"قاسم"را نه گران و نه ارزان می فروشیم/ روش گوردن در ارزشگذاری سهام

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، درآستانه عرضه اولیه 36 میلیون سهم قاسم ایران در چهارشنبه جاری، مدیران این شرکت فرابورسی به همراه مدیرعامل هلدینگ خود کفایی آزادگان در نشست مطبوعاتی خبرنگاران حوزه بازار سرمایه شرکت کردند تا ضمن تشریح آخرین وضعیت مالی و عملیاتی شرکت به سئوالات خبرنگاران پاسخ دهند. فردا سه شنبه هم جلسه معارفه ایی برای فعالان بازار از ساعت 14 الی 17 در هتل سیمرغ برگزار خواهد شد.

*ویژگی های "قاسم" از زبان مدیرعامل 

براساس این گزارش، محمد مدرس نیا مدیرعامل شرکت قاسم ایران بعد از ارایه توضیحاتی در مورد تاریخچه و نحوه فعالیت شرکت های پخش و مشتریان گفت: برخوداری از 285 هزار متر مربع انبار در21 استان و وجود 26 شعبه در کل ایران، پوشش 92 هزارمشتری در سه گروه دارویی، سوپرمارکت ها و فروشگاه های زنجیره ایی وتعاونی ،حضور 1820 نیروی انسانی و استفاده از400 دستگاه کامیون و کامیونت مدل 83 به بالا و به صورت مالکیتی و پیمانی ، تنهاترین شرکت برخوردار از نرم افزار آنلاین تولیدشده توسط شرکت ازجمله به ویژگی های قاسم ایران است.

*نبود مطالبات معوق و اعلام سهم بازار و حاشیه سود

وی درپاسخ به سئوالات بورس پرس درخصوص مطالبات معوق ،سهم بازار قاسم ایران،حاشیه سود، بیمه و سنوات خدمتی نیروی انسانی، توضیح داد:این شرکت به دلیل نوع فعالیت و استفاده از نرم افزار آنلاین و عدم ارتباط کاری با نهادهای دولتی هیچ مطالبات معوقی ندارد.

مدرس نیا با بیان اینکه گردش مالی بیشترین فعالیت های قاسم ایران را به خود اختصاص داده ، ادامه داد: درحالی 43 درصد فعالیت ها مربوط به شرکت مینو است که سهم این شرکت در بازار محصولات شیرینی و شکلات از 10 به 13 درصد افزایش یافته و دربخش دارو هم جزء 8 شرکت برتر بشمار می رویم. با این حال دومین شرکت بزرگ پخش کشور بعد از هلدینگ بهپخش هستیم.

وی افزود: سودخالص به فروش هم درحالی 1.6 درصد است که طبق قانون ، کارمزد پخش 10 درصد بوده و با احتساب 1.6 درصد سود به فروش، حاشیه سود قاسم ایران حدود 16 درصد محاسبه می شود.

*افزایش سرمایه 14 میلیارد تومانی از سود انباشته

فرهاد رمضان مدیرعامل هلدینگ خودکفایی آزادگان هم درادامه این جلسه با تاکید بر صفر بودن مطالبات معوق قاسم ایران در پاسخ به پرسش های بورس پرس درخصوص زمان و نحوه افزایش سرمایه شرکت ، برنامه عرضه ، احتمال گران یا ارزان فروشی و آثار رفع تحریم ها برصنعت پخش کشور هم توضیح داد: افزایش سرمایه این شرکت از 36 به 50 میلیارد تومان از محل سود انباشته و تجدید ارزیابی دارایی هایی چون املاک شهرستان های اصفهان ، شیراز  و گرگان بعد ازعرضه اولیه سهام قاسم ایران و تا پایان سال جاری اعمال خواهد شد.

*گران فروش و ارزان فروش نیستیم؛ استفاده از روش گوردن

وی با بیان اینکه قیمت هر سهم این شرکت در بازار و توسط مکانیزم عرضه وتقاضا مشخص خواهد شد و امکان اعلام قیمت های مدنظروجود ندارد، ادامه داد: ما نه قصد گران فروشی و نه برنامه ایی برای ارزان فروشی سهام این شرکت داریم. بلکه به قیمت های منصفانه و واقعی معتقدیم. چون رمز موفقیت هرمجموعه ایی در نظر گرفتن منافع با سایرین است.

رمضان ادامه داد:بنابراین کسانی که سهامدار باشند و به سابقه شرکت های عرضه شده توسط گروه نگاه کنند، مطمئنا" از منافع مناسبی برخوردار خواهند شد.همچنین ریسک سهامداری در هیچ مجموعه ایی از شرکت های وابسته به هلدینگ خودکفایی آزادگان وجود ندارد.با این حال در شرایط رونق و رکود بازار و شکل گیری صف های خرید وفروش ، اقدام به حمایت منطقی از سهام قاسم ایران و دیگر مجموعه ها خواهیم کرد تا همواره نقدشوندگی سهام حفظ شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه موافق حبابی شدن قیمت ها و رشد بی رویه سهام نیست،تاکید کرد: با در نظر گرفتن مواردی چون  ماهیت و سابقه و برند شرکت قاسم ایران،انجام عمده فعالیت ها درنیمه دوم سال ،متفاوت بودن پوشش سود در دو نیمه سال و عدم انطباق ارزشگذاری این شرکت با EPS  و DPS ، حضور مدیران حرفه ای و مشتریان متعدد، بهتر است تحلیل گران برای ارزشگذاری سهام این شرکت از روش گوردن با سه فرضیه استفاده کنند.

*چند خبر و اعلام آثار رفع تحریم ها بر صنعت

رمضان در ادامه توضیحات خود از شروع مذاکراتی برای توزیع سی دی های نمایشی در فروشگاه ها توسط قاسم ایران ، تهیه برنامه استراتژیک شرکت در 9 محور و برنامه تبدیل شدن به برترین وتحسین برانگیزترین شرکت توزیع محصولات منطقه درافق 1402 و کاهش هزینه ها از طریق بهره گیری از دارایی های مولد و واگذاری دارایی های غیرمولد خبر داد.

وی در خصوص آثار رفع تحریم ها بر صنعت پخش وتوزیع محصولات هم گفت:در صورت رفع تحریم ها صادرات دیگر رنگ و بویی نخواهد داشت و به حجم واردات افزوده خواهد شد و شرکت قاسم ایران یکی از پر منعفت ترین شرکت های کشور خواهد شد.چرا که علاوه بر لزوم مصرف محصولات جامعه، همه شرکت های خارجی برای عرضه محصولات به شرکت های توانمندی چون قاسم ایران نیاز خواهند داشت.

*برنامه پذیرش و عرضه سهام هلدینگ آزادگان و ۴ شرکت در فرابورس

وی در برابر این سئوال بورس پرس که آیا برنامه ایی برای انتقال شرکت قاسم ایران از فرابورس به بورس وجود دارد یا خیر و هلدینگ خودکفایی آزادگان چه شرکت های دیگری را آماده پذیرش در بازار سهام دارد ؟ توضیح داد: بعد از افزایش سرمایه 14 میلیارد تومانی قاسم ایران از محل سود انباشته  و تجدید ارزیای دارایی ها و تبدیل شدن به شرکتی 50 میلیارد تومانی ،برنامه انتقال شرکت به بورس اوراق بهادار تهران پیگیری خواهد شد که احتمالا" سال آینده رخ خواهد داد.

این مقام مسئول ادامه داد: درحالی هلدینگ خودکفایی آزادگان با سرمایه فعلی 15 میلیارد تومانی در سال جاری وارد فرابورس خواهد شد که آذر ماه دو شرکت دارویی مینو و شوکوپارس هم به جمع شرکت های فرابورسی خواهند پیوست. مقدمات پذیرش این دو شرکت هم فراهم شده تا بعد از طی مراحل قانونی ، امکان عرضه اولیه سهام وجود داشته باشد.

رمضان ادامه داد: سال آینده هم دو شرکت قندخرمای شیراز و پرسیوس با سرمایه 10 و 25 میلیارد تومانی وارد فرابورس خواهند شد.

انتهای پیام