1. بورس ها
سه شنبه, ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ ۱۱:۵۱
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر: 231071
پیش بینی شاخص 3.1 میلیونی تا اول تابستان و تداوم اقبال دو صنعت

پیش بینی شاخص 3.1 میلیونی تا اول تابستان و تداوم اقبال دو صنعت

دو کارشناس با اعلام صعود شاخص 3.1 میلیون واحدی تا تیر، تداوم اقبال دو صنعت مهم را پیش بینی کردند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، دو کارشناس بازار سرمایه ضمن ارزیابی وضعیت بورس در گفت و گو با دنیای اقتصاد، رسیدن شاخص به محدوده 3.1 میلیون واحدی تا تیر ماه و تداوم اقبال دو صنعت مهم را پیش بینی کردند.

پیام الیاس‌کردی: در ماه‌های گذشته هر زمان علت وضعیت رکودی بورس مطرح می‌شد، صحبت از ریسک‌ های سیستماتیک و غیرسیستماتیک به میان می‌آمد. در روزهای گذشته همزمان با صحبت‌های غیرمستقیم طرفین مذاکرات بین‌المللی در عمان، سطح ریسک‌های غیراقتصادی کاهش پیدا کرد. 

بهبود اتمسفر سیاسی موجب کاهش نرخ ارز به کانال ۸۰ تا ۹0 هزار تومان و سبزپوشی شاخص شد. به‌طوری‌که ورود نقدینگی در روزهای ابتدایی هفته حائز اهمیت بود. از طرفی بازار به دلیل فضای مثبت مذاکرات روی خوش به خودرویی‌ها و بانکی‌ها نشان داد.

در مقایسه دو بازار سرمایه و طلا، صندوق‌ها روزهای اخیر حتی تا منفی ۱۰ درصد ریزش داشتند. در بازار سرمایه با دامنه نوسان مثبت و منفی ۳ درصدی با انتشار اخبار به‌سرعت صف فروش یا خرید تشکیل می‌شود.

احمد اشتیاقی: بازار سرمایه در ماه‌های اخیر تحت تاثیر عوامل متعددی از‌جمله تحولات سیاسی، تحریم‌ها و تغییرات نرخ ارز قرار داشت. پس از کاهش شکاف دلار نیمایی با توافقی و افزایش نرخ به ۶۸هزار تومان، انتظار می‌رفت شاخص بورس تا سطح 3.1 میلیون واحد رشد کند اما این اتفاق در بازه زمانی مورد انتظار رخ نداد. 

دلیل اصلی این امر، افزایش ریسک‌های سیاسی ناشی از فشار تحریم‌ها و اخبار تشدید محدودیت‌های بین‌المللی بود که تردید را به بازار تزریق کرد. در این میان، افزایش جذابیت صندوق‌های طلا به دلیل رشد همزمان طلای جهانی و دلار، بخش عمده نقدینگی را جذب کرد. 

از منظر بنیادی، بازار همچنان ظرفیت فتح شاخص 3.1 میلیون واحدی را داشت. چرا که رشد نرخ دلار توافقی، ارزش بنیادی سهام را تقویت کرده بود.

به نظر می‌رسد با ادامه روند مثبت مذاکرات، شاخص می‌تواند تا تیر ماه به محدوده‌های فراتر از ۳ میلیون واحد برسد. البته اگر اخبار منفی جدیدی منتشر نشود. در این میان، گروه‌های بانکی و خودرویی به دلیل عواملی مانند کسب درآمدهای مطلوب، تجدید ارزیابی دارایی‌ها و سودآوری مناسب، بیش از سایر گروه‌ها مورد اقبال قرار گرفتند.

نسبت P/E این گروه‌ها در محدوده‌های جذابی قرار دارد که باعث شده سرمایه‌گذاران به این سهام روی خوش نشان دهند. این اقبال تا رسیدن بازار به نقاط تعادلی ادامه خواهد داشت.

با بازگشایی نمادهای خودرویی انتظار می‌رود این گروه‌ها نقش لیدری را بر عهده بگیرند. به نظر می‌رسد پس از فروکش کردن موج رشد گروه‌ بانکی و خودرویی، نقدینگی به سمت سهام هم‌وزن با بنیاد قوی و نسبت P/E مناسب هدایت شود. 

این روند می‌تواند به رشد هم‌زمان شاخص کل و هم‌وزن کمک کند. صندوق‌های طلا که با اصلاح ۲۰درصدی مواجه شدند در حال رسیدن به نقاط تعادلی هستند. جذابیت صندوق‌های طلا در مقایسه با سهام کاهش یافته و انتظار می‌رود جریان نقدینگی به سوی سهام هدایت شود که می‌تواند به تداوم روند صعودی بازار بینجامد.

در خصوص اثر تغییرات احتمالی در وزارت اقتصاد بر بورس، متغیرهای کلان اقتصادی تحت‌تاثیر فضای سیاسی قرار دارند. بنابراین وزیر جدید اقتصاد در کوتاه‌مدت فرصت چندانی برای اعمال سیاست‌های اثرگذار نخواهد داشت. دو محور اصلی اقتصاد یعنی نرخ ارز و نرخ سود، بطور عمده در اختیار بانک مرکزی هستند. 

پیش‌بینی می‌شود سیاست‌ های کنونی از جمله حفظ نرخ دلار توافقی در محدوده ۶۹ تا ۷۴ هزار تومان تا پایان تابستان ادامه یابد.

همچنین با توجه به تلاش برای کنترل تورم، نرخ سود بانکی در سطح فعلی ثابت بماند. با ارزنده بودن سهام بویژه در گروه‌های بانکی و خودرویی و ظرفیت سهام هم‌وزن، انتظار می‌رود در صورت تداوم فضای مثبت مذاکرات، شاخص تا پایان فصل بهار به سطوح بالاتری دست یابد. 

کاهش جذابیت صندوق‌های طلا و هدایت نقدینگی به سمت سهام نیز می‌تواند به این روند کمک کند. در این میان، سیاست‌های کلان اقتصادی، همچنان نقش تعیین‌کننده‌ای در جهت‌گیری بازار ایفا خواهند کرد.

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید