1. صنایع
یکشنبه, ۱۰ دی ۱۴۰۲ ۰۳:۳۱
زمان مطالعه: 2 دقیقه
کد خبر: 217824
رابطه مستقیم سپرده های 12 بانک‌ بورسی با دلار و پیش‌ بینی انتظارات تورمی

رابطه مستقیم سپرده های 12 بانک‌ بورسی با دلار و پیش‌ بینی انتظارات تورمی

مجموع سپرده ها در ۱۲ بانک‌ بورسی و فرابورسی ۳ هزار هزار میلیارد تومان بود که ارتباط مستقیمی با نرخ ارز و پیش‌ بینی انتظارات تورمی دارد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مجموع نقدینگی موجود در بانک‌های بورسی شامل بانک ملت، تجارت، صادرات، پارسیان، پاسارگاد، پست بانک، خاورمیانه ، سینا، اقتصاد نوین، دی، کارآفرین و ملل در شهریور ماه برابر با 3 هزار هزار میلیارد تومان معادل 43‌ درصد از کل نقدینگی است.

بر اساس این گزارش، نسبت شبه پول به پول در بانک‌های بورسی، ضریب همبستگی بسیار بالایی با گزارش اصلی بانک مرکزی دارد و از این نسبت می‌توان برای بررسی و پیش‌ بینی انتظارات تورمی در آینده بهره جست.

نرخ رشد سالانه نسبت پول به شبه پول از ابتدای سال کاهش چشمگیری داشته و به منفی 13‌ درصد رسیده است. همزمان با این تغییر، نرخ رشد سالانه ارز نیز کاهش یافته و انتظار می رود در صورتی که رشد سالانه نسبت پول به شبه پول در ماه‌های آینده افزایش نیابد، نرخ رشد سالانه ارز نیز کاهش بیشتری پیدا کند که متناظر با ثبات نرخ ارز در محدوده فعلی است.

در صورتی که رشد سالانه نسبت پول به شبه پول در ماه‌های آینذه افزایش یابد، افزایش مجدد نرخ ارز محتمل است. بنابراین پایش منظم نسبت پول به شبه پول به کمک گزارش‌های ماهانه بانک‌های بورسی می‌تواند به پیش‌بینی تحولات آتی اقتصاد و تصمیمات سرمایه‌گذاری کمک کند.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

 

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید