کد خبر: ۴۱۹۸۵
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۹/۲۹

گزارش بورس پرس از جلسه معارفه هلدینگ 340 میلیارد تومانی:

"برکت" معرفی شد/ زمان احتمالی عرضه اولیه + گمانه زنی کشف قیمت

مسئولان گروه دارویی برکت ضمن اعلام آخرین وضعیت این هلدینگ 340 میلیارد تومانی، زمان احتمالی عرضه اولیه 10 درصدی و گمانه زنی کشف قیمت را اعلام کردند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، در پی درج هلدینگ دارویی برکت با نماد "برکت" در فهرست نرخ‌های بازار دوم معاملات بورس، دیروز جلسه معارفه این هلدینگ 340 میلیارد تومانی با حضور مدیران ارشد و سهامدار عمده برگزار شد تا این شرکت آماده عرضه اولیه 10 درصد سهام برای 10 روز آینده باشد.

این هلدینگ سود هر سهم اسفند جاری را 280 ریال در نظر گرفته و برای سال مالی 96 نیز سود 307 ریالی را پیش بینی کرده است.

برنامه های "تدبیر" برای عرضه زیرمجموعه ها در بورس

بقایی مدیرعامل گروه توسعه تدبیر به عنوان سخنران اول جلسه گفت: گروه توسعه اقتصادی تدبیر تحت ستاد اجراایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) قرار دارد و براساس قوانین این ستاد دارایی های بدون صاحب و وراث تحت مدیریت این ستاد قرار می گیرد.فلسفه کار این ارگان محرومیت زدایی از مناطق محروم است.

وی ادامه داد: این ستاد از حدود سالهای 88-87 در دوبخش کاملا مجزا ایجاد و گروه توسعه اقتصادی تدبیر به عنوان بازوی اقتصادی در این سازمان فعالیت می کند.

بقایی به تدوین برنام 5 ساله دوم مجموعه اشاره کرد و افزود: این برنامه حدود 8 ماهه پیش تدوین و به تصویب رسید، گروه توسعه اقتصادی تدبیر در چشم اندازه آینده پربازده ترین گروه اقتصادی کشور با نقش فعال در حوزه داخلی و بین المللی خواهد بود. مأموریت شرکت تولید ثروت و ایجاد ارزش افزوده پایدار دارایی ها با اولویت عدم ماندگاری است.

این مقام مسئول اظهار داشت: توسعه تدبیر از فرصت های سرمایه گذاری خارجی از طریق مشارکت با سرمایه گذاران خارجی و استفاده از فاینانس برای سرمایه گذاری ها و پروژه ها استفاده خواهد کرد، همچنین شرکت قصد دارد برای هر یک از رشته فعالیت ها یک هلدینگ در گروه توسعه اقتصادی تدبیر ایجاد کند.

وی ادامه داد: 2 تا 3 شرکت از مجموعه هلدینگ ها در آینده وارد بورس خواهد شد. نفت و گاز پرشیا با اخذ صلاحیت از شرکت نفت می تواند با شرکای خارجی در توسعه میادین نفتی و استخراج نفت فعالیت کند. از جمله رشته فعالیت های در ساخت و ساز در قالب هلدینگ توسعه ساختمان تدبیر است که در بخش ساخت واحدهای مسکونی، تجاری و اداری مشغول به کار است. در زمینه فناوری اطلاعات (ICT) و حوزه دامپروری و کشاورزی از طریق تکنولوی ها و فن آوری های نوین نیز فعال است.

مدیرعامل گروه توسعه اقتصادی تدبیر گفت: به هیچ عنوان در کارهایی که مردم با سرمایه های خرد و اندک می توانند انجام دهند ورود نخواهیم کرد و وارد سرمایه گذاری های سنگین مانند گلخانه های هیدروپونیک خواهیم شد و از روش های تکنولوژی نوین برای تولیداین محصولات استفاده خواهد شد.

استراتژی های تدبیر

بقایی با تأکید بر استراتژی های گروه توسعه اقتصادی تدبیر افزود: مردمی کردن اقتصاد از طریق سازمان بورس و ورود مردم به رشته ها و کسب و کارهای این گروه در بهینه سازی فعالیت ها مثمر ثمر خواهد بود.

وی افزود: گروه دارویی برکت اولین گروه از مجموعه هایی است که با هدف مردمی کردن وارد بازار سهام می شود. دیگر استراتژی مهم شرکت مشارکت با سرمایه گذاران داخلی و خارجی با اولویت سرمایه ها و فعالیت های خارجی به دلیل سرمایه های کلان که در صورت وارد نشدن خارجی ها بهره برداری از پروژه ها با اشکال و وقفه روبرو می شود.

وی ادامه داد: طی چند سال اخیر گروه توانسته سیستم های مدیریتی و نظارتی که حتی بعضی از این سیستم ها در کشور جدید است را مورد استفاده قرار دهد و تنها گروهی که سیستم حسابداری آن متصل به گروه و هلدینگ است گروه توسعه تدبیر است.

"برکت" از نگاه معاون بورس

 در ادامه این جلسه ، روح ا... حسینی مقدم معاون ناشران ونظارت شرکت بورس اظهار داشت: گروه دارویی از جمله شرکت هایی است که شرایط سخت پاسخگویی و شفافیت بورس را پذیرفته است.

وی مهمترین مزیت حضور شرکت ها در بورس را تعداد بسیار زیاد فعالان مشاور در بازار سرمایه دانست و افزود: شرکت ها از توان فنی بازار سرمایه برای ارزش گذاری مدیران استفاده می کنند.

توضیحات مدیرعامل

حمیدرضا جمشیدی مدیرعامل گروه دارویی برکت نیز به ارائه گزارش حوزه دارویی برکت پرداخت و گفت: این شرکت در 16 مرداد 95 تصمیم گرفت وارد بازار سرمایه شود و از سوی بورس نیز پذیرفته شد.

وی ادامه داد شرکت در حال حاضر با سرمایه 340 میلیارد تومانی با هدف توسعه و ارائه محصولات پیشرفته دارویی در حال فعالیت است، گروه دارویی برکت تاکنون وارد حوزه تجهیزات پزشکی نشده اما در برنامه 5 ساله قرار است به این بخش نیز ورود پیدا کند.

این مقام مسئول اظهار داشت: وضعیت دارایی های شرکت با میانگین رشد 15 درصدی، 1900 میلیارد تومان و در سال 94 به حدود 2 هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین سود شرکت در سال 94 به 48 میلیارد تومان رسید و با رشد 4 درصدی در 6 ماهه اول سال همراه بوده است.

جمشیدی ادامه داد: گروه دارویی برکت زنجیره کاملی در تولید دارو از مواد اولیه و شرکت های بازرگانی و پخش و سهام غیرمدیریتی و صندوق تحقیق و توسعه دارد و شرکت اعتلای البرز که در حوزه سرمایه گذاری فعال است در بازار سرمایه حضور دارد، شرکت سبحان انکولوژی که هنوز به همه ظرفیت های آن دست پیدا نکرده ایم تنها شرکت تولید داروهای ضد سرطان در منطقه است که اولین داروی نانوبیوتکنولوژی را این شرکت تولید و با فروش 94 میلیارد تومانی به سود 8 میلیاردی رسید، همچمنین شرکت آتی فارمد از جمله کارخانه هایی است که در اوج تحریم ها در اروپا ساخته شد و در ایران ظرف مدت یکماه روی زمین نصب شد.

اقدامات شرکت بعد از برجام و دلایل ورود به پروژه های جدید

مدیرعامل گروه دارویی تدبیر گفت: بعد از برجام گروه توانست در 65 درصد شرکت اسپانیایی- سوئیسی که یک شرکت تولید دارو است از طریق شرکت البرز شریک شود و تولیدات آن به زودی وارد کشور خواهد شد، در بخش خصوصی نیز توانستیم با سهم زیر 50 درصد با شرکت صالحان شیمی وارد شراکت شویم.

جمشیدی افزود: تقریبا تمام شرکت های زیرمجموعه گروه البرز توانشته اند وارد بورس اوراق بهادار شوند.

این مقام مسئول اظهار داشت: سالانه حدود 5 هزار میلیارد واردات دارو در کشور انجام می شود. تولید دارو با فناوری های نوین خصوصا در حوزه بیوتکنولوژی، تولید دارو براساس وضوعیت بیماری ها و مرگ و میر و اولویت های دارویی در داخل کشور و ایجاد زیرساخت برای ورود سرمایه گذاران داخلی و خارجی و ارتقا کیفیت داروهای داخلی و فعالیتدر حوزه سلامت الکترونیک که تاکننون هیچ شرکتی این کار را انجام نداده است از دلایل ورود گروه دارویی برکت به پروژه های جدید است.

پروژه های مهم و جدید برکت

جمشیدی گفت: پروژه گیاهان دارویی با حدود 25 میلیارد تومان سرمایه گذاری با پیشرفت 50درصدی در شهریور 97 بهره برداری خواهد شد. همچنین در بخش سلول درمانی با حدود 27 میلیارد تومان سرمایه گذاری مستقیم و نزدیک به همین عدد از طریق شرکت البرز کمک شده با پیشرفت 90 درصد طی مدت 8 ماه در اسفند ماه سال جاری بهره بردای می شود. شهرک دارویی با 247 میلیارد تومان سرمایه گذاری با 90 درصد پیشرفت در دی ماه افتتاح خواهد شد. مجموعا 730 میلیارد تومان سرمایه گذاری با چشم اندازه آینده تاکنون انجام شده است.

وی ادامه داد: شهرک صنعتی داروی با حدود 220 هکتار مساحت و در اوج تحریم ها توسط Dessoz Group فرانسه که در آن زمان با تشکیل یک کنسرسیوم طراحی و تاکنون 270 میلیارد تومان سرمایه گذاری در این پروژه انجام شده و حدود 2میلیارد تومان امکان جذب سرمایه گذاری در آن وجود دارد.

به گفته وی قصد تبدیل این پروژه به منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد که در دستور کار مجلس قرار گرفته و تاکنون حدود 20 مجوز از سازمان ها و ارگان های مختلف اخذ شده و حدود 15 قطعه از این مجموعه فروخته شده است. به عنوان مثال یک شرکت دانمارکی که بزرگترین انسلین ساز جهان مشغول به فعالیت است حدود 4 هکتار از این زمین را خریداری کرده و در نظر دارد هاب منطقه برای تولید انسلین را در آن به انجام برساند. همچنین یک شرکت انگلیسی و برخی شرکت های داخلی اقدام به خریداری از این مجموعه کرده اند و حدود 73 متقاضی خرید نیز وجود دارد.

مدیرعامل گروه دارویی برکت ادامه داد: با پرداخت 30 درصد سهم به پژوهشگاه رویان و با دانشگاه فنی آن کارخانه تولید سلول ایجاد شده که تاکنون 5 سلول تولید و آماده ورود به بازار است. و با توجه به اینکه سالانه حدود 2 هزار میلیارد واردات دارویی بیوتکنولوژی در کشور وجود دارد یعنی 80 درصد نیاز از خارج تأمین می شود. در این حوزه نیز حدود 40 میلیارد سرمایه گذاری انجام شده است. همچنین در بخش گیاه دارویی به این دلیل که عصاره خام فروخته نشود قصد داریم مواد موثره در داخل تولید و دانش فنی آن را نیز کسب کرده ایم.

وضعیت صادرات

وی به بخش صادرات اشاره کرد و افزود: در بحث صادرات نیز شرکت تا کنون توانسته 120 قلم داروبه CIS، عراق، سوریه، ژاپن و تایوان را به ثبت برساند و با سومین شرکت دارویی بزرگ دنیا نیز در حال مذاکره هستیم البته شرکت "برکت الصحه" نیز توسط گروه دارویی برکت در بغداد مستقر شده است.

جمشیدی افزود: در گروه دارویی برکت تاکنون رشد 400 درصدی صادرات به ثبت رسیده است.

برنامه های 5 ساله "برکت"

مدیرعامل گروه دارویی برکت با اشاره به برنامه 5 ساله شرکت گفت: برای این مدت رشد 21 درصدی درآمد سالانه پیش بیش بینی می شود، همچنین برای سود خالص نیز رشد 22 درصد در نظر گرفته شده است.

جمشیدی گفت: سرمایه گذاری های آینده 930 میلیارد تومان در بخش توسعه خواهد بود که از این رقم 290 میلیارد تومان در بخش نوسازی و بهینه سازی خطوط، 105 میلیارد تومان در بخش تحقیق و توسعه و 0 میلیارد نیز در تولید کالاهای راهبردی سلامت هزینه خواهد شد.

پاسخ های مدیران به سئوالات سهامداران

در پاسخ به میزان مطالبات شرکت از دولت و دلایل بالا بودن این رقم گفته شد: مطالبات شرکت از دولت حدود 400 میلیارد تومان است و تاکنون حدود 800 میلیارد تومان تسهیلات بانکی دریافت شده که از این مبلغ تقریبا 500میلیارد تومان صرف پوشش بدهی های دولت شده است و دلیل عمده این مطالبات فروش داروهای بیمارستانی اعلام شد.

رضوانی فر در این باره گفت: بخشی از این مطالبات طی چند روز اخیر وصول و مابقی در حال پیگیری است.

در پاسخ به سوال دیگری که در خصوص علت ورود شرکت برکت در صورتی که زیر مجموعه های آن همگی در بورس حضور دارند چیست از سوی حسینی نماینده سازمان بورس پاسخ داده شد: این کار به دلیل کمک به فعالان بازار برای رصد شرکت انجام شد و با توجه به اینکه شرکت ها و طرح های زیرمجموعه برکت از بخش ریسک اجرا و شروع عبور کرده و به مرحله بهر برداری نزدیک شده اند این شرکت تصمیم به عرضه سهام در بورس گرفت، همچنین پروژه های زیرمجموعه به تنهایی قابل عرضه در بورس نیستند و باید از طریق یک شرکت سازمان یافته در سازمان حاضر شوند.

برنامه عرضه اولیه و گمانه زنی درباره کشف قیمت

قیمت عرضه اولیه سهام گروه دارویی برکت توسط مسئولین شرکت با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته حدود ٢٥٠ تومان برآورد و اعلام شد البته با قیمتهایی پایین تر عرضه خواهد شد و با توجه به صحبت های انجام شده به نظر می رسد  قیمت عرضه حدود ٢٠٠ تومان باشد.

در خصوص زمان عرضه اولیه نیز مسئولین گفتند: حدود 10 روز آینده عرضه اولیه انجام خواهد شد و پس از عرضه 10 درصدی ، درصورت کشش بازار،‌ در ادامه امکان عرضه مجدد وجود خواهد داشت.

برنامه افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران وجود دارد و در حال حاضر شرکت در حال طی مراحل اداری آن است.  پیش بینی می شود در بلند مدت سرمایه شرکت به 640 میلیارد تومان برسد.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ