سونامی واگذاری نیمه دوم سال با ۲۰۰ شرکت و یک تغییر/ ایجاد صندوق بورسی برای سهام عدالت/ علت عرضه "فارس و ذوب"

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی که به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران حضور داشت، به فهرست 1111 شرکت از آغاز فعالیت سازمان خصوصی سازی (خرداد 80 ) اشاره کرد و گفت: تاکنون 49 درصد از این تعداد شرکت به ارزش 146 هزار میلیارد تومان واگذار شده اند که شامل 82 هزار میلیارد تومان واگذاری به عموم، 30 هزار میلیارد تومان رد دیون و 30 هزار میلیارد تومان سهام عدالت یافته است.

سونامی واگذاری نیمه دوم سال با 200 شرکت و یک تغییر در روش

وی ادامه داد: از 29 درصد شرکت های باقیمانده حدود 11 درصد قابلیت واگذاری را ندارند و به احتمال قوی از فهرست واگذاری ها خارج خواهد شد، 18 درصد دیگر شامل حدود 200 شرکت در فهرست واگذاری های سازمان خصوصی سازی قرار دارند که نیمه دوم سال جاری عرضه خواهند شد.

این مقام مسئول ادامه داد: در صددیم به جای واگذاری درآمدی به سمت واگذاری تعهدی برویم. با این رویکرد ارزش پایه شرکتها پایین تر خواهد آمد ولی در عضو تعهداتی از خریدار مبنی بر افزایش اشتغال یا سرمایه و توسعه شرکت اخذ خواهد شد. با این حرکت امیدواریم استقبال از واگذاری ها افزایش یابد.

خبری از توزیع سود سهام عدالت نیست/برآوردی از سود 22.5 هزار میلیارد تومانی

پوری حسینی در پاسخ سوالی که آیا قرار است سود سهام عدالت بین مردم توزیع شود؟ گفت:‌ این موضوع را اولین بار است می شنوم. موضوعی که در دستور کار است ساماندهی سهام عدالت است.

وی با بیان اینکه سود این شرکتها از سال 85 تا امروز حدود 17.5 هزار میلیارد تومان بود که به خزانه واریز شده، ادامه داد: چندین سال است که  سودی بابت سهام عدالت توزیع نمی شود. طی سه چهار سال اول واگذاری ها، حدود 1.3 هزار میلیارد تومان سود بین مشمولین سهام عدالت توزیع شد که خلاف قانون بود. این درحالی است که طبق برآوردها ، سود شرکت های سهام عدالت تا پایان سال به 22.5 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

معاون وزیر اقتصاد با اعلام اتمام دوره 10 ساله سهام عدالت از اول سال 95 و عدم امکان تمدید آن مگر با مصوبه دولت یا مجلس، گفت: 60 شرکت سرمایه پذیر در سهام عدالت وجود دارد که حدود 42 شرکت قیمت گذاری شده و 11 شرکت تاکنون قیمت گذاری نشده است. در میان شرکت های سهام عدالت برخی کم بازده و بعضا هم زیانده هستند.

تاسیس صندوق های قابل معامله در بورس برای واگذاری سهام عدالت

پوری حسینی از تاسیس صندوق های قابل معامله در بورس برای واگذاری سهام عدالت به مشمولین خبر داد گفت:‌ مقدمات ثبت نام اینترنتی برای تکمیل مشخصات سهامداران عدالت در سازمان خصوصی سازی فراهم شده و پیش نویس آ‌ن به شورای عالی اصل 44 قانون اساسی ارسال شده که در صورت تصویب از اول مهر ثبت نام آغاز می شود.
 
پرسپولیس و استقلال همچنان غیر قابل واگذاری
 
وی درباره آخرین وضعیت واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال نیز گفت: دولت این دو باشگاه را موقتا" از فهرست واگذاری ها خارج کرده و تا امروز لغو نشده است. بنابراین در این باره هیچ کاره هستیم اما اگر دولت تصمیم گیرد در فاصله کوتاهی اقدام به واگذاری این دو باشگاه می کنیم.
 
آماری نامطلوب از مزایده های دو سال 93 و 94
 
رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه در مزایده های سال 93 و  94 توفیق چندانی نداشته ایم ، افزود: تنها  13 درصد مزایده های سال  93 و 24 درصد مزایده های سال 94 این سازمان موفقیت آمیز بود.

علت عرضه سهام پتروشیمی خلیج فارس و ذوب آهن

پوری حسینی درباره علت آگهی واگذاری سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس  و ذوب آهن از پرتفوی "شستا" توضیح داد: واگذاری ذوب آهن به دلیل تاخیر در پرداخت دو قسط بود. در این میان بعد از اخطار اول به شستا ، اقدام به انتشار آگهی واگذاری شد اما در پی کاهش  قیمت این سهم نسبت به عرضه ، باید حجم بالایی از این سهم برای تسویه فروخته می شد.

وی ادامه داد: مدیران تامین اجتماعی هم از سازمان خصوصی سازی درخواست مهلت برای تسویه اقساط کرده و اعلام کردند به دلیل نداشتن پول به دنبال گرفتن مصوبه از هیات دولت برای تهاتر بدهی‌ها هستند اما این مهلت نیز به پایان رسیده است .

وی افزود: بنابراین در صورتی اخذ مصوبه و یا پرداخت اساط معوق، آگهی واگذاری سهام ذوب آهن مانند مخابرات باطال می‌ شود. این موضوع در مورد تاپیکو و آگهی مجدد بلوک 3 درصدی هلدنیگ خلیج فارس نیز مصداق دارد.

انتهای پیام