بهره برداری از ۱۵ مجتمع پتروشیمی تا پایان سال ۹۵

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از فارس، مرضیه شاهدایی در یک نشست خبری با بیان اینکه 60 طرح پتروشیمی در دست اجرا در کشور وجود دارد که از یک تا 99 درصد پیشرفت دارند.

وی افزود: با توجه به تعداد بالای این طرح‌ها و پیشرفت فیزیکی متفاوت این طرح‌ها این طرح‌ را اولویت‌بندی کردیم چنانچه طرح‌های بین 60 تا 100 درصد را در اولویت اول قرار دادیم تا نظارت، همیاری و کمک به آنها پیش از بقیه طرح‌ها انجام شود.

مدیر طرح‌های شرکت ملی پتروشیمی ادامه داد: طرح‌های با پیشرفت از 20 تا 60 درصد در اولویت دوم و از یک تا 20 درصد در اولویت سوم قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: این 60 طرح مجموعاً 33.4 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و ظرفیت تولید صنایع پتروشیمی را دو برابر می‌کند چنانچه ظرفیت فعلی 60 میلیون تنی به 120 میلیون تن در سال افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به وجود 15 طرح در اولویت اول گفت: تا پایان 94 حدود 6 یا 7 طرح به ظرفیت 2.7 میلیون تن و در پایان سال 95 حدود 8 طرح دیگر به ظرفیت 5.8 میلیون تن راه‌اندازی خواهد شد.

مدیر طرح‌های شرکت ملی پتروشیمی با بیان اینکه 6 طرح پتروشیمی در اولویت دوم و 39 طرح در اولویت سوم قرار دارند گفت: طرح‌های اولویت دوم از سال 96 شروع به ورود به مدار می‌کنند و عمدتاً فاینانس آنها فعال شده است و طرح‌های اولویت سوم با مشکلات اجرایی به خصوص فعال نشدن فاینانس و همین طور رفع تحریم‌ها مواجه هستند.

شاهدایی اظهار داشت: 10 یا 12 طرحی که فعالیتی نداشته‌اند برای لغو مجوز مورد بررسی قرار گرفتند و 6 طرح به هیأت مدیره شرکت ملی پتروشیمی برای لغو مجوز معرفی شده‌اند که هیأت مدیره برای آنها یک فرصت 3 تا 6 ماهه به منظور فعال شدن و آورده سرمایه‌گذار در نظر گرفت که در این فرصت 3 یا 4 طرح فعال شدند.

وی با اشاره به احداث 36 طرح جدید در چابهار، جاسک، قشم و پارسیان گفت: این طرح‌ها 60 میلیون تن ظرفیت جدید به صنعت پتروشیمی اضافه می‌کنند و طرح‌های پتروشیمی مکران نیز از جمله این طرح‌ها قرار دارند.

وی ادامه داد: در پارسیان، ایمیدرو و هلدینگ انرژی پاسارگاد در چابهار، ساتا و در جاسک مناطق آزاد و خود وزارت نفت برای ایجاد پایانه مفید و منطقه پتروشیمی فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های جدید شرکت ملی پتروشیمی ایجاد طرح‌های GTP یا تولید پروپیلن در گاز در سراسر کشور است گفت: بر این اساس مکان‌یابی را با در نظر گرفتن تمام مصالح لازم برای احداث یک واحد پتروشیمی در دستور کار قرار داده‌ایم و بر این اساس تأمین آب برای 15 سال و امکان ایجاد صنایع پایین‌دستی برای استفاده از پروپیلن تولید شده را از جمله این مصالح در نظر گرفته‌ایم.

مدیر طرح‌های شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به مذاکره با چینی‌ها برای دستیابی به تکنولوژی تولید پروپیلن از گاز گفت: در حال حاضر پایلوت شرکت لورگی که با مشارکت خود شرکت ملی پتروشیمی احداث شده به ظرفیت 120 هزار تن در ماهشهر به تولید رسیده است و ما هم تلاش می‌کنیم این شیوه از تولید پروپیلن را با واحدهای کوچکتر شروع کنیم؛ در عین حال همزمان شرکت خصوصی متمایل به ایجاد این واحدها به دنبال گرفتن لیسانس از چینی‌ها هستند.

شاهدایی ادامه داد: طرح‌هایی برای تکمیل زنجیره ارزش پروپیلن مورد بررسی قرار گرفته است و ما به لیسانس صنایع پیچیده‌تر پایین‌ دست پروپیلن نیاز داریم که به سختی قابل دسترسی است.

وی تصریح کرد: عمده مشکل طرح‌های پتروشیمی در دست اجرا تأمین فاینانس است اما مشکلات دیگری از جمله آورده سرمایه‌گذاران، تأمین خوراک در بالادست، تأمین دانش فنی، تأمین تجهیزات و اقلام و گرفتن خدمات از شرکت‌های معتبر خارجی از جمله دیگر مشکلات این پروژه‌هاست که بخش مهمی از آنها به شرایط تحریم باز می‌گردد.

انتهای پیام/