6 پیشنهاد ارزی جدید بخش‌خصوصی به رییس بانک مرکزی

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از مهر، فعالان اقتصادی در نامه‌ای جدید که به امضای غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی رسیده، پیشنهادات جدید ارزی را به عبدالناصر همتی ارائه کردند.

در متن این نامه آمده است: ضمن اظهار امتنان از اهتمام حضرت‌عالی به تعامل و همکاری مثبت با بخش خصوصی در اصلاح سیاست‌های ارزی و پیرو جلسه منعقده در تاریخ ۲۱.‏۰۲.‏۹۸‬ در محل اتاق ایران و با توجه به تفاهمات انجام شده، موارد پیشنهادی اتاق بازرگانی ایران جهت بازبینی سیاست‌های ارزی در حوزه صادرات غیرنفتی به شرح زیر تقدیم می‌شود:

۱- با توجه به مشکلات موجود و بخشنامه‌های متعدد در سال ۹۷، امکان رفع تعهد ارزی برای کلیه کالاهای صادراتی به روش‌های موردقبول بانک مرکزی خصوصاً از طریق واردات در مقابل صادرات یا واگذاری به سایر واردکنندگان به‌استثناء محصولات پتروشیمی و میعانات گازی به مدت ۶ ماه تا پایان شهریور سال ۹۸ تمدید شود. لذا صادرکنندگانی که در بازه زمانی موصوف نسبت به رفع تعهد ارزی اقدام کنند، تعهدات قانونی را ایفاء کرده‌اند.

۲- با عنایت به تفویض اختیار شورای عالی اقتصادی سران قوا به بانک مرکزی مبنی بر احراز بازگشت ارزهای صادراتی به چرخه اقتصادی، پیشنهاد می‌شود بانک مرکزی با رعایت بند فوق فهرست صادرکنندگانی را که رفع تعهد ارزی (به‌صورت کامل و یا بخشی) نکرده‌اند به سازمان مالیات جهت اخذ مالیات ارسال کند.  محرومیت صادرکنندگان از معافیت‌های مالیاتی منوط به اعلام بانک مرکزی مبنی بر عدم رفع تعهد ارزی و متناسب با آن در نظر گرفته شود.

۳- سازمان مالیاتی در بخشنامه اخیر استرداد مالیات بر ارزش‌افزوده صادرکنندگان را منوط به برگشت ارز حاصل از صادرات کرده است که برخلاف قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه است. در بخشنامه یاد شده رعایت ماده ۳۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر تأکید شده است و مهلت استرداد مالیات بر ارزش‌افزوده حداکثر ۳۰ روز تعیین شده است. بدین ترتیب، با توجه به مهلت برگشت ارز ظرف مدت ۳ ماه، استرداد مالیات بر ارزش‌افزوده در خوش‌بینانه‌ترین حالت ۴ ماه زمان خواهد برد. خواهشمند است با اعلام ماهانه رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان به سازمان مالیاتی زمینه بازپرداخت مالیات ارزش‌افزوده به صادرکنندگان رفع تعهد نموده را فراهم نمایید.

۴- با توجه به هزینه‌های تحمیلی ناشی از تحریم‌های اقتصادی و همچنین قیمت‌های غیرواقعی پایه صادراتی در بسیاری از کالاها از تاریخ ۲۲.‏۰۱.‏۹۷‬

الف- کفایت برگشت ۸۵ درصد ارزش پروانه‌های صادراتی گروه کالایی پتروشیمی و فلزات رنگین (که دارای قیمت جهانی و بورسی هستند).

ب- کفایت برگشت ۷۰ درصد ارزش پروانه‌های صادراتی سایر کالاها.

۵- با عنایت به دغدغه صادرکنندگان جهت بازگشت ارزهای صادراتی ظرف مدت ۳ ماه و با توجه به سخت‌تر شدن تحریم‌های اقتصادی، پیشنهاد می‌شود مدت‌زمان موصوف به بازه‌های زمانی ۶ ماه (برای اقلام کشاورزی)، ۹ ماه (برای سایر گروه‌های کالایی)، ۱۲ ماه (برای فرش و صنایع‌دستی) و برای صادرات خدمات فنی و مهندسی یک سال از زمان ارائه صورت‌وضعیت تغییر یابد. ضمناً برای صادرکنندگانی که زودتر از موعد مقرر نسبت به برگشت ارزهای صادراتی به چرخه اقتصادی اقدام می‌کنند مشوق‌هایی در نظر گرفته شود.

۶- صادرکنندگان به عراق و افغانستان تا تاریخ ۱۶.‏۰۵.‏۹۷‬ مشمول تسویه ریالی با ارائه اسناد مثبته هستند. همچنین، صادرات انجام شده به کشورهای موصوف از تاریخ مذکور تاکنون با مشورت اتاق ایران تعیین تکلیف شود. لذا، مقتضی است که بانک مرکزی فهرست صرافی‌های مجاز موردنظر در کشورهای ایران، عراق و افغانستان را جهت نقل‌وانتقال ارز با این دو کشور به اتاق ایران معرفی کند.

انتهای پیام