کد خبر: ۵۱۶۶۸
۰:۵ - ۱۳۹۶/۳/۲۵

نظر دوانی درباره اعتراض حسابرسان به ابلاغیه جدید بانک مرکزی

نظر دوانی درباره اعتراض حسابرسان به ابلاغیه جدید بانک مرکزی

یک حسابدار رسمی درباره اعتراض برخی حسابرسان به ابلاغیه جدید بانک مرکزی گفت: استانداردسازی باید به یک نهاد مستقل واگذار شود که هم بازار سرمایه و هم بازار پول از آن تبعیت کنند اما در شرایط فعلی که این امکان وجود ندارد نیازی به تبعیت از سازمان حسابرسی نیست.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،غلامحسین دوانی در خصوص ابلاغیه بانک مرکزی استاندارد سازی صورت های مالی بانک ها بر مبنای صورت مالی نمونه بانک مرکزی به سنا گفت: بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر پولی کشور و به موجب قانون مقررات پولی می تواند نمونه صورت های مالی مورد نظر را منتشر و بانک ها و موسسات مالی اعتباری نیز مکلف هستند آن را رعایت کنند.

وی با تاکید بر اینکه چنانچه مقام استاندارد گذار یا هر نهاد مرتبطی که نسبت به این موضوع ایراد یا اشکالی دارد باید با بانک مرکزی مذاکره داشته باشد، گفت:  این نهادها در صورت اشکال باید قبل از ابلاغیه بانک مرکزی با این بانک مذاکره و تعامل می کردند تا نظر آنها تامین شود.

این حسابدار با تاکید بر اینکه هر بازاری یک نهاد ناظر دارد گفت: همان طور که سازمان بورس نهاد ناظر بازار سرمایه است، بانک مرکزی نیز نهاد ناظر بازار پول است و به عنوان نهاد ناظر حاکمیتی بازار پول می تواند نظرات را در این بازار اعمال کند.

دوانی با اشاره به اینکه بانک مرکزی قبل از ارائه مدل نمونه صورت مالی برای بانک ها با بسیاری از حسابرسان معتمد سازمان بورس و جامعه حسابداران رسمی تعامل و نظرات آنها را دریافت کرد، درباره اعتراض برخی حسابرسان به این ابلاغیه تصریح کرد: نظر حسابرسان به طور معمول مشورتی است و مقام ناظر می تواند آنها را اعمال کرده یا قبول نکند و قرار نیست همه نظرهای حسابرسان را بپذیرد.

وی درباره سازمان حسابرسی به عنوان مقام استاندارد گذار نیز گفت: سازمان حسابرسی هیچ مسولیتی در بازار سرمایه و پول ندارد. به همین دلیل باید استاندارد سازی کشور به یک نهاد مستقل واگذار شود که هم بازار سرمایه و هم بازار پول از آن تبعیت کنند اما در شرایط فعلی که این امکان وجود ندارد نیازی به تبعیت از سازمان حسابرسی نیست.

این حسابدار رسمی با اشاره به اینکه برخی معتقدند بانک ها با اعمال تغییرات بانک مرکزی در صورت های مالی متضرر می شوند، گفت: شبکه بانکی کشور در سال های اخیر با مشکلات زیادی مواجه بوده به همین دلیل تغییر در این شبکه و استاندارد سازی صورت های مالی بانک ها بهتر است در یک پروسه زمانی طولانی تر انجام شود،بر همین اساس نیز بانک مرکزی از سال گذشته این تغییرات را ابلاغ کرد و بانک ها را ملزم به رعایت آنها کرد.

به گفته دوانی، اگر بانک ها از سال گذشته آغاز به اعمال این تغییرات می کردند امسال با مشکلی مواجه نمی شدند اما اگر در سال گذشته بانک ها اهمالی کردند بهتر است زمان را غنیمت بشمارند و این تغییرات را در صورت های مالی اعمال کنند .هر چند چنین تغییراتی در کوتاه مدت ممکن است برای بانک ها مشکلاتی را ایجاد کند اما در بلندمدت به نفع بانک ها و صنعت بانکداری خواهد بود.
 
انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ