کد خبر: ۷۳۹۷۷
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۶

اختلاف دو دلار و رانت بازهم بیشتر شد/ نظر یک صراف درباره بخشنامه جدید

اختلاف دو دلار و رانت بازهم بیشتر شد/ نظر یک صراف درباره بخشنامه جدید

اختلاف دلار مبادله ای با دلار بازار آزاد از هزار تومان هم بیشتر شد که در این حالت کار بانک مرکزی در راستای تک نرخی کردن ارز تا پایان سال،سخت تر شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از تسنیم، افزایش قیمت دلار در بازار آزاد موجب شده تا بار دیگر رانتی ویژه برای عده ای خاص ایجاد شود. این رانت به کسانی تعلق می گیرد که می توانند به ارز مبادله ای دسترسی داشته باشند چراکه با گرانی جدید دلار فاصله قیمتی دلار بانکی و آزاد نیز افزایش یافته و فراتر از هزار تومان شده است.

هرچند بازار امروز ارز هنوز به صورت رسمی کار خود را آغاز نکرده ولی با لحاظ نرخ معاملات پایانی دیروز در این بخش و قیاس آن با نرخ دلار مبادله ای امروز به این می رسیم که اختلاف دلار مبادله ای و آزاد به 1056 تومان رسیده است.اگر قیمت دلار را در بازار آزاد 4750 تومان در نظر بگیرم و با دلار مبادله ای امروز که اتفاقاً یک تومان هم نسبت به دیروز ارزان شده و با نرخ 3694 تومان به متقاضیان ارزهای رسمی توزیع می شود، مقایسه کنیم به اختلاف 1056 تومانی می رسیم.

البته در ماه های اخیر شمار افرادی که می توانستند ارز مبادله ای دریافت کنند نسبت به قبل خیلی کمتر شده و فهرست کالاهایی که مشمول ارز مبادله ای بودند، عملاً آب رفته ولی بازهم اختلاف 1056 تومانی برای خیلی ها سود بالایی دارد.هرچند دولت طی یکی دو سال اخیر تلاش کرده تا شرایط را به گونه‌ای پیش برد که تعداد کالاهای مشمول دریافت ارز مبادله‌ای به شدت کاهش یابد و زمینه برای یکسان سازی نرخ ارز تا حدود زیادی فراهم شود، اما هنوز هم فهرست کالاهای دریافت کننده ارز مبادله‌ای وجود دارند و این یعنی رانت همچنان در ارز از سوی دولت توزیع می‌شود.

ارایه ارز مبادله‌ای اکنون به برخی از کالاها صورت می‌گیرد و با توجه به نوسانات نرخی که وجود دارد، فاصله نرخ مبادله‌ای و بازار آزاد آنقدر جذاب است که اکنون بسیاری از تولیدکنندگان را بر آن داشته تا با رایزنی با دولت و وزارتخانه‌های مربوطه، به نحوی نام خود را هم در فهرست کالاهای دریافت کننده ارز مبادله‌ای بگنجانند.

اما شاید دولت از قبل سیگنال افزایش قیمت دلار و بالا رفتن اختلاف دلار دولتی و آزاد را دریافت کرده بوده و به همین خاطر با بخشنامه ای که جهانگیری آن را در روز های اخیر ابلاغ کرد خواست تا مشمولان دریافت ارز مبادله ای برای ثبت سفارش مستندات بیاورند.

به‌نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی ابلاغ این بخشنامه جلوگیری از سوداگری عده‌ای سودجو است چراکه قبل از این بخشنامه افرادی بودند که ثبت سفارش انجام داده و با استفاده از آن ارز مبادله‌ای می‌گرفتند ولی کالایی را وارد نمی‌کردند، بلکه ارزهای مبادله‌ای را با قیمت بالاتر در بازار آزاد می‌فروختند. اما در شرایط جدید و با ابلاغ بخشنامه جهانگیری تمام افرادی که ثبت سفارش می‌کنند باید ثابت کنند ارز دریافتی را منتقل کرده و در معاملات به‌کار گرفته‌اند.

یکی از صراف‌ها که در بازار ارز فعالیت می‌کند در خصوص تأثیر بخشنامه جدید جهانگیری درباره ثبت سفارش‌ها بر بازار ارز گفت: برداشت بازار از خبر ثبت سفارش باعث افزایش تقاضا بود اما برداشت‌های متفاوتی از این خبر هست که هم می‌تواند نزولی باشد هم افزایشی.ولی نکته‌ای که در این زمان وجود دارد این است که قطعاً هدف دولت از چنین بخشنامه‌ای داشتن کنترل و اشراف کامل به واردات و جلوگیری از رانت است و تقاضای ارز را از بازار آزاد کمتر خواهد کرد و باید مبدأ ارز خریداری و مقصد آن مشخص شود.

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ