مزایای راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی در بورس کالا برای ۳ صنعت

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،حامد سلطانی نژاد گفت: سال ۹۷ در حوزه پتروشیمی بیشترین حجم معاملات سالانه در طول تاریخ بورس کالا را  تجربه کردیم به طوری که بیش از ۴میلیون تن محصولات پلیمری و شیمیایی مورد معامله قرار گرفت.فعالان پایین‌دستی از روش‌های مختلفی می‌توانستند محصول موردنیاز را تهیه کنند. دو روش مستقیم و تعاونی و روش دیگری که البته به دلیل نوسانات به سرانجام نرسید،گواهی سپرده کالایی بود.

وی با بیان اینکه وقتی بازار نقد قوی نداشته باشیم، تعریف بازار مشتقه هم امکان‌پذیر نیست،افزود: خیلی از صنایع پایین‌دستی پتروشیمی با ریسک نوسان قیمت محصول مواجه هستند از این رو درصدد بودیم ابتدا بازار نقد آن را قوی راه‌اندازی کنیم، قیمت روزانه محصولات پتروشیمی را با ابزار گواهی سپرده کالایی داشته باشیم و بعد به سراغ ابزار مشتقه پتروشیمی برویم مخصوصاً روی کالای پرمصرفی مثل پی وی سی اما اتفاقات سال گذشته باعث شد آن طرح به نتیجه نهایی نرسد.

این مقام مسئول تأکید کرد: در تلاش هستیم علاوه بر محصولات پتروشیمی درباره سایر محصولات همچون مس که یکی از تولیدکنندگان اصلی آن هستیم نیز از گواهی سپرده کالایی استفاده کنیم. رتبه‌های نخست تولید مس در دنیا در اختیار ایران نیست اما یکی از تولیدکنندگان مطرح است،راه اندازی گواهی سپرده روی مس و برخی از محصولات فولادی در دستور کار است.

سلطانی نژاد با اشاره به اینکه در حوزه بازار کالا باید بین فعالیت‌های دلالی و تأمین مالی کالا تفاوت قائل شویم، گفت: به طور حتم فعالیت های دلالی و مخرب مورد پسند هیچ کس نیست. همچنین گواهی سپرده کالایی در زمینه شفافیت مبادلات و تامین مالی و اینکه کالاها پس از معامله چگونه حمل و به کجا می روند نیز می تواند کمک کننده باشد.

انتهای پیام