1. صنایع
دوشنبه, ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ۱۷:۵۱
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر: 168671
اثر منفی عدم اجرای پیشنهاد ایران خودرو و سایپا بر صنعت خودرو
مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صنعت مطرح کرد:

اثر منفی عدم اجرای پیشنهاد ایران خودرو و سایپا بر صنعت خودرو

مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صنعت با اشاره به پیشنهاد خودروسازان مبنی بر افزایش قیمت محصولات و عرضه با نرخ تمام شده گفت: اگر در این مورد فکر جدی نشود هیچ گریزی از آسیب صنعت خودرو نیست.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، سهیل معمارباشی در مورد پیشنهاد خودروسازان برای قیمت‌گذاری خودرو به ایلنا گفت: حداقل درخواست این است که خودروها به دو دسته تقسیم شوند. یک دسته خودروهایی که مصرف عامه و تیراژ بالا دارند و باشد که این دسته را کماکان شورای رقابت قیمت گذاری کند و زیان آن نیز مورد قبول شرکت‌های خودروساز قرار می‌گیرد و طبق برنامه اعلامی تولید و عرضه می‌کنند.

دسته دیگر خودروهایی که بخش خاصی از بازار را مورد هدف قرار می‌دهند و قیمت بالاتری دارند که هیات مدیره شرکت‌ها به استناد ضوابط قیمت‌گذاری هیات تعیین و تثبیت، قیمت را مشخص کنند و در بازار به فروش برسانند.

خودروسازان از این طریق می‌توانند بخشی از زیان خودروهای عمومی را پوشش دهند. این طرح هرگز اجرایی نشد و درخواست خودروسازان این است که این اتفاق رخ دهد. البته شرکت‌های خودروساز نباید محصولات را با زیان بفروشند. باید این موضوع را پذیرفت که در شرایطی تولید انجام می شود که قیمت مواد اولیه افزایش قیمت پیدا کرده و متناسب با افزایش قیمت مواد اولیه مانند ورق، پتروشیمی، فولادهای آلیاژی و موارد دیگر باید خودرو هم افزایش قیمت پیدا کند.

هر خودرویی که قیمت آن براساس تصمیم شورای رقابت باشد حتما تامین منابع مالی زنجیره تامین آنها دچار اشکال خواهد شد. چرا که به هر ترتیب خودرو زیان‌ده است. به تبع این موضوع تامین‌کنندگان قطعات خودروها نمی‌توانند پول قطعات را به موقع دریافت کنند. این موضوع بر کیفیت قطعات تاثیر خواهد گذاشت و تیراژ تولید کاهش یافت.

بنابراین فضای کسب‌ و کار اجازه تولید خودروی با کیفیت و در تیراژ متناسب و مورد نیاز بازار را به خودروساز نخواهند داد. خودروسازها به میزانی که پول دریافت می‌کنند به کیفیت خواهند پرداخت اینها واقعیت‌های فضای کسب و کار است.

لذا پیشنهاد این است که شرکت‌های خودروساز با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه بتوانند محصولات را افزایش بدهند و خودرو را دست کم با قیمت تمام شده به بازار عرضه کنند. اینکه چقدر این پیشنهاد امکان عملی شدن دارد به این بستگی دارد که تصمیم‌گیرندگان چقدر در این مورد جدی باشند.

برعکس اتفاقی که در دنیا می‌افتد و خودروسازان دنیا خود را تجهیز می‌کنند، صنعت خودرو در ایران در حال آب شدن است و فعالیت‌های توسعه‌ای خودروسازی فدا می‌ شود. فروش کالا به حداقل قیمت تمام شده حق هر بنگاه اقتصادی است که متاسفانه نادیده گرفته شد.

اگر در این مورد فکر جدی نشود، هیچ گریزی از اینکه صنعت خودرو آسیب جدی ببیند نیست. احتمال تعطیلی گسترده خودروسازان به هیچ وجه بعید نیست. در جلسات مختلف این نکات گفته می شود اما بحث‌های دیگری مطرح است که با وجود آنکه درست است اما به نظر می‌رسد الان زمان آن نیست.

برای مثال اینکه خودرو بنزین کمی مصرف کند موضوعاتی هستند که در طی زمان باید برنامه‌ریزی کرد اما آنچه الان برای خودروسازان واجب است تکلیف قیمت خودروها مشخص شود. اگر این مشخص نشود عقبگرد بسیار زیادی در صنعت خودرو خواهیم داشت. همین اتفاق بصورت تدریجی در حال رخ دادن است. امید می رود برای تعیین درست قیمت فروش خودرو گرفته شود.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید