آخرین مواضع بریتانیا درباره برجام / امیدوار به تصمیم درست ترامپ

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از شورای راهبردی روابط خارجی، نیکلاس هاپتون در جلسه عصر دیروز "اروپا و تحولات ژئوپلیتیکی غرب آسیا"، درباره رویکرد لندن در مورد برجام اظهار داشت: بریتانیا به طور کامل به برجام متعهد است و امیدواریم رئیس جمهور آمریکا هم در روز‌های آینده تصمیم درستی درباره این توافقنامه اتخاذ کند، چرا که برجام بهترین شیوه برای ارتباط ایران و جهان و همچنین صلح در غرب آسیا است. ضمن آنکه بهترین توافق برای همه طرف‌ها از جمله آمریکا است.

وی درباره روابط ایران و بریتانیا نیز گفت: روابط تاریخی تهران و لندن فراز و فرودهایی داشته است. گاهی تصمیمات یک طرف درست نبوده و گاهی هم تصمیمات طرف مقابل، ولی به دنبال راه‌های بهتری برای توسعه روابط هستیم. می‌توانم بگویم ایران کشور بسیار مهمی است که ایفای نقش در منطقه، حق مشروع آن است، چرا که رویکرد مسالمت‌آمیزی در منطقه اتخاذ کرده و امیدواریم این رویکرد به صورت روزافزون ادامه داشته باشد.

این سفیر افزود: برگزیت اصلا باعث تغییر ما نخواهد شد. بریتانیا کشوری اروپایی باقی می‌ماند و ایران هم همچنان جایگاه ویژه‌ای برای ما دارد. ما به سیستم حقوقی و قضایی و قوای سه‌گانه ایران احترام می‌گذاریم و باید تاکید کنم که برجام در امنیت منطقه و روابط ایران و بریتانیا اثرگذار است.

هاپتون درباره نتایج و تاثیرات برجام اظهار داشت: دولت بریتانیا برای رسیدن به برجام تلاش کرد و برجام توافق و دستاورد بزرگی است. برجام به مرور زمان به اقتصاد ایران کمک خواهد کرد. به تعداد شرکت‌هایی که به ایران آمدند، توجه کنید. به هر حال آمریکا همچنان عضو برجام است و مشخص نیست که تصمیم ترامپ چیست.

وی با اشاره به مشکلات ایرانیان برای سفر به بریتانیا اظهار داشت: در طول ماه‌های گذشته پیشرفت‌های زیادی در این باره حاصل شده و سفارت بریتانیا در تهران و سفارت ایران در لندن افتتاح شد.

سفیر بریتانیا با بیان اینکه تعداد صدور روادید در ماه دسامبر از 1500 به 2500 مورد رسید، گفت: تقاضای زیادی از سوی ایرانیان برای صدور روادید وجود دارد، اما با توجه به شرایطی که وجود دارد و حجم بالای تقاضا‌ها آنان فعلا باید برای مصاحبه به کشور‌های همسایه بروند تا این روند تسهیل شود.

وی درباره اینکه رویکرد کشورش برای پذیرش مهاجران به چه صورت است و شما بین مهاجران مسلمان و غیرمسلمان تبعیض قائل می‌شوید؟ تصریح کرد: قطعا برای بریتانیا، مذهب و دین فاکتوری برای پذیرش مهاجر نیست. جامعه قدرتمند بریتانیا چند صد ایرانی دارد که سرمایه بزرگی برای دو کشور محسوب می‌شوند.

سفیر بریتانیا در تهران در پاسخ به اینکه چرا در حالی که اروپا می‌گوید به صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا متعهد است، همچنان سیاست تسلیحاتی کنترل‌ نشده‌ای را برای فروش سلاح در این منطقه پیگیری می‌کند؟ گفت: بریتانیا نسبت به سیاست‌های منطقه، صلح، ثبات و امنیت متعهد است موضوع فروش تسلیحات به ویژه از سوی پارلمان کاملا بررسی می‌شود. وقتی سلاحی را به کشوری در خلیج فارس می‌فرستیم باید مطمئن شویم خلاف قوانین نباشد؛ مثل سلاحی که عربستان علیه مردم یمن استفاده کرد.

هاپتون در پاسخ به سوالی در این باره که با توجه به شیوه پوشش اعتراض‌های اخیر در ایران در رسانه‌های فارسی زبان انگلیس که با اعتراض سفارت ایران در لندن مواجه شد، سیاست ایران هراسی و جنگ نرم با ایران چگونه تغییر خواهد کرد؟ اظهار داشت: در انگلستان رسانه‌ها کاملا مستقل از دولت هستند و تصمیمات خبری خود را دارند و دولت بریتانیا کنترلی روی این که رسانه‌ها چه می‌گویند، ندارد و خیلی وقت‌ها همین رسانه‌ها به دولت بریتانیا حمله می‌کنند.

هاپتون با بیان این که نسبت به برخی پوشش‌های خبری رسانه‌های انگلیسی درباره ناآرامی‌های اخیر ایران نگران است، گفت: موضع دولت بریتانیا این است که موضوعات داخلی ایران مربوط به این کشور است و مردم ایران باید خودشان تصمیم بگیرند و آزادی بیان و آزادی ابراز اعتراض‌ها حق مردم است. اینکه معترضان چه می‌خواهند بگویند به ما و دولت بریتانیا ربطی ندارد و دولت انگلیس دخالتی نخواهد کرد.

انتهای پیام