کد خبر: ۵۱۵۸۲
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۳/۲۲

نکات صالح آبادی در مورد ابلاغیه بانک مرکزی و صورت های مالی نمونه بانک ها

نکات صالح آبادی در مورد ابلاغیه بانک مرکزی و صورت های مالی نمونه بانک ها

رئیس اسبق سازمان بورس درباره ابلاغیه جدید بانک مرکزی مبنی بر لزوم تهیه و ارایه صورت های مالی نمونه به مجمع سالانه در پیش روی بانک های بورسی و غیر ورسی

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،علی صالح آبادی در خصوص ابلاغیه اخیر جدید بانک مرکزی مبنی بر لزوم تهیه و ارایه صورت های مالی نمونه به مجمع سالانه در پیش روی بانک های بورسی و غیر ورسی به سنا گفت: اطلاعات جدیدی که قرار است بانک ها در صورت های مالی منعکس کنند، مبتنی بر ریسک است یعنی فقط گذشته نگر نیست و آینده را نیز خواهد دید.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی از سال گذشته در ارائه صورت های مالی بحث IFRS را مطرح کرده، افزود: اینکه صورت های مالی بانک ها باید حاوی اطلاعات جامع تری باشد، با صورت های مالی سنتی متفاوت است، در صورت های مالی سنتی که قبلا تهیه می شد ریسک ها مطرح نبود و صرفاً یک نوع گزارشگری از اطلاعات گذشته بانک ها بود.  

این مقام مسئول ادامه داد: شیوه کاری جدید تعیین می کند که مثلا بانک در قالبی استاندارد، ریسک نقدینگی، ریسک اعتباری، ریسک عملیاتی و دیگر ریسک های موجود بانک را افشا و به نحوی در صورت های مالی منعکس کند تا فردی که صورت مالی را می خواند بتواند تحلیل بهتری از صورت بانک به دست بیاورد، در حالی که در صورت مالی سنتی، چنین تحلیل جامعی وجود ندارد.

به گفته صالح آبادی، کسی که صورت های مالی جدید را می خواند، می تواند ریسک بانک را بهتر ارزیابی کند و در نتیجه در خصوص وضعیت بانک به تحلیل های دقیق تری دست یابد چراکه نوعی نگاه آینده نگر بر این صورت مالی حاکم است.

وی در پاسخ به سوال بانک ها برای تنظیم صورت های مالی بر اساس الگوهای نمونه بانک مرکزی و سازمان حسابرسی تا چه اندازه آمادگی دارند و آیا احتمال تکرار اتفاقات سال گذشته و تاخیر در تدوین صورت های مالی و تعویق مجامع وجود دارد گفت: بانک ها به تدریج خود را با روش های نوین و استاندارد تطبیق می دهندف سال گذشته با سیستم های اطلاعاتی و نرم افزارها در بعضی بانک ها شرایط لازم برای گزارشگری جامع مهیا نبود و بانک مرکزی پذیرفت برخی از این اشکالات طبیعی بوده است .

رئیس اسبق سازمان بورس افزود: در این فرآیند کلی، مجموعه سیستم بانکی را باید نگاه کرد البته در بانک توسعه صادرات اطلاعات پایه اصلاح شده تا بتوانیم اطلاعات مالی را در تاریخ مقرر برسانیم اما در برخی بانک ها اگر آمادگی کافی وجود نداشته نباشد، ممکن است با تأخیرهایی مواجه شوند.به تدریج که نرم افزارها و اطلاعات پایه ارتقا پیدا کند، صورت های مالی نیز تکمیل خواهد شد. اگرچه ممکن است در سال اول،  اطلاعاتی در برخی صورت های مالی کامل نباشد و جاهای خالی وجود داشته  باشد.
 
صالح آبادی در پاسخ به سوال اصلاح و استانداردسازی صورت های مالی بانک ها چه تاثیری در جلوگیری از خطر ورشکستگی آنها دارد و آیا نقطه پایانی بر سودهای کاغذی در بازار سهام خواهد بود یا خیر، اظهار داشت: این تحول باعث می شود بانک ها، هم از وضعیت خود و هم سهامداران، تحلیل دقیق تری داشته باشند لذا کمکی در جهت آسیب شناسی و حرکت به سمت حل مشکلات خواهد بود. البته نمی توان گفت سودهای کاغذی به طور کامل حذف می شود اما  طبعاً در جهت بهبود، حرکت خواهد شد.

وی تاکید کرد: اگر ما ریسک را نبینیم به این مفهوم نیست که ریسک وجود ندارد، دیدن ریسک باعث می شود برای کاهش آن برنامه ریزی صورت بگیرد.  بنابراین به نظرمی رسد اقدام جدید، مقدمه ای باشد برای اینکه سیستم بانکی بیشتر به نحوه حل و فصل مسایل و مشکلاتی که با آن درگیر است ،فکر کند و از مخاطرات و ریسک هایی که ممکن است با آن روبرو باشد پیشگیری کند.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ