کد خبر: ۲۳۵۸۷
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۳

عامل اصلی در بدترین شروع شاخصS&P طی ۸ سال/سهامداران گوش به زنگ فروش
بلومبرگ خبر داد:

عامل اصلی در بدترین شروع شاخصS&P طی ۸ سال/سهامداران گوش به زنگ فروش

بنابر اعلام بلومبرگ درحالی شاخص ۵۰۰ S&P بورس آمریکا از ابتدای سال میلادی با افت ۹ درصدی بدترین شروع از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ را تجربه کرده که سرمایه گذاران گوش به زنگ دیگر عادت کرده اند با هر کاهش قیمت نفت، اقدام به فروش سهام کنند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، بنابر اعلام بلومبرگ، افت شاخص ها در بورس ها تقریبا از اول ژانویه آغاز و در اوایل ماه فوریه اوضاع بدتر شده  به طوریکه وضعیت را نگران کننده کرده است. با این رویداد شاخص سهام 500 S&P (استاندارد اند پورز) از ابتدای امسال 9 درصد افت داشته که بدترین شروع از زمان بحران مالی سال 2008 محسوب می شود.

افت قیمت نفت، عامل اصلی این افت محسوب می شود. نشست بین وزرای نفت ونزوئلا و عربستان با هدف کاهش تولید بدون دستیابی به نتیجه ای مشخص پایان یافت. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا باز هم به زیر 28 دلار رسیده که بیش از 70 درصد کمتر از بالاترین رقم های سال 2014 است.

سرمایه گذاران گوش به زنگ دیگر عادت کرده اند هر موقع قیمت نفت پایین می آید، سهام خود را بفروشند. با توجه به اینکه وضعیت مازاد عرضه در بازار نفت جدی است، برقراری روندی رو به رشد پایدار در وال استریت دشوار به نظر می رسد.

توبیاس لوکویچ، کارشناس بورس موسسه سیتی گروپ می گوید: بدترین مشکلی که سرمایه گذاران باید با آن کنار بیایند، این است که بورس با نوسانات بازار نفت پیوند خورده است.

هر یک از این بازارها که به سمتی یرود، بازار دوم نیز پشت سر آن می رود. اقتصاددانان سیتی گروپ اسم این وضعیت را آخرالزمان نفتی گذاشته اند. در این وضعیت باید چند نکته را در نظر داشت. اولا، نفت ارزان، مصیبت بزرگی که شما با خواندن سرخط خبرها تصور کرده اید نیست. افزایش قیمت انرژی موجب بروز رکود می شود اما کاهش ها باعث این اتفاق نمی شود.

قیمت بنزین در آمریکا نسبت به تابستان گذشته یک دلار و یک سنت پایین آمده است. پولی که از ارزان شدن انرژی صرفه جویی می شود، صرف خرید کالاهای دیگر می گردد و این موجب رونق اقتصاد آمریکا می شود.

ثانیا این مفهوم که نفت ارزان نشان دهنده رکود است و اینکه افت قیمت ها نشان از کاهش تقاضای جهانی برای نفت دارد، سخن درستی نیست.

بر اساس آمارهای آژانس بین المللی انرژی، مصرف جهانی نفت در طی دو سال منتهی به سه ماهه سوم سال میلادی گذشته، 3.1 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است. اتفاقا افت قیمت موجب رشد سریعتر تقاضا شده است.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ