1. بورس ها
دوشنبه, ۱۲ شهریور ۱۴۰۳ ۰۰:۰۰
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر: 225398
پیش بینی بهترین سال بورس به شرط تداوم اثر مثبت ارز تک‌ نرخی‌ و ناترازی 17‌ میلیارد دلاری

پیش بینی بهترین سال بورس به شرط تداوم اثر مثبت ارز تک‌ نرخی‌ و ناترازی 17‌ میلیارد دلاری

کارشناس بازارسرمایه اثر ارز تک‌نرخی‌ و ناترازی ۱۷‌ میلیارد دلاری را بر بورس مثبت دانست و پیش بینی کرد احتمال ثبت بهترین بازار سال وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، افشین جاوید در خصوص خوش بینی های فعالان بازار سرمایه نسبت به اظهارات وزیر اقتصاد درباره تک نرخی‌شدن قیمت ارز و قیمت‌گذاری دستوری به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: سال‌ ۱۴۰۲ بطور تقریبی ۱۷‌ میلیارد دلار ناترازی ارزی در بخش صادرات و واردات غیرنفتی، باعث فشار به نرخ ارز و افزایش قیمت دلار از ۴۸‌ به ۶۰‌ هزار‌ تومان در اوایل تابستان شد.

با توجه به قانون سند بودجه‌ ۱۴۰۳ به‌نظر می‌رسد ناترازی ۱۷‌میلیارد دلاری صادرات و واردات غیرنفتی مجددا تکرار شود. اگر سیاست وزیر اقتصاد و دولت چهاردهم تک‌نرخی‌کردن ارز باشد، احتمال افزایش نرخ دلار نیما وجود دارد و این تصمیم به سودآوری صنایع و شرکت‌ها در بازار سرمایه کمک می‌کند.

بنابراین بازار سرمایه از دو ناحیه تک‌نرخی‌شدن قیمت ارز و ناترازی ارزی ۱۷‌ میلیارد دلاری اثر مثبت می پذیرد. تک‌نرخی‌شدن قیمت ارز باعث می‌شود فاصله نرخ دلار مرکز مبادله و قیمت بازار آزاد از بین برود. ناترازی ارزی ۱۷‌میلیارد دلاری هم اگر سال‌جاری وجود داشته‌باشد، نرخ ارز بازار آزاد مجددا و نرخ ارز سامانه مرکز مبادله افزایش می یابد.

این مسئله در صورتی‌که در ماه‌های آینده رخ دهد، اثر بسزایی در بورس و افزایش شاخص خواهد گذاشت و احتمال اینکه بازار سرمایه بهترین بازار سال شود را افزایش خواهد داد.

بازار سرمایه باید ریسک سیاسی افزایش قیمت بنزین را در محاسبات قرار دهد. به‌نظر می‌رسد دولت جدید قطعا به سمت تغییر سیاست گذاری در قیمت حامل‌های انرژی خواهد رفت. اگر این تصمیم مانند آبان ۹۸ اتخاذ شود، ریسک سیاسی در جامعه افزایش می‌یابد و بورس نمی تواند مانند سایر بازار‌ها رشد کند.

اگر این تصمیم به شکل صحیح اتخاذ شود از ناحیه کاهش انتشار اوراق دولتی به بورس کمک می کند. افزایش قیمت بنزین اثر بنیادین روی شرکت‌ها و بازار سرمایه نخواهد داشت اما افزایش قیمت گازوئیل را هم به‌همراه خواهد داشت و صنایعی مثل صنعت سیمان که حمل‌ و نقل نقش مهمی در آن دارد، دچار افزایش هزینه و کاهش سودآوری خواهند شد.

انتهای پیام

 

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید