1. بورس ها
یکشنبه, ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ۰۰:۴۸
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر: 225380
پزشکیان اسمی از بورس نبرد و به برنامه همتی بسنده کرد/ شرط رشد 8 درصدی اقتصاد و...

پزشکیان اسمی از بورس نبرد و به برنامه همتی بسنده کرد/ شرط رشد 8 درصدی اقتصاد و...

رئیس‌جمهور در اولین حضور زنده تلویزیونی با اشاره به شرط تورم و رشد اقتصادی 30 و 8 درصدی، اسمی از بورس نبرد و به برنامه وزیر اقتصاد بسنده کرد!

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مسعود پزشکیان در اولین گفت‌ وگوی تلویزیونی با مردم با اشاره به فعالیت یک ماهه دولت، نکات کلی در مورد بورس، بانک ها، کابینه، تحریم ها، مسائل اقتصادی و اجتماعی، آموزش و پرورش و... مطرح و با آمادگی برای صبحت های ماهیانه و برگزاری اولین نشست مطبوعاتی با خبرنگاران در هفته آینده، اعلام کرد: پایبندی به وعده ها و صداقت با مردم و حداکثر تلاش ها ادامه خواهد داشت.

وی در حالی تاکنون در جمع فعالان بازار سرمایه حاضر نشده و وعده قبل از انتخابات را عملی نکرده که اشاره ایی هم به بورس و سهامداران نکرد و فقط در پاسخ به سئوال مجری در مورد نگرانی سرمایه گذاران خرد از آینده بورس، اعلام کرد: همتی نظراتی براساس چارچوب و برنامه و قانون بیان کرده و از کارشناسان هم نظرخواهی خواهد شد!

اذعان به مشکلات گندم‌کاران، پرستاران، معلمان و بازنشستگان

تاکنون مشکل این بود که باید اعضای دولت تعیین و شرایط فعلی بررسی ، اقداماتی انجام می شد. بنابراین گفت وگوهای زیادی برای انتخاب وزرا رخ داد تا که بر مبنای وفاق ملی بود.

گندم‌کاران، پرستاران، معلمان و بازنشستگان مشکل دارند و ناترازی‌هایی در برق و انرژی و محیط زیست وجود دارد. این موضوع کاملا روشن است و نیاز به شرح دادن نیست. برای گندم‌کاران ۱۲۰ هزار میلیارد پیش بینی شده بود که آن هم در صندوق موجود نبود. در صورتی که آنچه به انبارها تحویل داده شده بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود ولی در جریان حل شدن است. برای مشکلات حوزه بهداشت و درمان و معلمان هم تمهیداتی اندیشیده شده است.

نباید گذشته را نقد کرد. هرچه بوده همین است که مشاهده می شود. بنابراین باید دست به دست هم داد و با وفاق و نگاه به چشم انداز به جلو رفت اما نیازمند حضور نخبگان و سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان است. شاخص دولت هم ، رضایت مردم است.

با وفاقی و شاخص‌های مدنظر، معاونان وزرا و به ترتیب در استان‌ها، مدیران بر اساس، افراد شایسته ایی خواهند بود نه براساس وابستگی حزبی، گروهی و جناحی.

عدم ارتباط مشکلات مردم با تحریم‌ها و ارتباط اقتصاد به مسائل خارجی

ایران به شدت تحت تحریم بوده و آمریکا، اروپا و کشورهایی که از سیاست‌های آمریکا تبعیت می‌کنند، ایران را تحریم کرده‌اند و معامله نمی‌کنند که منجر به بروز مشکل شده اما اینکه باید با مهربانی با مردم برخورد و مشکل حل شود ربطی به تحریم‌ها ندارند. این شاخص از ارزیابی نیروهای انسانی خواهد بود.

وزیر اقتصاد برنامه ها را اعلام کرده و برنامه هفتم باید مبنا باشد که اگر به اصلاح نیاز دارد باید انجام شود. باید اختلاف داخلی، مشکلات با همسایه ها و دنیا را حل کرد. به هر حال اقتصاد به مسائل خارجی ارتباط دارد.

شرط بازگشت ایرانیان خارج از کشور و وعده بهبود فضای مجازی و اینترنت

ایرانیان خارج از کشور به هر دلیلی ناراضی هستند ولی باید کاری کرد تا بدون ترس از پرونده سازی یا ممنوع‌الخروجی به ایران برگردند و برای سرمایه گذاری اطمینان داشته باشند.

با شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی هم در رابطه با وضعیت فضای مجازی و اینترنت ، صحبت خواهد شد و قرار است آنچه بر اساس داده ها باعث راحتی مردم خواهد شد به تصویب برسد. همچنین باید به استانها رفت ولی بدون وعده و بودجه درست نیست. از روز اول هم تاکید شده که وعده‌ای که نباید داد که امکان عمل ندارد.

شرط کاهش تورم به 30 درصد

تلاش می شود تورم تا پایان سال به ۳۰ درصد برسد اما این هدف به تحولات جهان و مسایل داخلی بستگی دارد. وزارت اقتصاد فعال است و طیب نیا به عنوان مشاور حضور دارد و هر هفته جلسه برگزار و بر اساس برنامه حرکت می شود. با حدود ۴۰ کشور مذاکره شده و پیمان های در حال انعقاد است.

قانون و برنامه باید بر اساس سیاست‌های کلی نوشته و تبدیل به میثاق مشترک شود. باید همه با اتحاد به سمت اجرای برنامه و قانون بر اساس سیاست‌های کلی حرکت کنند.

همه وزراتخانه‌ها مکلف به اجرا و زمان‌بندی اجرای قوانین و برنامه‌ها به سهم و مسئولیت هستند. اگر جایی هم امکان اجرا وجود ندارد باید هر وزارتخانه توضیح دهد که چرا؟ این مسیری است که در هر استان به مسئولان آن استان ابلاغ می‌شود.

ناترازی بانک‌ها کاملا درست است اما نباید هیچ بانکی تعطیل شود

ناترازی بانک‌ها کاملا درست است و شناسایی شده اما باید طوری عمل شود تا مردم ضرر نکنند. اینکه یک دفعه اعلام شود یک بانک ناتراز است و باید تعطیل شود ، درست نیست. چون با کسانی که با اعتماد به نظام در آن بانک سرمایه‌گذاری کردند، چه باید کرد؟

برنامه کلی دولت برای بورس

وزیر اقتصاد نظراتی در مورد بورس براساس چارچوب و مسیر برنامه و قانون بیان کرد. از کارشناسان هم نظرخواهی خواهد شد. مراجعه به کارشناسی از نکات مورد تاکید دولت است تا از ایده‌های مختلف، الگوهایی شناسایی و عمل و ثبات لازم در جامعه ایجاد شود. همچنین باید راه درست را یافت و برای اجرای برنامه درست حرکت کرد و تحقق برنامه را به آدم درست سپرد.

نیاز 200 میلیارد دلاری برای رشد 8 درصدی اقتصاد!

رشد اقتصادی و تولیدی با ناترازی انرژی و فشار کارخانه ها محقق نمی شود و به احتمال قوی در این خصوص مشکلاتی رخ خواهد داد. چرا که برخی کارخانه ها ناتراز می‌شوند و نمی‌توانند پول کارگران را پرداخت و به فعالیت ادامه دهند.

باید ناترازی های انرژی و بانک ها حل شوند تا بتوان قدم های بعدی را برداشت. بدون این رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد اصلا امکان ندارد.

رشد اقتصادی ۸ درصدی نیازمند سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری بوده که به 100 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین سرمایه های ایرانیان خارج و همسایگان نیاز دارد. در آن صورت به جای آنکه پول از کشور خارج شود، وارد می‌شود. کل پول ایران هم بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار نیست! این موضوع به ارتباطات خارجی و ایرانیا خارج از کشور نیاز دارد و وزارت خارجه باید تلاش کند.

از سوی دیگر باید تولیدکنندگان و سرمایه گذاران باید به دولت و ثبات قانونی، اعتماد و اطمینان داشته باشند که بستر شکوفایی آنها فراهم بوده و قوانین مانع را از سر راه آنها حذف خواهند شد. با قوه قضائیه، مجلس و مقام معظم رهبری هم انسجام وجود دارد و درصورت وجود عزم، سرمایه گذاران اطمینان می یابند که دولت پشت آنها خواهد ایستاد. در این صورت به جای خروج سرمایه از کشور، پول به کشور خواهد آمد.

انتهای پیام

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید