کد خبر: ۱۸۶۱۹۱
۰:۰ - ۱۴۰۱/۱/۱۸

احتمال لغو احداث پتروشیمی در میانکاله قوت گرفت

احتمال لغو احداث پتروشیمی در میانکاله قوت گرفت

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد: صحبت‌هایی در خصوص لغو مجوز احداث پتروشیمی در میانکاله مطرح شده و این مسئله درحال بررسی است.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علی‌اصغر گودرزی فراهانی به تسنیم اعلام کرد: طرح پتروشیمی امیرآباد توسط یک بخش خصوصی در مرحله اخذ مجوز است اما بررسی‌ها نشان می‌دهد صحبت‌هایی در خصوص لغو مجوز این طرح، مطرح شده و این مسئله در دولت درحال بررسی است.

بر اساس این گزارش، ساخت مجتمع پتروشیمی در مازندران در سال 96 پس از موافقت وزارت نفت برای ساخت این واحد بزرگ صنعتی کلید زده شد و براساس توافق وزارت نفت قرار شد ساخت مجتمع پتروشیمی در اراضی موسوم به بانک زمین که حدود 10 هزار هکتار مساحت دارد در نزدیکی تالاب بین‌المللی میانکاله در شرق مازندران در صورت موافقت سازمان محیط زیست انجام شود.

این طرح در دولت دوازدهم برای دریافت ارزیابی زیست‌محیطی به سازمان حفاظت محیط زیست فرستاده شد اما بدون آن‌که مجوزی از سوی این سازمان صادر شود با عنوان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست موافقت ضمنی صادر کرده است، احداث آن از سوی بخش خصوصی سرمایه‌گذار پیگیری شد.

در مردادماه سال 99 شرکت صنایع پتروشیمی امیرآباد مازندران به‌صورت سهامی خاص تشکیل شد و در جلسه هفدهم اسفند 99، هیئت وزیران مصوب کرد زیرساخت‌های لازم برای احداث یک پارک اختصاصی تولید پروپیلن از گاز طبیعی در منطقه امیرآباد مازندران مشتمل بر تأمین و آماده‌سازی زمین، احداث مخازن و تأسیسات انتقال پروپیلن به‌منظور استقرار واحدهای تبدیل گاز طبیعی به پروپیلن جمعاً به‌ظرفیت 400 هزار تن در سال و احداث تأسیسات انتقال پروپیلن به منطقه عمومی دامغان احداث شود.

این مصوبه در ماه‌های پایانی دولت دوازدهم منجر به تعریف یک پروژه با سرمایه‌گذاران مشخص و مبتنی بر مصوبه هیئت وزیران برای اجرا در دولت سیزدهم شد مخالفت‌هایی را از سوی تشکل‌های مختلف به‌ویژه تشکل‌های محیط‌زیستی به‌دنبال داشت تا اینکه در اسفند 1400، کلنگ‌زنی آن توسط وزیر وقت انجام شد. در پی این کلنگ‌زنی، رئیس سازمان محیط زیست اعلام کرد این پروژه مجوز محیط زیستی ندارد و کلنگ‌زنی آن فاقد اعتبار است.

علاوه بر این احداث این مجتمع پتروشیمی از نظر زیست‌محیطی در نزدیکی تالاب میانکاله فاقد توجیه است از نظر ابعاد اقتصادی نیز این طرح توجیه لازم را ندارد. در مصوبه هیئت وزیران در اسفند 99 در خصوص این طرح آمده باید خطوط انتقال پروپیلن به‌طول حدود 200 کیلومتر و با ظرفیت انتقال حدود 400 هزار تن پروپیلن در سال از منطقه امیرآباد مازندران به منطقه عمومی دامغان با دسترسی به بزرگراه و راه‌آهن احداث شود. یعنی برای انتقال تولیدات این طرح، باید در زمینه احداث یک خط لوله 200کیلومتری سرمایه‌گذاری شود تا بتوان محصولات تولیدی را به بازار مصرف انتقال داد.

همچنین درحالی که محصول این طرح، پروپیلن است و این محصول در صنعت پتروشیمی محصولی ارزشمند محسوب می‌شود و مورد نیاز ایران است اما با توجه به نوع این طرح یعنی تبدیل مستقیم گاز به پروپیلن، نکاتی وجود دارد و توجیه اقتصادی این طرح را زیر سؤال می‌برد.

یکی از دلایل موافقان این طرح، اشتغال‌زایی بالای آن و رفع مشکلات ناشی از بیکاری در استان مازندران است. بخش بالادستی صنعت پتروشیمی، بدون احداث زنجیره ارزش، نسبت به حجم سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی قابل‌توجهی ندارد و تنها در صورتی این طرح می‌تواند از نظر اشتغال‌زایی مورد توجه باشد که صنایع تکمیلی برای تکمیل زنجیره ارزش نیز کنار آن احداث شود و با توجه به محل قرارگیری این طرح، گسترش صنایع شیمیایی در این منطقه به از بین رفتن بیش از پیش محیط‌زیست منطقه میانکاله منتج خواهد شد.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

 


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ