دلایل انتخاب 3 وزیر مهم برای بورس کالا از نگاه مدیرعامل

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس ، حامد سلطانی نژاد در یادداشتی ضمن حمایت از مسعود کرباسیان به تشریح دلایل انتخاب وی پرداخت و اعلام کرد: دولت یازدهم در حالی زمام امور را در دست گرفت که وضعیت اقتصادی درشرایطی ناپایدار و نامناسب قرار داشت.گروه اقتصادی دولت در طی چهار سال با اعمال سیاست های اصولی موفق شد تا با ارائه کارنامه ای قابل قبول ضمن ایجاد ثبات در شاخص های اقتصادی با اقداماتی همچون مهار نرخ تورم، بازگشتن به شرایط رونق اقتصادی و تجربه رشد اقتصادی دو رقمی با بازگرداندن آرامش روانی، زمینه ترغیب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری را فراهم کند.

در این میان، اقدامات علی طیب نیا وزیر کاردان اقتصاد را نمی توان نادیده گرفت که با تلاش و به کارگیری کارشناسان خبره نقش مهمی در شکل گیری این تحولات اقتصادی ایفا کرد. شرایط چهار سال گذشته را می توان شرایط تثبیت شرایط اقتصادی نامید که اقتصاد را از وضعیت بحرانی به شرایط ثبات و امنیت رساند. اما به نظر می رسد با پایان ماموریت دولت یازدهم گروه اقتصادی دولت باید دوران تثبیت را پشت سر گذارده و دوران تحول را آغاز کند.

حضور و تجربه موفق کرباسیان در چهار وزارتخانه مهم اقتصادی از نکاتی است که حاصل آن جامع نگری و توجه به ابعاد مختلف تصمیمات اقتصادی دولت خواهد بود، امری که همواره از دغدغه های فعالان اقتصاد بوده است. نگاه تحول گرایانه و غیر سیاسی که در گمرک نمود داشته، عملگرایی و رویکرد عملیاتی در کنار مطالعات و تألیفات ایشان، ارائه اهداف اولویت دار در حوزه بازار سرمایه از جمله افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه و توجه به بین المللی شدن بورس ها و تأکید بر شفافیت در برنامه های ارائه شده برای وزارت اقتصاد از مواردی است که امیدواری به گذار موفق از مرحله تثبیت به مرحله تحول را در دل فعالان اقتصادی ایجاد می کند.

تجربه گرانقدر محمد شریعتمداری در حوزه معاونت اجرایی رییس جمهور در کنار سابقه ایشان در وزارت بازرگانی در دولت های گذشته، توجه ایشان به تجارت شفاف و سالم در کنار حمایت صحیح و اصولی از فعالان بخش صنعت و معدن، و توجه به حقوق و دغدغه های صنایع پایین دستی از مواردی است که حضور ایشان را در صنعت  نوید بخش تحولات مثبت و سازنده در این وزارتخانه می کند.

سابقه و فعالیت مثبت و تحول گرای محمود حجتی در حوزه جهاد کشاورزی نیز از مواردی است که خرسندی فعالان این بخش از معرفی ایشان به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را در پی داشته است. خودکفایی در حوزه تولید گندم که معمولاً در دوره های حضور ایشان در این وزارتخانه مورد توجه جدی‌تری قرار گرفته از مواردی است که فارغ از فضای رسانه ای و سیاسی، مورد تأیید و تحسین کلیه کشاورزان و ارکان اصلی نظام بوده است. توجه ویژه به توسعه تجارت شفاف و سالم بخش کشاورزی در حوزه بورس های کالایی از مواردی است که عمق نگاه راهبردی ایشان به بخش بازرگانی در حوزه کشاورزی، که رویکرد اصولی اکثر کشورهای موفق در این حوزه در دنیا بوده را نشان می دهد.

بورس کالا به عنوان بستری مهم برای ارتقای شفافیت و ایجاد معاملات منصفانه و رقابتی در راستای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و اهداف دولت تدبیر و امید، قطعاً می تواند نقشی حیاتی در تحقق برنامه های ارائه شده برای وزارتخانه های مهم اقتصادی به ویژه 3 وزارت اقتصاد، صنعت و جهاد کشاورزی داشته باشد. تلفیق دو حوزه بازار مالی و بازار تجارت کالایی شامل تجارت حوزه پتروشیمی، صنعت، معدن و کشاورزی در این بورس، اهمیت مضاعف توجه به این بورس را نشان می دهد.

امیدوارم با اعتماد نمایندگان و استقرار این افراد در 3 وزارتخانه کلیدی، حرکت اقتصاد و تجارت در مسیر صحیحی که در زمان اساتید دوره یازدهم آغاز شده، با استمرار سیاست های اصولی گذشته و تغییرات لازم به اقتضای شرایط جدید اقتصاد توسط گزینه های پیشنهادی رییس جمهور، زمینه رشد و سرآمدی اقتصاد در حوزه های مذکور را فراهم سازد.

انتهای پیام