کد خبر: ۴۴۵۰۳
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۶

قدمت 33ساله بانکداری اسلامی ایران/ آماده همکاری‌ با بانک های ژاپن
معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرد:

قدمت 33ساله بانکداری اسلامی ایران/ آماده همکاری‌ با بانک های ژاپن

معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به اینکه بانکداری اسلامی در ایران قدمتی 33 ساله دارد و اولین است از آمادگی ایران برای توسعه روابط کارگزاری و بانکی با بانک‌های ژاپنی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از بانک مرکزی، فرشاد حیدری در مراسم امضای تبادل‌نامه (EOL) نظارتی با اشاره به سابقه تاریخی مراودات میان ایران و ژاپن گفت: روابط دیرینه‌ میان دو کشور منجر به این شده که ایرانیان نگاه ویژه‌ای به کشور ژاپن و فرهنگ غنی آن کشور داشته باشند. لذا باید با توجه به سابقه مراودات و متناسب با توانایی‌ها و ظرفیت‌ها، حجم بازرگانی و مبادلات دو کشور گسترش یابد.

وی توسعه روابط تجاری مشترک را مستلزم گسترش روابط بانکی دانست و افزود: سال گذشته کشور ژاپن درخصوص آموزش‌های نظارت بانکی با ایران همکاری‌های مناسبی داشته که امید می‌رود این همکاری‌ها تداوم و ارتقاء یابد تا استانداردهای بانکی ایران به سطوح جهانی مدنظر برسد و همزمان، بانکداران ژاپن نیز برای بسط و توسعه روابط خود با نظام بانکی ایران، با اصول بانکداری بدون ربا به حد کافی آشنا شوند.

معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه ایران از اولین کشورهایی است که در آن بانکداری اسلامی آغاز شده، تصریح کرد: بانکداری اسلامی در ایران قدمتی 33 ساله دارد و پس از ایران، کشورهای اسلامی دیگر نیز بانکداری اسلامی را آغاز کردند. امروزه در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز خدمات بانکی اسلامی به مسلمانان ارایه می‌شود و ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در این زمینه به دیگر کشورها و به ویژه ژاپن منتقل کند.

حیدری از آمادگی ایران برای توسعه روابط کارگزاری و بانکی با بانک‌های ژاپنی خبر داد و افزود: بانک‌های ایرانی برای ایجاد روابط کارگزاری با بانک‌های ژاپنی و تاسیس دفتر نمایندگی و یا شعب بانکی در خاک ژاپن آمادگی دارند. در همین راستا، بانک‌های ایرانی در کشورهای کره جنوبی و چین نیز حضور یافته‌اند که منجر به افزایش مراودات تجاری ایران با آن کشورها شده است. همچنین بانک مرکزی از حضور بانک‌های ژاپنی که گام موثری برای گسترش روابط تجاری با ژاپن به حساب می‌آید، استقبال می‌کند.

وی افزود: حضور بانک‌های ژاپنی در خاک ایران، نه تنها زمینه را برای دسترسی ژاپن به بازار 80 میلیونی ایران فراهم می‌‌کند، بلکه می‌تواند شرایط حضور پررنگ‌تر ژاپن در آسیای میانه و قفقاز را نیز مهیا ‌کند.

در این نشست، ماساتو کاندا مدیرکل بین‌الملل آژانس خدمات مالی ژاپن، ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، امضای تبادل‌نامه نظارتی میان ایران و ژاپن را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: امضای این تبادل‌نامه، مقدمه‌ای برای تبادل‌ دانش و تجربیات بانکی و امضای تفاهم‌نامه نظارتی (MoU) خواهد بود و با توجه به آمادگی بانک‌های ژاپنی برای حضور در ایران، سرآغازی برای تحقق هدف توسعه همکاری‌های بانکی به شمار می‌رود.

در انتهای این نشست، توافق‌نامه نظارتی توسط مدیران‌کل حوزه نظارت بانک مرکزی و مدیر‌کل بین‌الملل آژانس خدمات مالی ژاپن به امضا رسید.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ