1. بورس ها
دوشنبه, ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ ۱۲:۴۱
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر: 231040
5000 سهامدار خواهان کاهش حجم مبنا نمادها شدند + فهرست شرکت ها

5000 سهامدار خواهان کاهش حجم مبنا نمادها شدند + فهرست شرکت ها

طبق نظرسنجی از 5 هزار سهامدار، 82 درصد مشارکت کنندگان خواهان کاهش حجم مبنای شرکت های کوچک و متوسط هستند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، بورس طی سال گذشته بطور متوسط بازدهی 23 درصدی کسب کرد. بین سهم های بورسی تعدادی بازدهی چند صد درصدی داشتند و برخی نمادها نیز به دلیل عملکرد ضعیف عملیاتی متحمل بازدهی منفی شدند.

بر اساس این گزارش، برخی نمادها هم به رغم شرایط مناسب عملیاتی و حمایت قوی و متوالی حقوقی ها در عمده روزهای معاملاتی سال قبل به دلیل بالا بودن حجم مبنا، رشد چندانی تجربه نکردند.

بررسی و مقایسه شرکت ها نشان می دهد، حجم مبنای سهام متوسط و کوچک به طرز عجیبی بالا تعیین شده است. به طوری که هر چه سهم ها کوچکتر می شوند، حجم مبنای آن ها نسبت به ارزش بازار افزایش می یابد!

به عنوان مثال، "کگهر" با ارزش بازار حدود 106 هزار میلیارد تومانی 8.5 میلیون سهم حجم مبنا دارد در حالی که "تجلی" با ارزش بازار حدود 19 هزار میلیارد تومانی با حجم مبنای بیش از 34.4 میلیون سهمی مواجه است!

"ونوین" با ارزش بازار 26 هزار میلیارد تومانی با حجم مبنای 41 میلیون سهمی روبرو است. از طرفی حجم مبنای "کچاد" 127 هزار میلیارد تومانی، 45 میلیون سهم تعیین شده است. ارزش بازار "مارون" بیش از 130 هزار میلیارد تومان اما حجم مبنای آن حدود 600 هزار سهم است حال آنکه "بوعلی" با ارزش بازار 114 هزار میلیارد تومان، دو برابر "مارون" حجم مبنا دارد.

این مسئله حتی بین بزرگان بازار هم قابل مشاهده است. مثلا برای "فولاد" حدود 600 هزار میلیارد تومانی، حجم مبنای 29 میلیونی در نظر گرفته شده اما "شستا" با ارزش بازار 222 هزار میلیارد تومانی با حجم مبنای 88 میلیون سهمی مواجه است.

بطور کلی موضوع حجم مبنا در بورس و فرابورس همواره یکی از مسائل بحث برانگیز بوده و موافقان و مخالفان زیادی دارد اما تجربه نشان داده صندوق های سرمایه گذاری که فاقد حجم مبنا هستند همواره از اقبال سرمایه گذران برخوردار بودند.

حالا پس از اتفاقات مهمی که در عرصه سیاسی رخ داده و انتظار توافق هسته ای، بازار سرمایه را به سمت و سوی مطلوبی هدایت کرده و شاید بهترین زمان برای اجرای این دستورالعمل و کاهش حجم مبنای برخی شرکت‌های کوچک و متوسط باشد، طی روزهای اخیر برخی کانال‌ های تلگرامی و فعالان نیز این موضوع را زیر ذره‌بین بردند و بیش از هر زمان دیگری به آن توجه می‌کنند.

کانال تحلیلی پارسیس نظرسنجی از 5 هزار سهامدار در خصوص کاهش حجم مبنای نمادها بخصوص نمادهای کوچک انجام داده که ۸2 درصد مشارکت کنندگان موافق بودند.

به نظر می رسد وقت آن رسیده اگر سازمان بورس تصمیمی برای حذف حجم مبنا از بورس و فرابورس ندارد، موضوع را به شکل منطقی و منصفانه تری مدیریت کند. زیرا متناسب نبودن حجم مبنای شرکت ها با ارزش بازار آن ها مانع از رشد واقعی قیمت ها می شود.

5000 سهامدار خواهان کاهش حجم مبنا نمادها شدند + فهرست شرکت ها

5000 سهامدار خواهان کاهش حجم مبنا نمادها شدند + فهرست شرکت ها

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام

 

۳ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید
علی کرمیان | ۱ هفته پیش
به نظرمن مسئولین بورس درخصوص نمادهایی که با عملکرد ضعیف خود سهام داران رامتحمل زیان سنگین ونهایتاً نسبت به بورس بدبین می کنند، کم کاری می کنند بازدهی منفی پنجاه شصت درصدی یک نماددر طول شش ماه گذشته وعدم برخورد مسئولین بورس بااین نمادها هیچگونه توجیهی ندارد و موجبات نارضایتی سهام داران را فراهم می سازد
0
0
مجید | ۱ هفته پیش
راه کار حل این مساله و محدودیت دامنه نوسان در دامنه نوسان دینامیکه با توجه به پایانی روز قبل یه پنجره چند درصدی متقارن در نظر بگیرن که به ازای حجم ***ی از معاملات (مثلا یک دهم درصد) پایانی یک درصد تغییر کنه و پنجره نوسان همراه اون جابجا بشه به این ترتیب اگر در یک روز یک درصد از سهام شرکت در سقف معامله شد قیمت میتونه تا 10 درصد تغییر کنه در عین حال اجازه تغییر قیمت بدون افزایش حجم را نمیده
0
0
اهالیه بازار سرمایه | ۱ هفته پیش
کلا دامنه نوسان و حجم مبنا باید حذف شود و دست از این ***کاری ها و موانع تولید بر داشته شود درس هم نمی شود ک سهام ها قیمتشان از لیوان پلاستیکی ارزن تر شده و این هم زیر سایه کثیف قوانین دامنه نوسان وحجم مبناس ک سالیان سال است کارشناسان بورس ان رادمخرب بورس و نوانع تولید می نامند ولی درست اندر کاران بر طبل فشلی بورس و موانع تولید می کوبند و دامنه را حذف نمی کنن
0
0