آمادگی اتاق ایران برای ارائه پیشنهادات مدیریت بهینه ناترازی برق به دولت
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، صمد حسنزاده در نامهای خطاب به مسعود پزشکیان رئیسجمهور، اعلام کرد: طی سالهای گذشته، صنعت برق بهدلیل سیاستهای نادرست و عدم توجه به اهمیت سرمایهگذاری در این حوزه با ناترازی جدی مواجه شده است.
قطعی برق یک تا دو روز در هفته برای اکثر شرکتهای بخش خصوصی بویژه بخش صنعت باعث شده فعالیت بنگاههای اقتصادی مختل شود و ضررهای جبران ناپذیری به بدنه تولید صنعتی وارد آید.
شاخص مدیران خرید بخش صنعت در تیر ماه، بیانگر بدتر شدن معنادار وضعیت کل بخش صنعت برای دومین ماه پیاپی است. رقم این شاخص در تیر ماه، کمترین مقدار طی ۳۶ ماه اخیر و طی اظهارات فعالان اقتصادی قطعی برق از جمله مشکلات اصلی آنها در ماه گذشته بود.
شرایط فعلی ناشی از نحوه مدیریت ناترازی برق، بنیه نحیف بخش صنعت را بیش از پیش ناتوان ساخته و انگیزه بخش خصوصی در ورود به فعالیتهای مولد را از بین خواهد برد. در این راستا نکاتی جهت استحضار ارائه می شود:
- طی دو دهه اخیر، سیاستهای اتخاذ شده در صنعت برق موجب آسیب به امنیت سرمایهگذاری و اعتماد بخش خصوصی و سرمایهگذاری در این صنعت با اختلالاتی همراه شده است.
- در سالیان گذشته کمبود برق حدود ۳۰۰ ساعت و بهصورت تقریبی حدود ۲ هفته کشور را در برمیگرفت اما اکنون این بازه زمانی به بیش از ۳ ماه گسترش پیدا کرده و عبارت ناترازی تصویر دقیقی از نیاز را نشان نمیدهد و بهتر است، تحت عنوان کمبود تعبیر شود.
- مدیریت توأمان مصرف و تولید نیز نیازمند توجه ویژه است. بنا به اقتضای شرایط، عمده تمرکز بر سمت مصرف است و بهنظر میرسد مسائل حوزه تولید مورد غفلت قرار گرفته است.
- مدیریت مصرف برق و جابجایی بار در سال ۱۴۰۲ به گونهای برنامهریزی و اجرا شد که صنایع بزرگ و با مصارف عمده، شهرکهای صنعتی و مشترکین کشاورز، سهم عمده در جبران کسری برق را داشتند. به طوری که در این سال بالغ بر ۸۱ درصد از جابجایی بار، محدودیت و مدیریت مصرف به شرکت های تولیدی اعمال شد. این نحوه مدیریت در سال جاری نیز در دستور کار قرار گرفته و در برخی از شهرکهای صنعتی علاوه بر ۲ روز قطعی برق در ساعاتی از روزهای دیگر نیز، برق کارگاههای صنعتی قطع می شود.
- بخش عمدهای از مدیریت سمت مصرف از طریق محدودیت در شکلگیری تقاضای جدید صنعتی است. با توجه به عملکرد سرمایهگذاری نیروگاهی و روند نامطلوب بهرهوری مصرف انرژی بهنظر میرسد این رویه در واگذاری انشعاب جدید برق، تداوم داشته باشد و پاشنه آشیل شروع و توسعه فعالیت بنگاههای تولیدی در سالهای آتی شود.
حل و فصل موارد فوق از طریق افزایش بهرهوری نیروگاههای حرارتی، تعویض نیروگاههای حرارتی فرسوده و نوسازی و بازسازی شبکه برق رسانی محقق خواهد شد که نیازمند سرمایهگذاری است و صرف مدیریت طرف تقاضا از طریق قطع برق و عدم واگذاری انشعاب جدید برق، نمیتواند ناترازی موجود را حل و فصل کند.
محدودیت منابع دولت برای حل این ناترازی، مشارکت جدی بخش خصوصی را ناگزیر میسازد. لذا ضروری است بسترسازیها به گونهای صورت گیرد که تمایل بخش خصوصی به سرمایهگذاری در این حوزهها، حفظ و تقویت شود.
شفاف کردن مقررات حوزه انرژی در بلندمدت، کاهش مداخلات دستوری و توجه ویژه دولت به جبران خسارات ناشی از قطع برق به صنعت که موضوع ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار است از الزامات تحقق این مهم محسوب میشود. اتاق ایران آمادگی را جهت ارائه پیشنهادات عملیاتی برای مدیریت بهینه ناترازی برق به دولت، اعلام میدارد.
انتهای پیام
- برچسب
- اخبار بورس
- بورس تهران
- بورس ایران
- سهام