کد خبر: ۳۲۳۲۲
۱:۰ - ۱۳۹۵/۶/۱۵

دلایل افزایش قیمت جهانی شکر و 2 رویداد جدید/ تاسیس و ورود به بورس هلدینگ قندی
گزارش بورس پرس از تحلیل چشم انداز صنعت قند و شکر:

دلایل افزایش قیمت جهانی شکر و 2 رویداد جدید/ تاسیس و ورود به بورس هلدینگ قندی

نائب رئیس هیات مدیره قندثابت خراسان با اعلام دلایل افزایش قیمت جهانی شکر و 2 رویداد جدید و قیمت تمام شده شکر، آینده بسیار مناسبی را پیش بینی کرد و از تاسیس و ورود به بورس یک هلدینگ قندی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، غلامرضا کاظمی در جریان جلسه ایی با عنوان چشم انداز صنعت قند و شکر که توسط کارگزاری ملل (عمران فارس) برگزار شد، تاریخچه ایی از فعالیت 120 ساله صنعت قند و شکر (که دومین صنعت قدیمی ایران بعد از نساجی است) و قیمت گذاری ارایه کرد و درباره دلایل افزایش جهانی قیمت شکر و مسائل داخلی نکاتی گفت و چند خبر داد.

در ادامه و بعد از پرسش و پاسخ حاضرین ، ابراهیم مهبد مدیرعامل سابق قند قزوین ، با اعلام آمارهایی ، تحلیلی از کم و کیف صنعت قند و شکر در جهان و ایران ارایه کرد.

دلایل اصلی جهش قیمت جهانی شکر

کاظمی با بیان اینکه قیمت جهانی شکر سال ها به عمد از سوی ابرقدرت ها پایین نگه داشته شده بود تا مانع از رشد اقتصادی کشورهای آمریکای جنوبی و لاتین (به عنوان قطب اول تولید شکر) و ایجاد مزاحمت هایی برای کشوری چون آمریکا شوند، ادامه داد: طی چند سال اخیر سیاست های دنیا تغییر کرده و فشارها از کشوری چون کوبا برداشته شده که به نوعی به معنای آزاد سازی قیمت شکر است.

این فعال صنعت قند و شکر افزود: علاوه براینف رویدادهای عجیبی چون بارش باران در کشورهای تولید و صادرکننده شکر منجر به افزایش 30 الی 35 درصدی قیمت جهانی شکر شد که در بازارهای سهام به نفع سرمایه گذاران دارای نگرش کوتاه مدت است.

کاظمی علت دیگر افزایش جهانی شکر را ناشی از نوسان قیمت نفت اعلام کرد و گفت: کشورهای آمریکای لاتین و جنوبی هنگام افزایش قیمت نفت به سمت استفاده از ملاس و نیشکر می روند.

مشکل همیشگی و موافقت با راه حل

وی به مسائل داخلی صنعت قند و شکر اشاره کرد و گفت: متاسفانه عدم دقت مسئولین در تامین به موقع کسری حدود 50 درصدی همیشگی شکر موجب ایجاد نوساناتی شده است. در این میان شاید مقصر اصلی ما شرکت های تولید کننده هستیم که نتوانسته ایم بین عرضه و تقاضا 6 ماهه تعادل ایجاد کنیم.

نائب رئیس هیات مدیره قند ثابت خراسان با اعلام اینکه قیمت واقعی شکر 3000 تومان بوده و این رقم نادرست نیست، ادامه داد: با بیرون نگه داشتن 200 تا 300 هزار تن اضافه محصول در خارج از کشور برای استفاده هنگام کمبود، می توان به ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای شکر کمک شایانی کرد.

آمادگی انتقال 400 هزار تن چغندر قند از غرب کشور به شرق

کاظمی افزود: در این رابطه اخیرا" جلسه ایی با مسئولان خراسان رضوی برگزار و طی آن با صادرات 200 هزار تن شکر به کشورهای آسیانه میانه با لحاظ کردن 26.5 میلیون دلار و 20 میلیارد تومان موافقت شده است. همچنین آمادگی انتقال 400 هزار تن چغندر قند از غرب کشور به شرق ایران اعلام شده و مسئولین ارشد بانک ها پذیرفته اند کالا را به عنوان وثیقه لحاظ کنند. 

قیمت تمام شده شکر و سود خالص تسویه هر کیلو

وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده شکر از چغندر حدود 2700 تومان و از نیشکر کمتر از این رقم است، ادامه داد: صنعت در حال تلاش است تا حداقل سود را از دولت دریافت کند. بر همین اساس قیمت فروش 2760 تومانی مورد پذیرش واقع شده که از این رقم قرار بوده و هست 230 تومان در قالب یارانه به تولیدکنندگان شکر پرداخت شود.

کاظمی افزود: درحالی سود خالص تسویه هر کیلو شکر 125 تومان بوده که اخیرا" انجمن قیمت بیش از 130 تومانی را ابلاغ کرده اما برخی کارخانه های به اصطلاح خصولتی با نرخ های کمتر از 100 تومان هم به خود و هم به صنعت ضربه زده اند. با این اوصاف حاشیه سود 7 تا 10 درصدی برای چند ماه مناسب به نظر می رسد.

آینده بسیار مناسب صنعت

این مقام مسئول در قند ثابت خراسان با بیان اینکه مشکل بذر مطلوب و تسطیح زمین ها حل شده ، ادامه داد: کارخانه های شکر اگر سال جاری را سپری کنند و مدل قیمت گذاری را به دولت بقبولانند ، چشم انداز سال آینده صنعت بسیار مناسب خواهد بود. در این میان جا دارد تجار رعایت حال تولیدکنندگان و کشور را کنند.

به گفته کاظمی در صورتی که دولت طلب 500 میلیارد تومانی کارخانه ها را پرداخت و 500 میلیارد تومان هم کمک کند می توان شاهد احیای صنعت قند و شکر بود.

عامل اصلی عدم سود آوری شرکت ها و درصد استحصال

وی عامل اصلی عدم سود آوری شرکتهای تولیدکننده شکر و زیانده بودن برخی شرکت ها را ناشی از قیمت گذاری دستوری دانست و اعلام کرد: میانگین استحصال شکر در کشور پیشرفته ایی چون آلمان 92 درصد و در ایران 70 تا 80 درصد و در شرکتی مانند قند ثابت خراسان 89 درصد بوده که مناسب است.

افزایش سرمایه "قثابت" و تاسیس و ورود به بورس یک هلدینگ قندی

کاظمی با اشاره به صدور مجوز افزایش سرمایه 1100 درصدی سازمان بورس برای قند تربت جام و از تجدید ارزیابی دارایی و برنامه عملی شدن آن ، ادامه داد: قند ثابت خراسان هم برنامه افزایش سرمایه چند صد درصدی دارد که در مرحله موافقت هیات مدیره بوده و بعد از نهایی شدن اعلام می شود. همچنین قرار است طی سال جاری یک شرکت هلدینگ قندی توسط بخش خصوصی تاسیس شود تا ضمن ورود به بورس به تامین نیازهای مالی صنعت کمک کند. 

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ