کد خبر: ۲۴۶۸
۱۶:۵ - ۱۳۹۳/۸/۹

فرمول جدید قیمت‌ گذاری خوراک پتروشیمی ها قابل قبول است
دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی :

فرمول جدید قیمت‌ گذاری خوراک پتروشیمی ها قابل قبول است

دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت:فرمول قیمت‌گذاری خوراک مجتمع‌های پتروشیمی که برای ١٠ سال درکمیسیون های انرژی و برنامه و بودجه مجلس تصویب شده، مطلوب و قابل قبول توصیف است.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،احمد مهدوی ابهری در گفت وگو با سنا، فرمول قیمت‌گذاری خوراک مجتمع‌های پتروشیمی را که برای ١٠ سال  در کمیسیون های انرژی و برنامه و بودجه مجلس تصویب شده، مطلوب و قابل قبول توصیف کرد و گفت: مشخص بودن قیمت در دراز مدت و اطمینان خاطر سرمایه گذار از برگشت سرمایه 25 درصدی از جمله مزیت های این فرمول است . ضمن اینکه وزارت نفت مخیر است در زمان هایی که با این رقم هم سرمایه گذاری جلو نمی رود، دوباره آن را  افزایش دهد.  

وی تصریح کرد: در الگوی جدید، نرخ خوراک پتروشیمی ها وابسته به محصول  می شود؛ به عبارتی هرچه قیمت جهانی محصول افزایش یابد، قیمت گاز هم بالا می آید و بالعکس. از طرفی اگر دولت قیمت برخی محصولات مانند اوره را تکلیفی کند، مقرر شده که روی قیمت گاز تخفیف داده شود تا از این جهت فشاری به تولید کننده وارد نشود. در صورتی که سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم  صورت گیرد، وزارت نفت  در آنجا هم تخفیف هایی قائل خواهد شد .

مهدوی ادامه داد: در مجموع ما این قاعده را در خصوص خوراک گازی پذیرفته ایم . اما  درخصوص خوراک مایع هنوز تصمیم  مشخصی گرفته نشده  که آن هم مهم است و داریم پی گیری می کنیم. چرا که اکثر واحدهای زیان ده  از خوراک مایع استفاده می کنند .

این مقام مسوول، یکی دیگر از ویژگی های مثبت فرمول جدید را قبول خسارت از سوی وزارت نفت در مواردی دانست که خوراک پتروشیمی ها به هر دلیلی قطع شود .

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی  در بخش دیگری از این گفت و گو با بیان اینکه با تعلیق تحریم های پتروشیمی، موج  تقاضا برای محصولات پتروشیمی ایران شدت گرفته است، افزود:  صدور این  محصولات  به کشورهای اروپایی از جمله اروپای شرقی افزایش یافته  است .

این مقام مسوول همچنین کشورهای آسیایی را  بزرگترین بازار هدف  محصولات پتروشیمی ایران  ذکر کرد و افزود:  کشورهای آسیای میانه و حوزه قفقاز، آسیای جنوب شرقی، چین، ترکیه،  هند و کشورهای آفریقایی از مهمترین بازارهای مصرف محصولات پتروشیمی ایران هستند.  ضمن اینکه صادرات ما به کشورهایی همچون ایتالیا هم شروع شده است .

مهدوی اخبار منتشر شده در خصوص سودهای غیر متعارف برخی واحدهای پتروشیمی را رد کرد و گفت: وقتی پتروشیمی ها در بورس حضور دارند، عملکرد آنها مشخص است و به چنین اخباری نمی توان بها داد.

وی در تشریح این ماجرا افزود: واقعیت این است که در گذشته سرمایه گذاری هایی  در این بخش با دلارهای ارزان و  یوروهای 800- 700 تومانی صورت گرفت و الان نوبت به بار نشستن این طرح هاست. مضاف بر اینکه این نکته را نباید ناگفته گذاشت که از چه سرمایه گذاری، چه سودی حاصل می شود و قیمت تمام شده یک واحد جدید پتروشیمی در حال حاضر چقدر است؟ مثلا واحدی که  ارزش آن به 5 هزار میلیارد تومان می رسد،  اگر 10 درصد هم سود کند،  می شود 500 میلیارد تومان؛ موضوعی که انتشاردهندگان این شایعات اسمی از آن نمی برند.

مهدوی همچنین به واحدهایی همچون "کارون و خوزستان" اشاره کرد که زیان داده اند و همین طور " بوعلی"  که در  سال گذشته تنها  4 درصد سود کسب کرده است . حتی برای سرپا نگه داشتن این صنعت و توسعه آن به سرمایه ای  70 میلیارد دلاری نیاز است .

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ