1. بورس ها
دوشنبه, ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ ۱۰:۲۵
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر: 231030
اثر مذاکرات بر سهام و طلا و تحریم‌ها + آینده صنایع مختلف بورسی

اثر مذاکرات بر سهام و طلا و تحریم‌ها + آینده صنایع مختلف بورسی

دو تحلیلگر، اثر مذاکرات بر سهام و بازار رقیب بورس و تحریم‌ها بر صنایع مختلف بورسی را مورد ارزیابی قرار دادند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، دو تحلیلگر بازار سرمایه با ارائه تحلیلی، اثر اخبار مذاکرات بر بورس و بازار رقیب و تحریم‌ها بر صنایع مختلف را به دنیای اقتصاد، اعلام کردند.

ابراهیم سماوی: طبق اخبار منتشره از دیدار و مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن، انتظارات تورمی بسیار کاهش یافت. آن روزها با توجه به تهدیدات آمریکا و مبهم بودن چشم‌‌‌انداز مذاکرات و توافق، قیمت طلای 18 عیار رشد داشت و از اواسط اسفند تا دهم فروردین از 7.3 به 8.25 میلیون تومان رسید.

دیروز شاخص کل با رشد بیش از 60 هزار واجدی، محدوده 2.9 میلیون واحد را فتح کرد که نشان می‌دهد همیشه دو دسته دارایی وجود دارد. می‌توان روی دارایی‌‌‌هایی مثل سهام، صندوق‌های سهامی و اهرمی حساب باز کرد. چرا که با صحبت از مذاکرات و مثبت تر شدن چشم‌‌‌انداز اقتصاد، بیشترین ورود پول به این دارایی ها انجام می‌گیرد.

از سمت دیگر، بورس از منظر ارزش دلاری و شاخص ارزش‌‌‌گذاری P/E در کف تاریخی قرار دارد. بنابراین رشد اخیر دور از انتظار نبود. بیشترین ورود پول دیروز با بیش از ۲ هزار میلیارد تومان مربوط به صندوق‌های سهامی بود. در صنایع هم بیشترین ورود پول به گروه بانکی تعلق داشت که جزو صنایع برجامی شمرده می‌شود.

از سایر صنایع کامودیتی‌‌‌محور مانند فلزات اساسی و محصولات شیمیایی نیز استقبال شد. دیروز ارزش معاملات بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ثبت شد که خبر خوشی برای بازار سرمایه است.

سرمایه‌‌‌گذاران باید توجه داشته باشند صندوق‌ ها نسبت به طلای فیزیکی، سکه و شمش عموما با حباب منفی معامله می‌شوند و این نشان‌ دهنده کاهش انتظارات تورمی است. در نتیجه، تمامی بازارها اعم از طلا، دلار و بورس به مذاکرات گره خوردند و با قوی تر شدن مذاکرات، دارایی‌‌‌های ریسکی مانند سهام و صندوق‌های اهرمی با رشد زیادی همراه می‌شوند.

انتظار نمی رود ریزش‌‌‌های دیروز و روزهای قبل در صندوق‌ها طلا و درآمد ثابت ها طی روزهای آینده ادامه یابد.اگر از ارزش‌‌‌گذاری دلار، انتظارات تورمی کسر شود به ۸۰ هزار تومان می‌‌‌رسد اما به مخابره نوع اخبار بستگی دارد. اگر بحث مذاکرات تداوم یابد، بازار سرمایه می‌تواند پیشتاز باشد و جاماندگی را بهبود ببخشد.

سعید مشکات: دو صنعت بانکی و خودرویی‌‌‌ کاملا از تحریم‌ها متاثر هستند. دو نماد اصلی خودرویی‌‌‌ها که به دلیل برگزاری مجمع برای افزایش سرمایه بسته هستند اما جو مذاکرات روی گروه بانکی اثر گذاشته است.

دو نماد بانکی دولتی افزایش سرمایه داشت و این موضوع قیمت سهام آنها را پایین آورده بود و الان با اقبال سنگینی مواجه هستند. یکی دیگر از بانک‌‌‌ها که افزایش سرمایه نداده هم وضعیت مشابهی دارد و بازار بیشترین حجم معاملات را روی نمادهای بانکی تشکیل داده است.

باقی حوزه‌ها مانند معدن، پتروشیمی و فولاد تحت تاثیر اخبار مذاکرات هستند. علاوه بر این‌‌‌ها بازار از منظر دلاری افت شدیدی داشته و فعلا در حال اصلاح ارزش دلاری پایین است. جو اخبار مثبت در مذاکرات هم باعث ادامه‌‌‌دار شدن این وضعیت می‌شود.

رشد مورد انتظار باید از اسفند اتفاق می‌افتاد اما به‌دلیل جو منفی اخبار، رشد نکرد. با اخبار مذاکرات و کاهش جو منفی در عرصه سیاسی، بازار در حال رشد است و فعلا هم ادامه دارد تا عقب‌‌‌ماندگی را جبران کند. بعد از جبران عقب‌‌‌ماندگی با گزارش‌های جدید تعدیل می‌‌‌شود.

باید متوجه برخی مشکلات بنیادین مانند ناترازی انرژی بود. به هر حال قطعی برق و گاز را در ادامه سال خواهیم داشت و این موضوعات اخبار منفی محسوب می‌شود. به سهامداران پیشنهاد می‌شود اگر اخبار منفی شد شناسایی سود کنند. در غیر این صورت به سایر اخبار که صنایع را متاثر می‌‌‌کند توجه داشته باشند. سهامداران دارایی‌‌‌های امن مانند ملک را با سهام جایگزین نکنند.

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید