1. سایر حوزه ها
سه شنبه, ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ ۱۴:۳۶
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر: 214125
مجلس با تغییر رویه کنکور سال آینده موافقت کرد اما به مذاق دولت خوش نیامد!

مجلس با تغییر رویه کنکور سال آینده موافقت کرد اما به مذاق دولت خوش نیامد!

مجلس با یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون سنجش و پذیرش دانشجو و تغییر رویه کنکور سال آینده موافقت کرد اما این تصمیم به مذاق دولت خوش نیامد!

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، ۱۲۵ نماینده مجلس در جلسه امروز با طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و تاخیر در تاثیر قطعی معدل در کنکور تا سال ۱۴۰۶ موافقت کردند اما این تصمیم به مذاق دولت خوش نیامد!

براساس این گزارش، طبق تصمیم مجلس، برگزاری کنکور در سه سال‌ آینده باید مانند سال‌های قبل از کنکور ۱۴۰۲ باشد و وزارت آموزش و پرورش مکلف است تمام زیرساخت‌های اعمال تاثیر قطعی معدل در تعیین تراز و رتبه شرکت کنندگان در کنکور سال ۱۴۰۶ و بعد از آن را فراهم کند.

علی خضریان به عنوان نماینده مخالف، اعلام کرد: در این طرح بار دیگر سوابق تحصیلی لحاظ و تغییری نشد. همچنین تا کنکور سال آینده امکان برگزاری آزمون بر اساس این طرح وجود ندارد.

محمدرشیدی هم در موافقت با کلیات این طرح اعلام کرد: پیامک‌های میلیونی دانش آموزان درباره نگرانی از آینده کنکور و تاثیر معدل از چند ماه قبل به نمایندگان ارسال می‌شود و باید قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه اصلاح شود. شورای انقلاب فرهنگی سه بار قانون نوشته اما چنین مواردی باید در مجلس تصویب شود.

دلایل مخالفت دولت از زبان رئیس سازمان سنجش

عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش هم اعلام کرد: طی ۲ سال گذشته تقریبا در چهار نوبت موضوع نحوه پذیرش و سنجش مطرح شده و مجلس هم از سال ۷۷ قوانینی درباره نحوه سنجش و پذیرش مصوب کرده که این تغییرات سریع، سبب ایجاد تشویش در دانش آموزان می‌شود.

طبق مصوبه کنکور یک ماه قبل امکان اطلاع رسانی وجود دارد اما زمان کافی در این طرح نیست. از طرفی برخی نمایندگان معتقدند شرایط تحصیلی قابل مقایسه نیست اما سه منطقه یک، دو و سه برای این موضوع در نظر گرفته شده و داوطلبان هر منطقه با همان منطقه رقابت خواهند کرد و اگر نمره یک داوطلبی بالا یا پایین باشد بر منطقه دیگری تاثیر نخواهد گذاشت. ضمن اینکه منطقه ۲ و منطقه ۳ بر اساس ۸۰ درصد نمره آزاد رقابت می کنند.

باید زمان کافی به داوطلبان داده شود تا با شرایط تطبیق یابند اما در صورت برگزاری نوبت اول و دوم کنکور سال آینده به حدود ۷ و ۹ ماه دیگر نیاز است که زمان کافی نیست.

طبق مصوبات قبلی مجلس و تبصره دو ماده یک سوابق تحصیلی به نظام ۶-۳-۳ منوط شده است. یعنی حدود ۳۰۰ هزار نفر نظام قدیم از مرحله سوابق تحصیلی خارج شدند که باید این موضوع را لحاظ کرد. طبق ماده ۹ طرح هم درصورت اجرای ناقصی در برگزاری آزمون، تمام کارکنان سازمان سنجش مورد هدف قرار خواهند گرفت.

علاوه بر این طرح مشخص نمی‌کند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باطل شده یا خیر؟ بنابراین ۴ قانون برای اجرا وجود خواهد داشت!

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید