اقبال نمادهای کوچک با توقف شاخص سازها / موج تورم در کالاهای مصرفی

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، شرکت مشاور سرمایه گذاری ابن سینا مدبر(اماکو) با بررسی روند معاملات سومین روز کاری این هفته بازار سهام اعلام کرد: در جریان معاملات روز، شاخص کل با افزایش 0.65 درصدی به سطح یک میلیون و 311 هزار واحد و شاخص هم وزن با افزایش 0.68 درصدی به  سطح 403 هزار واحد رسید.

از روزهای گذشته با ابهام نسبت به مذاکرات برجامی و به دنبال آن نا اطمینانی نسبت به قیمت دلار، نمادهای شاخص‌ساز را در بسیاری از موارد با کاهش نسبی تقاضا مواجه کرد. از طرفی تعداد زیادی از نمادهای بزرگ بازار به دلیل فصل مجامع متوقف شدند لذا اقبال به نمادهای کوچک تر بازار رخ داد. موضوع قابل توجه دیگر در بازار صحبت های مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران بود که با اعلام عبور نقدینگی از ۳.۷ هزار هزار میلیارد تومان نسبت به تورمی بی سابقه طی ماه‌های آینده هشدار داد و از آنجا که تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران با رسیدن موج تورم به کالاهای مصرفی انتظار افزایش نرخ محصولات داخلی را  می‌کشند، همین موضوع باعث می‌شود تا افزایش نرخ این محصولات برای صنایع کوچک فعال و غیر زیان‌ده در بورس خبر خوب محسوب شود.

لکن آنچه که نباید فراموش شود بهره گیری از تجربیات یکسال اخیر بازار است به ویژه آن دسته از افرادی که بدون اطلاعات و تخصص کافی و به واسطه تبلیغات گسترده وارد بازار سرمایه شدند. این گروه از معامله گران باید به یاد داشته باشند بورس‌ جای ریسک‌پذیرها است و سعی کنند همواره در کنار انتخاب برای خرید سهام به سهم‌های بنیادی و شاخص‌ساز توجه داشته باشد و در نهایت چنانچه جزو افراد تازه‌وارد به بازار سرمایه محسوب می شوند، سپردن سرمایه‌ها به صندوق‌ها یا شرکت‌های سرمایه‌گذاری بهترین انتخاب خواهد بود .

از منظر تکنیکالی شاخص کل در کانال یک میلیون و 300 هزار واحد قراردارد . انتظار افت شدیدی از شاخص نمی‌رود و  احتمالا معاملات نوسانی تا چند روز در بازار وجود خواهد داشت و پس از آن انتظار می رود شاخص کل به سمت محدوده‌ یک میلیون و 400 هزار واحد حرکت کند.

در پایان معاملات دیروز نماد‌های " تاپیکو و رمپنا" بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. ارزش معاملات بورس و فرابورس 4.7 و 16.8 هزار میلیارد تومان بود که بالا بودن ارزش معاملات فرابورس مربوط به معاملات اوراق است. بیشترین ارزش معاملات سهام خرد دیروز متعلق به نماد " دی" به مبلغ 220 میلیارد تومان بود.

دیروز گرچه خبر تعطیلی 6 روزه تهران کمی از قدرت خریداران کاست اما باز هم تعداد نمادهایی که در محدوده مثبت معامله شدند و نمادهای دارای صف خرید بیشتر از نمادهای منفی و همراه با صف فروش بود.

در گروه بانکی نمادهای " وبصادر، وبملت، وتجارت "، در گروه فلزات اساسی نمادهای" فولاد و فملی" ، نمادهای گروه  پالایشی  همچون" شتران، شپنا و شبندر " و در گروه خودرویی نیز نماد "خودرو " بابت برگزاری مجمع سالانه به منظور تصویب صورت های مالی متوقف بودند.

وضعیت بازارهای جهانی و رقیب:

در معاملات دیروز بازارهای جهانی، مس در محدوده 9368  دلار، روی به 2989 دلار و هر انس طلا به 1808 دلار رسید. هر بشکه نفت برنت در محدوده 72.47 دلار معامله می‌شود و قیمت نفت خام WTI  نیز به 70.39 دلار در هر بشکه رسیده است.

بررسی بازارهای رقیب نیز نشان می­ دهد نرخ هر دلار آمریکا در محدوده 24 هزار و 500 تومان معامله می‌شود. صرافی ملی نرخ دلار را 24 هزار و 59 تومان اعلام کرد. قیمت سکه نیز حدود 10 میلیون و 495 هزار تومان گزارش شده است.

بررسی چند رویداد:

قیمت پایه محصولات پتروشیمی از سوی دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی با افزایش بیش از 1337 ریالی به دلار 222337.5 ریالی اعلام شد.

براساس گزارش نماگرهای اقتصادی سال 99 بانک مرکزی، بدهی دولت به بانک مرکزی در سال گذشته با 50 درصد رشد به 115.2 هزار میلیارد تومان رسید.

مدیرعامل گروه مپنا از پیاده سازی سیستم ذخیره انرژی های تک در مقیاس مگاوات با عنوان سامانه ذخیره انرژی با امکان نصب بر روی شبکه خانگی و صنایع برای استفاده در زمان قطع برق خبر داد.

دبیر انجمن سیمان و مدیرعامل فولاد هرمزگان ، افزایش قیمت محصولات را ناشی از تعطیلی کارخانجات به دلیل قطعی برق اعلام کردند.

عملکرد فولاد مبارکه، ذوب‌آهن و 10 شرکت بورسی و غیربورسی در سه ماه نخست با تولید 6.1 میلیون تن شمش فولاد و رشد 9 درصدی همراه شد.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام