پیشنهاد تشکیل باشگاه سهامداری و آموزش از دوره ابتدایی

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، اله‌وردی رجایی سلماسی به سنا گفت: با تشکیل باشگاه سهامداری که اعضای آن جلسات دوره ای با مسئولان بورس برگزار و مشکلات را مطرح می کنند، هم سهامداران فعلی اعم از حقیقی و حقوقی بهتر حفظ می شوند و هم حمایت جدی و قوی تری از سهامداران خرد صورت خواهد گرفت.

وی افزود: از آنجا که سهامداران حقیقی بیش از دیگر سهامداران موجب رشد و تکامل بورس می شوند و اثرگذاری بیشتری بر بازار سرمایه دارند، ایده تشکیل باشگاه سهامداری درصورت عملیاتی شدن، به سهامداران خرد و حقیقی توجه ویژه ای دارد و مشوقی برای فرهنگ سازی و توسعه بیشتر بازار سرمایه خواهد بود.

این پیشکسوت بازار سرمایه با بیان اینکه پیشرفت در همه زمینه ها به ویژه بازار سرمایه نیازمند فرهنگ سازی است، گفت: ما از صفر و حتی منفی شروع کردیم و پس از چندین سال کار مداوم و فشرده توانستیم از طریق رایزنی با مجلس، دفاتر مراجع تقلید و دستگاه های مختلف اجرایی، برای مقبولیت بورس و جا انداختن آن فضا ایجاد کنیم.

رجایی سلماسی ادامه داد: اکنون در دانشگاه های ما آموزش های مرتبط با بازار سرمایه انجام می شود ولی پیشنهاد من این است که بورس را از دبستان شروع کنیم و خرید و فروش سهم را از همان دوران ابتدایی آموزش دهیم.ما می توانیم از ظرفیت بورس های مختلف، شرکت های سرمایه گذاری، مشاورین و صندوق ها و شرکت های سرمایه گذاری برای گسترش فرهنگ سهامداری استفاده کنیم. 

وی با مقایسه وضعیت فعلی بورس با سال های اولیه تشکیل گفت: روزهای اول همه با بورس مخالف بودند اما اکنون دولت ها از طریق اوراق بدهی، مسایل مالی را در بازار سرمایه حل می کنند.ما ابتدا مجوز ابقای بورس را گرفتیم تا بورس بماند و بعد بلافاصله شروع به فرهنگ سازی کردیم.آن زمان با محدودیت‌های بسیاری مواجه بودیم، زیرا بورس در مرحله گذار از مرحله سنتی و دوران انقلاب به مرحله مکانیزه بود و این تحول بسیار عمده و اساسی برای بورس تهران محسوب می‌شد.

نخستین دبیرکل سازمان کارگزاران بورس ادامه داد: حتی سهامی که قبل از  انقلاب به کارگران داده بودند،بی ارزش شده بود که با ورود به ساختار  جدید ارزش پیدا کرد.سال 68 اولین سالی بود که فعالیت بورس به طور جدی شروع و سهام در آن معامله شد،آن زمان شرکت ها وارد بورس شدند و هیات پذیرش در بورس تشکیل شد. بعد شروع به جا انداختن بورس، مکانیزه کردن عملیات و خدمات و ورود به فدراسیون بین المللی بورس ها کردیم.

رجایی سلماسی اظهار داشت: همچنین تکلیف سهام بانک ها و شرکت هایی را که از بورس خارج شده بودند، روشن کردیم  و در مجموع حدود 8 سال از وقت ما صرف این امور و مسایل اجرایی شد .روزهای اول فعالیت در بورس، هفته‌ای دو روز دادوستد سهام انجام  می‌شد و غیر از اوراق مشارکت، سهام و حق تقدم چیز دیگری نداشتیم اما اکنون شرکت های بزرگ وارد شده اند و نهادها و صندوق های سرمایه گذاری تشکیل شده ضمن اینکه معاملات هم بسیار تنوع پیدا کرده است. 

وی افزود: بورس تکامل یافته، بورسی است که سرمایه گذاران خارجی در آن حضور داشته باشند و شرکت های بورسی ایران نیز در بورس های خارجی فعالیت کنند.

انتهای پیام