کد خبر: ۵۱۱۲۴
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۳/۵

نیاز ایران به ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای حفظ تولید پارس جنوبی

نیاز ایران به ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای حفظ تولید پارس جنوبی

یک تحلیلگر مسائل انرژی با اشاره به پیش بینی کاهش فشار گاز پارس جنوبی از سال ۲۰۲۳ گفت: ایران به ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای تکمیل پروژه پارس جنوبی و ۳۰ میلیارد دلار دیگر برای حفظ سطح تولید پس از سال ۲۰۲۳ نیاز دارد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از ترند، تحریم های غرب علیه ایران در ژانویه 2016 برداشته شده و مسیر برای ارسال گاز ایران به اتحادیه اروپا هموار گشته اما این کشور همچنان برای مصرف داخلی اش با کمبود گاز مواجه است.

دالگا خاتین اوغلو گفت: تولید ناخالص گاز ایران سال گذشته به 285 میلیارد متر مکعب رسید که حدود 9.3 درصد بیشتر از سال قبل از آن بود و تقاضا برای گاز خانگی در این کشور از 91 میلیارد به حدود 100 میلیارد متر مکعب افزایش یافته است.

وی افزود: البته تولید گاز شیرین (گاز پالایش شده) در ایران حدود 220 تا 230 میلیارد متر مکعب است. اما همچنان حدود 2 میلیون خانوار از 21 میلیون خانوار ایرانی به گاز دسترسی ندارند. در آینده، تقاضا در این بخش افزایش خواهد یافت مگر اینکه ایران بهره وری مصرف انرژی را در این بخش افزایش دهد. فعلا ایران یک طرح سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری برای بهینه سازی 600 هزار سیستم گرایش مرکزی در آپارتمان ها تصویب کرده است. ایران می گوید می تواند با بهینه سازی مصرف انرژی در بخش خانگی، نیروگاه های برق (با بهره وری فعلی 37 درصد) و سایر بخش ها، تا سال 2021 سالانه حداقل 60 میلیارد متر مکعب از گاز مصرفی را اقتصادی کند.

این کارشناس مسائل انرژی در خصوص توانایی ایران برای تبدیل شدن به یک تامین کننده قابل اتکای گاز اتحادیه اروپا گفت: مشکل ایران تنها مصرف داخلی نیست.

خاتین اوغلو افزود: انتظار می رود پارس جنوبی که حدود 55 درصد از کل گاز فروشی ایران را تامین می کند و این رقم تا سال 2019 به 65 درصد خواهد رسید، در سال 2023 به نقطه کاهشی برسد و با افت فشار مواجه شود. ایران می تواند بخشی از این کاهش فشار را جبران کند اما سطح تولید حداقل به میزان 10 درصد کاهش خواهد یافت.

وی گفت: ایران به 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری دیگر برای تکمیل پروژه پارس جنوبی و 30 میلیارد دلار دیگر برای حفظ سطح تولید پس از سال 2023 نیاز دارد.ایران باید تولید گاز از سایر میادین را افزایش دهد.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ