کد خبر: ۳۲۲۹۳
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۶/۱۴

نگاه وزارت صنعت به ضرورت ایجاد تنوع در ترکیب صادرات صنعتی

نگاه وزارت صنعت به ضرورت ایجاد تنوع در ترکیب صادرات صنعتی

۷۳ درصد از کل صادرات صنعتی در سال های اخیر به ۶ گروه صنعتی اختصاص دارد که این وضعیت به معنی آسیب پذیری صادرات و ضرورت ایجاد تنوع در ترکیب صادرات صنعتی است.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از ایرنا، در سال های گذشته (مربوط به سال 1392) نزدیک به 72 درصد از کل صادرات صنعتی کشور به صادرات فرآورده های حاصل از نفت و گاز، محصولات شیمیایی آلی، مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد، چدن، آهن، فولاد و مصنوعات آنها، آلومینیوم، مس، روی و مصنوعات آنها، خاک و سن، سیمان، گچ و مصنوعات سنگی و سرامیکی اختصاص داشته است.

با نگاهی به اقلام عمده صادراتی، مشاهده می شود که سهم کالاهای با ارزش افزوده پایین (عمدتا منبع محور و انرژی بر) در ترکیب محصولات صادرات صنعتی کشور قبل توجه است؛ در این شرایط به دلیل نوسان های محدودتر قیمت کالاهای ساخته شده نهایی در مقایسه با قیمت مواد اولیه (مواد خام و کالای واسطه ای)، کشورهای دارای ترکیب محصولات صادراتی منبع محور و دارای ارزش افزوده پایین در مقایسه با کشورهای دارای صادرات با ارزش افزوده بالا، دچار نوسانات و ضررهای بیشتری خواهند شد.

همسو با اهداف سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و باهدف کاهش آسیب پذیری اقتصادی کشور، باید ترکیب صادرات صنعتی کشور متنوع شود؛ بر این اساس طراحی و پیاده سازی سیاست صنعتی جدید با رویکرد تولید و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا اجتناب ناپذیر است.

جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی و سرمایه گذاری مشترک از موضوع های کلیدی در دستیابی به محصولات صادرات متنوع و دارای ارزش افزوده بالا محسوب می شود.

بر این اساس، باهدف ایجاد بلوک های جدید صنعتی (دارای قابلیت ایجاد ارزش افزوده بالا) مواردی از جمله شناسایی و اولویت بندی رشته فعالیت های صنعتی و معدنی باهدف تولید رقابتی و توسعه صادرات باید در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گیرد.

معرفی حمایت ها، مشوق ها و روش های پشتیبانی اجرایی برای توسعه رشته فعالیت های اولویت دار با محوریت بخش خصوصی از دیگر برنامه های اولویت دار این بخش باید باشد.

پشتیبانی از انجام سرمایه گذاری های هدف گذاری شده در رشته فعالیت های اولویت دار با محوریت بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی، متنوع سازی پایه صادرات صنعتی و افزایش سهم محصولات دارای فناوری بالا و ارزش افزوده بالا در صادرات از دیگر برنامه هایی است که باید در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گیرد.

تشویق سرمایه گذاری خارجی با تاکید بر سرمایه گذاری مشترک در فعالیت های تولیدی صادرات محور از طریق اعمال مشوق ها نیز از دیگر برنامه هایی است که توسط کارشناسان برای این بخش پیشنهاد شده است.

انتهای پیام 

 

برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ