبر: ۱۵۳۳۵۹
۱۸:۹ - ۱۳۹۹/۲/۲۱

خداحافظی بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقا با یارانه‌های سوخت

خداحافظی بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقا با یارانه‌های سوخت

در پی کاهش قیمت‌ نفت، رئیس جمهور نیجریه قصد دارد برای اجرای سیاست حذف یارانه‌های سوخت اقدام کند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از بلومبرگ، محمدو بوهاری در نظر دارد به دنبال کاهش قیمت‌ نفت برای آغاز اجرای سیاست حذف یارانه‌های سوخت اقدام کند که حداقل دو میلیارد دلار در سال برای دولت صرفه جویی به همراه خواهد داشت.

بر اساس این گزارش،چنین تصمیمی از نظر سیاسی پرمخاطره خواهد بود زیرا بهبود قیمتهای نفت ممکن است موجب برانگیخته شدن مخالفتها شود.
هنگامی که گودلاک جاناتان رئیس جمهور پیشین نیجریه در سال ۲۰۱۲ تلاش کرد یارانه سوخت را حذف کند در پی افزایش قیمت بنزین با دو هفته اعتراض و شورش مواجه شد و سرانجام از این تصمیم صرفنظر کرد. آسیب سیاسی که وی در نتیجه این تصمیم متحمل شد در شکست انتخاباتی ۲۰۱۵ نقش داشت.

طبق اعلام وزارت نفت نیجریه،حذف یارانه‌های سوخت به معنای آن است که مردم بین ۱۲۳ تا ۱۲۵ نایرا (معادل ۳۲ سنت) برای یک لیتر بنزین خواهند پرداخت.

طی شش دهه تولید نفت شماری از معروف‌ترین میلیاردرهای آفریقا ظهور کرده و همزمان موجب نابرابری اجتماعی شدیدی شده است نیمی از مردم در فقر مطلق به سرمی برند. برای عمده جمعیت ۲۰۰ میلیون نفری نیجریه، سوخت ارزان تنها مزیتی است که از سوی دولت طی دوران رونق نفت برای شهروندان فراهم شده است.

 اگرچه پیش‌بینی‌های درآمد دولت فعلی در نتیجه پاندمی ویروس کرونا بهم خورده اما این اقدام نه تنها موجب صرفه جویی می‌شود بلکه منابع مالی مورد نیاز برای سرمایه گذاری و کمک به متنوع سازی اقتصاد را فراهم می‌کند.

از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون قیمت نفت برنت تحت تاثیر کاهش تقاضا به دلیل شیوع کرونا و جنگ قیمت میان عربستان و روسیه ۳۶ درصد افت کرده است. نیجریه که برای دو سوم از درآمد دولتی به صادرات نفت وابسته است و نفت بیش از ۹۰ درصد درآمد صادراتی این کشور در دهه گذشته را تشکیل داده، برای دومین بار طی چهار سال اخیر با رکود اقتصادی مواجه است.

اگر این کشور بنزین تولید می‌کرد دولت فضای بیشتری برای مانور داشت اما چهار پالایشگاه دولتی که بین دهه ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ برای پالایش ۴۴۵ هزار بشکه در روز ساخته شده‌ به تعمیر نیاز دارند و با بخشی از ظرفیت فعالیت می‌کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، امید این کشور به خودکفایی در تولید سوخت به پالایش نفت دانگوت به ظرفیت ۶۵۰ هزار بشکه در روز بسته شده که قرار است در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ راه اندازی شود.

این پالایشگاه که به آلیکو دانگوت ثروتمندترین مرد آفریقا تعلق دارد به حد کافی تولید خواهد داشت تا مصرف روزانه حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت را تامین کرده و ظرفیت اضافی برای صادرات باقی گذارد و دیگر دولت مجبور به واردات سوخت نخواهد بود و با صرفه جویی در هزینه‌های واردات،قیمت بنزین کاهش می یابد.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ