1. سایر حوزه ها
شنبه, ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ ۱۰:۲۰
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر: 234367
روش کلاهبرداری 5 هزار میلیارد تومانی پیک موتوری و کارگر با سابقه صنف موبایل!

روش کلاهبرداری 5 هزار میلیارد تومانی پیک موتوری و کارگر با سابقه صنف موبایل!

روش کلاهبرداری 5 هزار میلیارد تومانی فردی با سابقه فعالیت به عنوان پیک موتوری و کارگری در صنف موبایل توسط پلیس امنیت اقتصادی اعلام شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، پلیس امنیت اقتصادی از کشف و انهدام شبکه گسترده پولشویی و فرار مالیاتی با تمرکز در صنف موبایل خبر داد و اعلام کرد: این شبکه با استفاده از حساب‌های بانکی اجاره‌ای، اقدام به جابجایی مبالغ کلان و فرار از پرداخت مالیات می‌کرده و نه تنها تشکیل‌ دهندگان اصلی این باند بلکه واحدهای صنفی استفاده‌کننده از این خدمات غیرقانونی نیز تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

بر اساس این گزارش، سوژه اصلی این پرونده، فردی به نام سهیل است که پس از فعالیت به عنوان پیک موتوری و کارگری در صنف موبایل از سال 1400 در این حوزه آغاز به فعالیت کرده و برای دور زدن قوانین مالیاتی و پنهان‌کردن درآمدهای واقعی فعالان صنفی متخلف، اقدام به تأسیس و مدیریت ده‌ها شرکت صوری و کاغذی به نام خود، همسر، مادر و سایر اعضای خانواده‌ کرده بود.

روش کلاهبرداری و حقوق ماهانه 200 میلیون تومانی

این شخص برای گسترش فعالیت‌های غیرقانونی از طریق دوستان، هم‌صنفان و کاسبان، اقدام به شناسایی افرادی می‌کرد که غالباً ناآگاه، بی‌سواد یا دارای مشکلات مالی بودند و با وعده پرداخت مبالغ ناچیز ماهیانه از 5 تا 15 میلیون تومان، مدارک هویتی از جمله کارت ملی این افراد را دریافت می‌کرد تا با آن‌ها حساب بانکی باز کرده و شرکت ثبت کند.

وی حتی با استفاده از آشنایان در سیستم بانکی، برای این حساب‌ها دسته‌چک اخذ کرده و در برخی موارد، اقدام به جعل امضا روی چک‌ها می‌ کرد. یکی از کارمندان سهیل به نام پیمان، وظیفه ثبت شرکت‌ها و افتتاح حساب‌های بانکی به نام این اشخاص را بر عهده داشته و اذعان کرده برای این منظور از وکالت‌نامه‌های محضری استفاده می‌شد.

این شبکه با حداقل 20 نفر ثابت، ماهیانه حدود 200 میلیون تومان فقط برای حقوق کارکنان پرداخت می‌کرده و در زمینه خرید و فروش عمده موبایل و لوازم جانبی فعال بود. کالاها با دسته‌چک‌های اجاره‌ای خریداری و با دستگاه‌های پوز (پایانه فروش) مرتبط با همان حساب‌های اجاره‌ای به فروش می‌رسیدند.

کمیسیون 0.5 تا 1 درصدی از تراکشن ها

توسعه خدمات به سایر کسبه و مشارکت در فرار مالیاتی فعالیت‌های غیرقانونی سهیل محدود به شبکه خود نمی‌شد و خدمات را به سایر کسبه و فعالان صنف موبایل نیز گسترش داده بود. به این صورت که حساب‌های بانکی و دسته‌چک‌های اجاره‌ای را در اختیار آن‌ها قرار می‌داد و در ازای آن 0.5 تا 1 درصد از تراکنش‌های مالی آن‌ها را به عنوان کمیسیون دریافت می‌کرد.

با نگاه خوش بینانه انگیزه‌ اصلی کسبه برای استفاده از این خدمات، وعده‌های سهیل مبنی بر کاهش یا عدم پرداخت مالیات و ادعای وی مبنی بر داشتن آشنایانی در اداره مالیات بود. اعتماد به سابقه کار سهیل در بازار و مشاهده فعالیت گسترده وی، کسبه را نیز در دام این شبکه گرفتار کرده است.

مالیات 200 میلیارد تومانی برای فرد بی اطلاع

این سودجویی کوتاه‌مدت، عواقب وخیمی برای صاحبان اصلی مدارک و حساب‌های بانکی در پی دارد. بسیاری از این افراد از فعالیت‌های کلانی که با نام آنها انجام شده، بی‌اطلاع بودند و با بدهی‌های مالیاتی کلان روبرو هستند. به عنوان مثال در یکی از پرونده‌ها برای فردی 200 میلیارد تومان مالیات محاسبه شده است.

یکی از مقامات پلیس امنیت اقتصادی فراجا تأکید کرد کم‌اطلاعی، ناآگاهی از عواقب حقوقی و قضایی، و طمع افراد، از عوامل اصلی زمینه‌ساز بروز چنین جرائمی است.

نتیجه این اقدامات برای صاحبان حساب‌ها، مسدود شدن حساب‌های بانکی، توقیف اموال، ممنوع‌الخروج شدن و حتی قطع یارانه است. بسیاری از این قربانیان، روستاییان و افراد بی‌بضاعت هستند که هیچ اطلاعی از ماهیت فعالیت‌های انجام شده با نام را نداشتند.

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید