ریزش سنگین شاخص بورس بعد از وعده های نمایشگاهی + چند دلیل و عامل

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، فعالان بازار سرمایه و سهامداران اولین روز هفته و یک روز بعد از پایان پانزدهمین نمایشگاه بورس، بانک ، بیمه، شاهد و ناظر تشدید وخیم بازار طی دو ماه اخیر و بعد از ریزش بی سابقه 125 هزار تایی شاخص در 18 اردیبهشت شده اند.

براساس این گزارش، شاخص بورس درحالی طی نیمه اول معاملات و تا ساعت 10:45 صبح با سقوط بیش از 65 هزار واحدی به محدود 2.22 میلیون واحدی عقب نشینی کرد که در پایان معاملات هم این ریزش به بیش از 73 هزار واحد رسید تا دماسنج بازار در عدد 2 میلیون و 215 هزار تایی جا خوش کند.

فعلا" دلیل یا دلایل مشخص و قطعی و مبرهنی برای این وضعیت اعلام نشده اما این وضعیت بغرنج به باور اغلب فعالان ناشی از کاهش دلار و برگشت به کانال 50 هزار تومانی است که بر سهام شرکت های صادرات محور اثر مستقیمی دارد.

ولی در این میان عده زیادی هم این استدلال را رد و اعلام کرده اند در صورت اثر کاهش دلار، چرا سهام شرکت های ارزبر مخصوصا" خودرویی ها با ریزش و صف فروش مواجه شده اند که سئوال درست و بجایی است.

از سوی دیگر برخی سهامداران، عملکرد مجید عشقی رئیس سازمان بورس در مواردی مانند دامنه نوسان، کنترل بازار هنگام صعود قیمت ها و وعده بازار با نشاط و عدم نیاز بورس به حمایت و نقش مهم بازارگردان‌ها در عدم شکست و... ( که در نمایشگاه بورس اعلام کرد) را به نقد کشیده و خواهان کناره گیری وی شده اند.

اما گروهی ضمن تایید این موارد، عامل اصلی را برنامه دولت برای عرضه 150 هزار میلیارد تومان اوراق برای تامین مالی مختلف، جبران کسری صندوق ها برای پرداخت حقوق از طریق فروش سهام و کمک ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق های بازنشستگی، نوسان گیری سهامداران حقوقی می دانند و بر این باورند تا زمان عرضه این اوراق و به منظور افزایش شانس فروش همه این حجم از اوراق، خبری از رشد بازار نخواهد بود و پیش بینی شاخص 3 میلیون واحدی تا خرداد و تیر هم سرابی بیش نیست!

با این اوصاف بازار سهام باز هم با چالشی سخت و مبهم مواجه شده و ادامه این روند، منجر به تشدید روند فرسایشی و خروج سرمایه و فرار پول خواهد شد.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام