برنامه وزیر ارتباطات برای صحت اخبار در فضای مجازی

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محمدجواد آذری جهرمی درباره داغ بودن فضای شایعات در فضای مجازی به خانه ملت گفت: ترویج شایعه و اخبار دروغ یکی از آفت‌های نظام انتقال سینه به سینه و فضای مجازی است.

وی افزود: در دین اسلام نیز علما برای تشخیص سره یا ناسره بودن روایات از مجموعه علوم مانند علم رجال، انساب و علم کلام استفاده می کردند با استفاده از این روش فرد موثق و غیرموثق شناسایی می شد که مجموعه را در دنیای امروز سواد رسانه‌ای می گویند.

این مقام مسئول ادامه داد: زمانی که سینه به سینه شدن اخبار را پذیرفتیم زمانی که شبکه اجتماعی را به عنوان مرجع خبری پذیرفتیم، چنین ظرفیت هایی را در آن ایجاد کنیم. در پژوهشگاه های وزارت ارتباطات برای کمک به سواد رسانه‌ای، سامانه‌ای در حال طراحی است که این سامانه بتواند صحت و راستی اخبار را ارزیابی کند و مشخص کند آیا منبع این خبر موثق است؟

آذری جهرمی با اشاره به راهکار مقابله با شایعه‌ها، گفت: باید ابزارهایی در اختیار مردم قرار گیرد که قدرت آنها برای سنجش و ارزیابی اخبار افزایش یابد برای تحقق این مهم باید مجموعه‌هایی شکل گیرد که اخبار را بررسی و صحت آنها را به مردم گزارش دهند.

وی با اشاره به راهکار لازم برای مقابله با شایعه‌های مربوط به عملکرد نظام، حاکمیت و دولت در عرصه کاری افزود: بهترین شیوه این است که  فعالانه برخورد کنیم یعنی اگر قرار است اتفاقی رخ دهد نگذاریم دیگران ابتدا مسائل را بازگو کنند بلکه با صداقت و درستی مطالب را با مردم در میان بگذاریم.

آذری جهرمی ادامه داد: اگرچه کم فروشی اینترنت توسط برخی اپراتورها اتفاق ناگواری است اما بدون لکنت زبان این موضوع را با مردم در میان گذاشتیم. این موضوع می توانست شایعه های بسیاری ایجاد کند. در برخی موارد سکوت‌های بی‌جا باعث دامن زدن به شایعات می‌شود.

انتهای پیام