14 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای 5 پالایشگاه/ مذاکره با ژاپنی‌ها

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، عباس کاظمی در تشریح مهمترین فرصت‌های سرمایه گذاری در صنعت پالایش نفت ایران در دوران پسا برجام، گفت: اجرای طرح‌های توسعه و بهینه‌سازی و کاهش ظرفیت تولید نفت کوره از مهمترین برنامه‌های توسعه و بهینه‌سازی صنعت پالایش نفت کشور به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه تا افق چشم انداز باید سهم تولید نفت کوره در سبد محصولات نفتی کشور به حدود 10 درصد کاهش یابد، تصریح کرد: بر این اساس و به منظور کاهش تولید نفت کوره در پالایشگاه ها تاکنون مذاکرات متعددی با شرکت‌های بین‌المللی به ویژه کره جنوبی و ژاپن انجام شده است.

کاظمی با اشاره به امضای قرارداد طرح بهینه‌سازی و بهبود فرآیند تولید در پالایشگاه نفت اصفهان با شرکت دایلم کره جنوبی، تاکید کرد: پس از برجام، استقبال زیادی از سرمایه گذاران خارجی به خصوص کره جنوبی و ژاپن برای اصلاح پالایشگاه های نفتی قدیمی شده که جدی است.

وی با بیان اینکه در پالایشگاه‌های نفت بندرعباس و تهران مذاکرات با این سرمایه گذاران در حال انجام بوده به طوری که دو شرکت JCCP و JGC در پالایشگاه نفت تهران مذاکرات نهایی را آغاز کرده اند، ادامه داد: در مجموع پالایشگاه‌های قدیمی نفت شامل اصفهان، تبریز، تهران، بندرعباس و آبادان به حدود 14 میلیارد دلار هزینه سرمایه گذاری نیاز دارند که محصولات و فرآورده های نفتی با استاندارد یورو 4 تولید کنند و سهم تولید نفت کوره آنها به کمتر از 10 درصد برسد.

بنابراین گزارش،پیش بینی می‌شود نمایندگانی از اتریش، سوئیس، ایتالیا، فرانسه، آلمان، چین، آمریکا، اسپانیا، روسیه، آفریقای جنوبی، هلند، اسکاتلند و ... در ماه‌های پایانی سال برای حضور در رویداد سرمایه‌گذاری وزارت نفت به کیش سفر می‌کنند تا آخرین فرصت‌های توافق برای سرمایه‌گذاری نفتی در دولت یازدهم را به طور جدی محک بزنند.

انتهای پیام