۲ دلیلی که موجب عدم افزایش قیمت بنزین شد

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به عدم افزایش قیمت بنزین در سال 97 به تاثیر اقتصادی این امر در سال های آینده اشاره کرد و به خانه ملت گفت: برای جبران تاثیر اقتصادی عدم افزایش قیمت حامل های انرژی، باید ارزش پول ملی را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر با برنامه زمانبندی می توان افزایش قیمت سوخت را در سال های بعد جبران کرد، یعنی سال آینده را از افزایش قیمت حامل های انرژی مستثنا کنیم ودر سال های آینده در این زمینه اقدام کنیم، تنها این دو روش برای جبران تاثیر اقتصادی تثبیت قیمت ها در سال آینده به نظر می رسد. زمانبندی افزایش قیمت بنزین در سال های آینده می توانیم به قیمت فوب خلیج فارس نزدیک شویم.

این نماینده مجلس در این باره که وضعیت اقتصادی رو به بهبود نبوده و مشخص نیست دو سال آینده بتوان قیمت ها را افزایش داد، به دلایل تثبیت قیمت سوخت در سال 97 اشاره کرد و توضیح داد: در سال 91 قیمت بنزین را به 700 تومان افزایش دادیم و می دانستیم که اگر قیمت را به هزارتومان افزایش دهیم به قیمت جهانی نزدیک می شویم، اما آن سال با شوک ارزی مواجه شدیم و قیمت ارز هزار تومانی به طور میانگین به 3 هزار تومان افزایش یافت، با این اتفاق در نهایت نه تنها به قیمت جهانی نزدیک نشدیم که فاصله گرفتیم.

پورابراهیمی با بیان نگرانی از تکرار تجربه مجدد گفت: فرض بگیریم قیمت بنزین 1500 تا 2هزار تومان یا هر عدد دیگری شود، علاوه بر اینکه آثار تورمی دارد اگر شوک ارزی دیگری را تجربه کنیم، آثار منفی بسیاری را تجربه می کنیم.در شرایطی که تضمینی برای نبود شوک ارزی و انضباط مالی نداریم، برای هر اقدام اقتصادی باید پایه ها را محکم کنیم و سپس حرکت کنیم بنابراین اگر قیمت بنزین افزایش پیدا کند و دلار به عدد بالایی برسد، در واقع از قیمت فوب جهانی مجدد فاصله می گیریم،بنابراین ترجیح می دهیم حرکت نکنیم.

وی با بیان اینکه برای افزایش قیمت بنزین شرط داریم، افزود: اگر می خواهیم قیمت را افزایش دهیم باید هزینه های تورمی آن را به مردم بگوییم و آثار مثبت آن را بر اقتصاد تشریح کنیم، اما این احتمال وجوددارد که از هر دو طرف چوب بخوریم و با افزایش قیمت ها هم تورم را تحمل کنیم و هم شوک ارزی ایجاد شود.با یک سال تعلیق در افزایش قیمت ها، شروط تامین نمی شود اما باید به وضعیت اقتصادی توجه داشت.

انتهای پیام