کد خبر: ۲۱۴۱۱۷
۹:۴۵ - ۱۴۰۲/۶/۲۸

عوامل موثر بر قیمت تمام شده و تاب آوری صنعت فولاد از نگاه مدیرعامل ذوب آهن

عوامل موثر بر قیمت تمام شده و تاب آوری صنعت فولاد از نگاه مدیرعامل ذوب آهن

عوامل موثر بر قیمت تمام شده محصولات فولادی و تهدیدکننده تاب آوری صنعت فولاد از سوی مدیرعامل ذوب آهن، اعلام شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مهدی کوهی در همایش تاب‌آوری در صنعت فولاد با بیان اینکه بیش از نیم قرن از آغاز بهره برداری ذوب آهن می گذرد، گفت: این شرکت پیشران اصلی توسعه حمل و نقل ریلی است و انواع ریل خطوط پرسرعت و مترو کلان شهرها را تامین می‌کند. "ذوب" تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار تن ریل به راه آهن، شرکت زیرساخت و متروی شهرهای مختلف تحویل داده و سفارش ۶۰ هزار تن تولید ریل دارد.

وی افزود: سایر صنایع فولادی نیز در توسعه نقش آفرینی می کنند. صنایعی نظیر لوازم خانگی ، خودرو ، پتروشیمی و … که در گذشته مواد مورد نیاز را وارد می کردند اکنون از محصولات تولید شده در صنعت فولاد بهره مند هستند و این رویکرد اثرگذاری صنعت فولاد در عرصه های مختلف را به نحو مطلوب تبیین می کند.

این مقام مسئول ادامه داد: صنعت فولاد با اینکه در توسعه صنعتی نقش بی بدیلی ایفا می کند اما انبوهی از چالش ها، تاب آوری این صنعت را به مخاطره انداخته است. طبق برنامه توسعه برای دستیابی به چشم انداز افق ۱۴۰۴ دولت باید یوتیلیتی ، جاده و سایر زیرساخت ها را برای صنعت فولاد تامین می کرد اما با عدم تحقق این موارد ، چاره ای جز خود تأمینی نبوده که قیمت تمام شده را افزایش می دهد.

کوهی افزایش قیمت حامل های انرژی ، افزایش عوارض صادرات ، افزایش هزینه های تامین مالی ، بالا بودن حقوق دولتی معادن و… را از جمله موارد اثر گذار بر قیمت تمام شده و تهدیدکننده تاب آوری صنعت فولاد اعلام کرد و گفت: سود صنایع فولادی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ما قبل ۴۰ درصد کاهش یافت. اگر سال جاری نیز این روند رخ دهد، صرفه اقتصادی تولید با چالش شدیدی مواجه می شود. مطالبات از سازمان‌های دولتی نیز چالش مهم پیش روی صنایع است. در این راستا ذوب آهن مطالباتی در خصوص ریل از راه آهن دارد و در مقابل به برخی نهادهای دولتی بدهی دارد اما نهادی برای تهاتر بدهی ها وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در دهه های گذشته به مشکلات صنایع نساجی ، لوازم خانگی و خودرو توجه نشد که معضلاتی همچون افزایش شدید قیمت خودرو را در پی داشت. اگر امروز به صنایع مادر همچون فولاد ، پتروشیمی و … توجه نشود مشکلات بسیاری بوجود می آید. امید است مسئولین با بهره گیری دیدگاه های انجمن ها و متخصصین صنعت فولاد به نحوی برنامه ریزی کنند که صنعت ارزش آفرین فولاد، تولید بدون دغدغه داشته باشد.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

 


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ