1. صنایع
شنبه, ۲۲ دی ۱۴۰۳ ۰۰:۰۰
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر: 228715
شروط سازمان بورس برای بازگشایی 13 نماد پتروشیمی‌ و غایب دو ماهه

شروط سازمان بورس برای بازگشایی 13 نماد پتروشیمی‌ و غایب دو ماهه

معاون نظارت بر ناشران و بورس‌های سازمان بورس، شروط بازگشایی 13 نماد شرکت پتروشیمی‌ را اعلام کرد که از 19 آذر غایب هستند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حمید یاری در خصوص تعلیق 13 نماد پتروشیمی مصرف کننده و تولیدکننده سرویس‌های جانبی شامل پتروشیمی های زاگرس، پردیس ، مارون، امیرکبیر، زاگرس، تندگویان، غدیر، فناوران، پارس، نوری، بوعلی سینا، جم پلین و پلیمر آریا ساسول که از 19 آذر بسته شده، اعلام کرد: طی سال های اخیر همواره اختلاف نظر نحوه قیمت‌گذاری بین شرکت‌های مصرف کننده و تولید کننده خدمات جانبی وجود داشت. به نحوی که برخی شرکت‌ ها به طرح دعوی در مراجع قضائی اقدام کردند.

طبق رأی دیوان عدالت اداری، مصوبات شورای رقابت در خصوص نرخ‌نامه‌ سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ خدنات جانبی، ابطال و باعث شد صورت‌های مالی پتروشیمی ها به مدت ۴ سال تحت تأثیر قرار گیرد. به همین دلیل نماد این شرکت‌ها به واسطه ابهام موجود تعلیق شد. پس از رأی صادره، پتروشیمی ها الگوهایی برای تعیین تکلیف موضوع در سنوات اخیر مطرح کردند که پیشنهادات اختلاف عددی بسیار با اهمیتی نسبت به یکدیگر داشتند.

پس از آن سازمان بورس در اجرای انجام وظایف قانونی و برای کمک به رفع ابهام و تسریع در بازگشایی نمادهای معاملاتی به مکاتبه با سازمان‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شورای رقابت، وزارت نفت و معاون اول رئیس جمهور اقدام کرد.

خواسته نهاد ناظر بازار سرمایه

با توجه به اینکه نحوه قیمت‌گذاری خدمات جانبی به چالش مهمی در پیش‌بینی‌ پذیری وضع مالی و عملکرد شرکت‌ها تبدیل شده این موضوع باید حل و فصل شده و الگویی تعیین شود که در سنوات آینده مجدداً مشکلات این‌چنینی رخ ندهد.

پس از بررسی‌، سازمان بورس به این نتیجه رسید میزان اثرپذیری هلدینگ‌های پتروشیمی کم‌تر از شرکت های مشمول است. به عنوان مثال هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، سهامدار شرکت‌های مصرف کننده و تولیدکننده و از سوی دیگر سهامدار شرکت‌های دیگر است که لزوماً از این موضوع متأثر نیستند. در مثالی دیگر، هلدینگ گسترش نفت و گاز پارسیان علاوه بر سهامداری چندین پتروشیمی مصرف‌ کننده خدمات جانبی، سهامدار شرکت‌های پتروشیمی دیگر و برخی شرکت‌های پالایشی نیز است.

بازگشایی نمادها در صورت رفع ابهام موجود در خصوص دعاوی مطرح شده و تعیین تکلیف الگوی قیمت‌گذاری خدمات جانبی برای سنوات آینده امکان‌پذیر است. متناسب با اهمیت موضوع و آثار مالی و نوع اطلاعیه‌ای که شرکت ها قبل از بازگشایی در سامانه کدال افشا می‌کنند در خصوص بازگشایی با دامنه بسته یا باز، تصمیم گیری خواهد شد.

انتهای پیام

 

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید
ایرانی | ۱ هفته پیش
این مقام محترم باید ضرب العجلی برای مسولین شرکتها بمنظور شفاف سازی تعیین میکردند اگر ترک فعلی صورت گرفته نباید سهامدار که سرمایشو برای ارتقاع تولید آورده تاوان اونرا پس بده. شما در اصل سهامدار را با تعلیق با مشکل مواجه کردی در حالیکه با قاصر و مقصرین این عدم شفاف سازی برخورد میکردی لطفا کمی انصاف هم داشته باشید .
0
0