شورای امنیت با نظر آمریکا درباره نقش ایران در انفجار دو نفتکش مخالفت کرد

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،بعد از انفجار صبح دیروز دو نفتکش در دریای عمان که با واکنش ها و مواضع متعددی روبرو شد، شورای امنیت سازمان ملل به پیشنهاد آمریکا پشت درهای اقدام به برگزاری جلسه کرد که بدون جمع بندی به پایان رسید .

جاناتان کوهن سفیر آمریکا در سازمان ملل بدون ارائه هیچ سندی و حتی پاسخ به سوالات، ایران را در این ماجرا متهم کرد.         

خبرگزاری فرانسه هم از قول منابع دیپلماتیک اعلام کرد اعضای شورای امنیت سازمان با موضع آمریکا موافق نبودند و تاکید داشتند هیچ سندی درباره ارتباط ایران با این حملات وجود ندارد.

واکنش ایران در سازمان ملل

در این میان نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد هم در پاسخ به اظهارات نماینده آمریکا در شورای امنیت با صدور بیانیه ای اعلام کرد: اظهارات فتنه‌ جویانه نماینده آمریکا علیه ایران در جلسه 23 خرداد شورای امنیت سازمان ملل، نماد دیگری از عملیات روانی ایران‌ هراسانه این کشور بود. ایران قاطعانه ادعای بی اساس آمریکا در ارتباط با حوادث 23 خرداد تانکرهای نفتکش را رد و آن را با شدیدترین لحن ممکن محکوم می‌کند.

فراخواندن ایران به دیپلماسی و بازگشت به میز مذاکره توسط آمریکایی که خود به صورت غیرقانونی از برجام خارج شده، یک طنز است. جنگ و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران و حضور گسترده نظامی آن کشور در منطقه همواره منشأ اصلی ناامنی و بی ثباتی در منطقه خلیج فارس و جدی‌ترین تهدید علیه صلح و امنیت آن به شمار می آید .

نه ارائه اخبار ساختگی و انتشار اطلاعات نادرست می‌تواند واقعیت را تغییر دهد و نه متهم کردن بی‌ شرمانه دیگران. آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن باید از جنگ‌طلبی دست بردارند و به توطئه‌های فتنه‌ انگیزانه و عملیات‌های مخفیانه خود با هدف متهم ساختن دیگران در منطقه پایان دهند.

ایران با هشدار مجدد نسبت به زورگوئی، ارعاب و تهدید و رفتارهای شریرانه آمریکا، نگرانی خود را درباره حوادث مشکوک امروز تانکرهای نفتی ابراز می‌کند و از جامعه بین‌المللی می خواهد تا به مسئولیت‌های خود در پیشگیری از اینگونه سیاست‌ها و اقدامات غیرمسئولانه و خطرناک آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن در افزایش تنش در منطقه، عمل کند.

جمهوری اسلامی ایران دوباره تأکید می‌کند که تنها راه کاهش تنش در این منطقه، تعامل فعال و سازنده همه کشورهای منطقه در چارچوب یک گفتگوی واقعی، فراگیر و مبتنی بر احترام متقابل و اصول بنیادین حقوق بین‌الملل است. حوادث اخیر و وضعیت منطقه فوریت چنین گفتگوی منطقه ای را مورد تأکید قرار می‌دهد.

با تأکید مجدد بر موضع دیرینه خود مبنی بر ضرورت تقویت صلح و امنیت در منطقه گسترده‌تر خلیج فارس، جمهوری اسلامی ایران آماده است تا نقش فعال و سازنده‌ای را در تأمین امنیت گذرگاه‌های راهبردی دریایی و تقویت صلح، ثبات و امنیت منطقه ایفا کند.

انتهای پیام