1. بورس ها
سه شنبه, ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ ۱۵:۲۷
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر: 221236
تغییر اساسی در تجربیات تاریخی بورس و شرط بهبود اوضاع در اسفند !
تحلیلگر بازار سرمایه اعلام کرد:

تغییر اساسی در تجربیات تاریخی بورس و شرط بهبود اوضاع در اسفند !

تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به تغییر بسیاری از تجربیات تاریخی در سال‌جاری، شرط بهبود اوضاع در آخرین ماه سال را تصمیم‌ سه وزارتخانه و بانک مرکزی دانست.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حسن حسین‌‌‌‌‌نیا با ارزیابی روند معاملات بورس در ماه گذشته به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: یکی از اتفاقات مهم بهمن ماه، رونمایی از گواهی‌سپرده خاص 30‌ درصدی بانک‌ مرکزی بود. هرچند قبل از آن نیز نرخ بهره و نرخ سود بانکی به رقیب جدی برای بازار سرمایه تبدیل شده‌ ولی اوراق گواهی 30‌ درصدی تیر خلاص بود. چرا که بحث رقابتی بین بازار پول و سرمایه شکل‌ گرفته و در عین‌حال تامین مالی شرکت‌های بورسی بزرگ از بانک ها را با مشکل مواجه می‌کند.

فرآیند تولید و خدمات با نرخ سود بالایی که احتمالا از این به بعد اثرات بانکی خواهند داشت، کاری سخت و در فرآیند عملیاتی شرکت‌ها نیز اثر می گذارد و عملا سودآوری آنها را نیز دچار مشکل می کند. در عین‌حال بودجه ‌سال ‌1403 برای بورسی‌ها خوشایند نبود و گزینه ها به چالش بدل شده‌ بود. از طرفی قرار بود تغییرات در فرمول نرخ‌گذاری محصولات پالایشی با بازنگری همراه شود که هنوز خبری نیست. از خبرهای خوشی که وزارت اقتصاد وعده داده بود نیز چیزی به گوش نمی‌رسد.

باید دید آیا مشوق جدی برای جهت‌دهی نقدینگی به‌ بورس صورت می‌گیرد. جو بی‌اعتمادی عملا باعث‌ رکود و رخوت خاص شده است. بررسی تاریخچه‌ روند معاملات در ماه های اسفند سال‌های گذشته نشان می دهد همیشه با رشد شاخص‌ و قیمت‌ها مواجه بوده اما با وجود جو بی‌اعتمادی موجود و فقدان مشوق‌ها و در عین‌حال ارزش معاملات کم، ‌کار برای اسفند سال‌ جاری سخت خواهد بود.

بسیاری از تجربیات تاریخی در سال‌جاری تغییر کرد. بنابراین اینکه آیا روند معاملات در اسفند مطلوب باشد، نیازمند تصمیم‌گیری‌ها در چهار حوزه است. یکی در حوزه وزارت اقتصاد و تمهیداتی که قرار بود اندیشیده شود از جمله برای تجدیدارزیابی دارایی‌ها که هنوز خبری از آن نشده‌ است. دوم در حوزه وزارت صنعت که می‌توان به بحث خودروسازی و مشکلات موجود اشاره کرد که هنوز خبری از حل آنها نیست در حالی که وزیر صنعت قول داده تغییراتی در حوزه قیمت‌گذاری رخ دهد.

سومین مسئله در حوزه بانک‌ مرکزی و وعده‌ رئیس‌کل است که باید دید در این مورد چه اتفاقی می‌افتد. با توجه به سیاست گذاری پولی باید دید این موضوع به کدام‌ سو پیش‌می‌رود. در نهایت چهارمین وزارتخانه مهم برای بازار سرمایه وزارت نفت است.

در سال‌جدید تصمیماتی که در حوزه پتروشیمی و پالایشی گرفته عملا برای بورس به یک چالش اساسی بدل شد و یکی از علل افت سنگین شاخص در سال‌ جاری محدود به وزارت نفت و صنایع پتروشیمی است. از نرخ‌گذاری‌ها که در اردیبهشت بازار را به چالش کشید گرفته تا تصمیم تغییر نرخ پالایشی‌ها. بنابراین دید مثبت نسبت به اسفند وجود دارد اما قطعا نیازمند مشوق و هدایت نقدینگی است.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید