انتقاد گسترده مدیران و فعالان بورس از رویکرد وزارت صنعت در قیمت گذاری فولاد

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، پیرو انتشار پیش نویس تازه ترین تصمیم وزارت صنعت مبنی بر تعیین کف و سقف غیرمنطقی قیمت فولاد این اقدام با انتقاد گسترده فعالان بازار سرمایه، صنعت فولاد و اعضای شورای عالی بورس روبرو شد.

وزارت صنعت در شرایطی قصد دارد قیمت فولاد را برای چندمین بار در تاریخ اقتصادی ایران دستوری کند که به اعتقاد فعالان بازار سرمایه حتی یک تجربه موفق در این حوزه وجود ندارد. از اتخاذ دلار ۴۲۰۰ تومانی در سال ۹۷ گرفته تا اقدامات دستوری ادوار گذشته همگی بیانگر یک اتفاق شوم در اقتصاد ایران است. رانت و تزریق منابع به عده ای محدود و واسطه تنها نتیجه سرکوب قیمت ها بوده و به همین دلیل فعالان بازار سرمایه از تصمیم وزارت صنعت ابراز تعجب و نگرانی کرده اند.

تکرار اقدامات اشتباه سال ۹۷ و دخالت در فرآیند ذاتی اقتصاد

در همین زمینه روز و شب گذشته علاوه بر بسیاری از کارشناسان و مدیران بازار سرمایه و البته صنعت فولاد، حسن قالیباف اصل رییس سازمان بورس نیز به تصمیم گیری وزارت صنعت برای دستوری کردن قیمت فولاد انتقاد کرد و گفت: برخی از تصمیمات احتمالی آتی در حوزه قیمت گذاری و تعیین سقف رقابت برای محصولات فولادی در بورس کالا حاکی از تکرار اقدامات اشتباه سال ۹۷ و دخالت در فرآیند ذاتی اقتصاد است. طبق تجربه قبلی این اقدام هیچ نتیجه مفیدی نخواهد داشت و تنها به توزیع رانت در میان عده ای خاصی منجر می شود.

وی ادامه داد: با توجه به تاثیر قابل توجه سهام شرکت های فولادی در بازار سهام این اقدام تضییع حقوق ۵۰ میلیون سهامدار بشمار می رود و علاوه بر کاهش درآمد شرکت ها که سود آن متعلق به سهامداران حقیقی، حقوقی و سهامداران سهام عدالت است، روند کلی بازار را نیز دستخوش تغییرات نامطلوب می کند.

انتقاد اعضای شورای عالی بورس

همچنین شاهین چراغی، روح اله حسینی مقدم، سعید اسلامی بیدگلی و حسین سلاح ورزی چهار تن از اعضای شورای عالی بورس نیز نسبت به قیمت گذاری دستوری فولاد از سوی وزارت صنعت انتقاد کرده اند. توزیع رانت به واسطه ها، نرسیدن حمایت های این چنینی به مردم و تاثیر اینگونه تصمیم ها در کاهش بهای سهام فولادی ها به عنوان لیدر بازار سهام از جمله نکات مطرح شده در دیدگاه اعضای شورای عالی بورس بوده است.

دراین میان، جمع کثیری از فعالان، کارشناسان، کارگزاران و خبرنگاران بازار سرمایه نیز اعتراض ها را به رویکرد وزارت صنعت اعلام کرده اند.

رضا شهرستانی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندکان فولاد نیز گفت: وزارت صنعت این انجمن را دور زده و فعالان صنعت فولاد به هیچ عنوان موافق دستوری شدن قیمت فولاد با شعار حمایت از مصرف کننده نیستند چراکه در عمل خریداران فولاد ارزان، محصول را با قیمتی واقعی به مردم خواهند فروخت و همان تجربه دلار ۴۲۰ تومانی در اقتصاد و بازار پیاده می شود.

با همه این تفاسیر باید دید آیا علیرضا رزم حسینی وزیر جدید صنعت مانع اجرای این اقدامات سفارشی و رانت زا می شود یا وی نیز اسیر مشاوره های غلط و غیرکارشناسی خواهد بود.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام