بازار ارز ثانویه بدون حضور صرافی ها شکست می خورد

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، امیر نجومی با بیان اینکه بازار ثانویه ارزی بر اساس سامانه نیما می‌تواند بر روی تابلوی معاملات بورس و یا تابلوی معاملات دیگری فعالیت کند به فارس گفت: با توجه به اینکه ارز حاصل از عملیات صادرکننده در یک کشور و وارد کننده نیز در کشور دیگری حضور دارد، بدون حضور صرافان برای تجمیع ارزهای دو طرف، طرح بازار ثانویه ارزی شکست خورده است.

وی افزود: ایجاد بازار ثانویه ارزی برای کشف قیمت و شفافیت و همچنین تعادل عرضه و تقاضا را باید به فال نیک گرفت. با توجه به تفاوت میان ارزهای مختلف و همچنین تمایل صادرکننده به تبدیل ارز در خارج و با توجه به اینکه منابع پولی واردکنندگان همگی در یک کشور قرار دارد، مکانیزمی که امکان تبدیل ارز به قیمت واقعی بازار را فراهم کند، هنوز در طرح بازار ثانویه ارزی مغفول مانده است.

این مقام مسئول سابق با بیان اینکه 20 درصد از سبد صادرات غیرنفتی ایران مربوط به سایر محصولات کالایی به غیر از پتروشیمی و معدنی است، ادامه داد: میزان پاسخگویی بازار ثانویه ارزی به تقاضا بستگی به حجم عرضه و قیمت خواهد داشت.

به گفته نجومی بازار ثانویه ارزی به گونه‌ای است که برای وارد کننده کالاهای لوکس، عرضه ارز در بازار ثانویه ارزی صرفه‌ای نخواهد داشت. بنابراین باید نرخ ارز در این بازار به گونه‌ای جذاب شود که برای گروه سوم کالایی شامل کالاهای مصرفی نیز جذاب باشد.

نجومی گفت: ایجاد سقف و کف قیمتی و یا دامنه نوسان منجر به ایجاد صف خرید و فروش همچون بازار آتی سکه بورس کالا می‌شود و سامانه نیما در حال حاضر برای گروه دوم کالایی و برای گروه اول کالایی نیز بانک‌ها تعیین شدند و بازار ثانویه ارزی نیز برای تامین نیاز گروه سوم کالایی برنامه‌ریزی شده است که اگر این مکانیزم در بورس تهران تنها بر اساس کشف قیمت و تعادل عرضه و تقاضا باشد، تنها در صورت برچیدن تفاوت و نوسان قیمت و کنار گذاشتن سقف و کف قیمتی می‌تواند به کشف قیمت واقعی ارز کمک کند، اما اگر از صرافی‌ها به عنوان کارگزاران عملیات اجرایی این طرح استفاده نشود، موفقیت این طرح بسیار ضعیف خواهد بود.

انتهای پیام