مدیرعامل نخریسی و نساجی خسروی خراسان و نماینده ارزشگذار با اعلام آخرین وضعیت مالی و عملکردی از اهم اقدامات توسعهای، نحوه تامین مواد اولیه و ارزش هر سهم خبر دادند.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، جلسه معارفه شرکت نخریسی و نساجی خسروی خراسان با حضور علی فدیشهای مدیرعامل، مژده بادی الهی مدیر ارزشگذاری تامین سرمایه خلیجفارس، محسن ملایی مدیرعامل کارگزاری رضوی برگزار شد تا ضمن اعلام آخرین وضعیت مالی و عملکردی این شرکت 30 میلیارد تومانی آماده عرضه اولیه 12 درصدی سهام در آینده نزدیک شود.
بر اساس این گزارش، علی فدیشهای در خصوص تاریخچه و معرفی شرکت، گفت: شرکت سال 1313 تاسیس و فعالیت را آغاز کرد. با پیروزی انقلاب و قرار گرفتن این مجموعه در ذیل آستان قدس رضوی، طرح بازسازی و تحول اساسی این شرکت در سال 1365 در زمینی به مساحت 400 هزار متر مربع در محل فعلی کارخانه واقع در کیلومتر 17 جاده نیشابور به مشهد آغاز شد.
وی افزود: کارخانه با زیربنای 50 هزار متر مربع و برخورداری از پیشرفته ترین فناوری و تجهیزات تولید منسوجات سال 83 بطور رسمی افتتاح و شهریور همان سال و در مرحله اول سالن ریسندگی با تولیداتی متنوع از نخ با جنس و نمره های مختلف و با ظرفیت کامل آغاز به کار کرد. سال 94 با خرید دستگاه های چند لا کنی و تابندگی امکان تولید نخ های چندلا فراهم و سبد محصولات کامل تر شد. به منظور افزایش تنوع محصولات و توسعه خطوط تولید پارچه، سال 96 تعداد 12 دستگاه ماشین بافندگی ITEMA خریداری، نصب و به بهره برداری رسید و طی آن سقف تولید اسمی به بیش از ۱۲ میلیون متر مربع در سال افزایش پیدا کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: مالکیت 85 درصد سهام با 500 نیروی انسانی به آستان قدس رضوی ، 13 درصد سهام به سرمایه گذاری ملی و 2 درصد به سایر سهامداران تعلق دارد. نساجی جزو صنایع استراتژیک بوده و آمار کل سرمایهگذاری صنعت نساجی 5 درصد کل صنعت است که 12 درصد اشتغال ایجاد کرده است.
روند صعودی درآمدها طی سه سال اخیر
فدیشه ای در خصوص وضعیت مالی شرکت، توضیح داد: درآمد عملیاتی "نخریس" طی سه سال اخیر صعودی بود. به طوری که در نیمه نخست سال 491 میلیارد تومان، سال 1401 بالغ بر 800.9 میلیارد تومان، سال 1400 حدود 610 میلیارد تومان و سال 99 نیز 351 میلیارد تومان بود. سود خالص نیز در 1401 رقم 154.9 میلیارد تومان و طی ۶ ماهه حسابرسی نشده سال جاری 97.3 میلیارد تومان بود.
اهم اقدامات توسعهای
وی از طرح توسعه بافندگی با خرید 12 ماشین بافنده پیکانول بلژیک در سال جاری به ارزش 850 هزار یورو معادل 45 میلیارد تومان خبر داد که دی ماه بارگیری و حمل می شود و با راه اندازی آن از ابتدای سال بالغ بر 2 میلیون متر مربع به محصولات پارچه افزوده می شود. طرح توسعهای بعدی احداث سالن رنگرزی است که تا سال 1406 پیش بینی شده است. همچنین دو طرح ورود به عرضه تولید پوشاک و عرصه تولید منسوجات خاص تا سال 1408 و 1412 بنامه ریزی شده است.
فدیشه ای در پاسخ به سوال بورس پرس مبنی بر نحوه تامین مواد اولیه، گفت: میزان مواد اولیه مصرفی بالغ بر 5 هزار تن پنبه در سال است که حدود 3 هزار تن از تاجیکستان تامین و 2 تا 2.5 هزار تن از منابع داخلی خریداری می شود. پلی استر مصرفی هم بالغ بر 2.5 هزار تن است که از شرکت های داخلی تامین می شود. همچنین حدود 800 تا هزار تن الیاف ویسکوز هم از کشورهای چین، اندونزی و هند وارد می شود.
روش های ارزش گذاری و ارزش هر سهم
مژده بادی الهی، مدیر ارزشگذاری تامین سرمایه خلیجفارس هم در این نشست، گفت: تاریخ ارزشگذاری شرکت پایان مرداد ماه بوده و صورتهای مالی سالهای 1398 تا 1401 بررسی شده است. ظرفیت تولید نخ و پارچه این شرکت 7800 تن و 12 میلیون متر مربع است. شرکت در سالهای گذشته طرح های توسعهای متعددی داشته که منجر به رشد واقعی و سرعت تولید و فروش شده و از سال 99 به بعد فروش شرکت 70 درصد رشد داشت. طرحهای توسعه سالهای گذشته و آینده از مزیتهای مهم این شرکت بشمار می رود.
وی افزود: قیمت فروش محصولات برای سال جاری بر اساس نرخ مصوب دلار با نرخ رشد سالانه 35 درصد محاسبه شده است. حاشیه سود خالص در دوره پیشبینی نشان میدهد این روند طی سه سال پیشبینی شده 19 درصد است. فروش بصورت نقدی بوده و حسابهای دریافتنی بسیاری ندارد ضمن آنکه خرید هم عمدتا نقد است.
بادی الهی با اشاره به ارزشگذاری سهام بر اساس سه روش تنزیل جریان نقد آزاد سهامداران، تنزیل سود تقسیمی و تنزیل جریان نقد آزاد شرکت، گفت: برای هر روش ارزشگذاری 20 درصد برای NAV در نظر گرفته شد. میانگین ارزش حقوق صاحبان سهام پس از کسر تعهدات احتمالی شرکت 1.8 هزار میلیارد تومان و ارزش هر سهم 6089 تومان ارزشگذاری شد.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir
انتهای پیام