کد خبر: ۳۸۸۹۳
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۸/۱۲

توضیح مدیرعامل بورس درباره علت توقف طولانی برخی نمادها و اختلال هسته معاملات

توضیح مدیرعامل بورس درباره علت توقف طولانی برخی نمادها و اختلال هسته معاملات

مدیرعامل بورس تهران در مورد علت توقف طولانی مدت برخی نمادها و اختلال هسته معاملات بازار سهام را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، حسن قالیباف اصل در حاشیه سومین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در جزیره کیش  در مورد علت توقف طولانی مدت برخی نمادها و اختلال هسته معاملات بازار سهام ، به فارس گفت: توقف طولانی مدت نمادهای معاملاتی به هیچ وجه مورد علاقه نهاد ناظر و نهاد اجرا در بورس و فرابورس نبوده و همواره نقدشوندگی دارایی‌ها مورد تأکید ناظران این دو بازار است، اما براساس دستورالعمل‌ها و مقررات موجود در برخی موارد چاره‌ای به جز این وجود ندارد.

وی افزود: برخی ناشران به دلایلی حتی امکان برگزاری مجامع سالیانه و یا تصویب صورتهای مالی و یا ارائه گزارش‌های عملکردی حسابرسی شده را ندارند و این در حالی است که براساس آمارهای موجود نمادهای معاملاتی که در هر لحظه آن زمان فعال هستند، نسبت به نمادهای معاملاتی متوقف در سال‌های اخیر بیشتر بوده است، منتهی موضوع گزارش‌گری و مجامعی که برگزار نشده، باعث شده تا نهاد ناظر با توقف طولانی برخی نمادهای معاملاتی مواجه باشد.

سخنگوی بورس تهران در خصوص اینکه چرا برخی نمادهای معاملاتی قیمت بازاری سهم متناسب با سود تحقق یافته در بودجه‌های ناشران نیست، گفت: بازار قیمت سهام را تعیین کرده و بورس تنها به عنوان ناظر بستر عرضه و تقاضا را فراهم می‌کند و در فرایند قیمت‌گذاری دخالتی ندارند.

توضیح درباره علت اختلال هسته معاملات

قالیباف اصل با اشاره به مشکلات ایجاد شده از سوی هسته معاملات برای بازار سهام، گفت: هسته معاملات بورس ناشی از وجود نرم‌افزار بین‌المللی است که به خاطر سایه تحریم‌ها در سال‌های گذشته امکان به روز رسانی آن فراهم نشده و حتی باگ‌هایی را نیز شاهد بوده است، ضمن اینکه شاید در برخی مواقع از جمله در عرضه‌های اولیه که با افزایش تقاضای سهام در بازار مواجه هستیم، به درستی از این نرم‌افزار استفاده نشده باشد.

این مقام مسئول با اشاره به تغییر رویه عرضه‌های اولیه سهام در حداکثر 2 ماه آینده، گفت: هم‌اکنون با تغییر برخی دستورالعمل‌ها فرایند عرضه اولیه سهام براساس کشف قیمت دفتری (بوک بیلدینگ) در دستور کار قرار گرفته تا نحوه تخصیص سهام برای متقاضیان در بازار حل و فصل شود. در عین حال شرکت ارائه دهنده خدمات نرم‌افزاری بورس جلسه‌ای را با شرکت بورس داشته، مبنی بر اینکه نرم‌افزار هسته معاملات در اختیار آنها قرار داده شود تا مشکلات نرم‌افزاری به این ترتیب حل شوند.

وی از رشد 60 درصدی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در سال 2014 براساس آمار بانک جهانی خبرداد و گفت: حجم سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این سال در حالی 1670 میلیارد دلار بوده که 1116 میلیارد دلار از آن در بورس‌ها انجام شده است.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
نظرات بینندگان
» بهرامی | ساعت ۱۵:۱ - ۱۳۹۵/۸/۱۲
8
0
پاسخ
از یسته بود نماد هیچ گاه شرکتها و سهامداران عمده ضرر نمیببیند همیشه سهامداران جز ضرر میبیند. به جایی اینکه نماد را ببندید هزینه را برای شرکت زیاد کنید تا سریعا شفاف سازی کنه و مقررات هم اعمال شده باشه. مثلا میتونید یه قانون بذارید که در صورتی که یک نماد بیش از یک فته ممنوع معامله به علت شفاف نشدن سوال ایجاد شده بر اساس قانون بورس شرکت باید به صورت علی الحساب تا 1.2 برابر قیمت آخرین روز معامله در دوران بسته بودن نماد به سهامدارنی که قصد فروش سهامشان را با شرط عودت دادن به سهامدار به همان مبلغ پرداختی حداکثر تا 2 ماه بعد از باز شدن نماد را داشته باشد.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ