
"تفارس" نحوه مدیریت ریسک جنگ و برنامه های آتی را اعلام کرد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، شرکت تامین سرمایه خلیج فارس که در بازار دوم معاملات فرابورس حضور دارد، چشم انداز، نحوه مدیریت ریسک جنگ، پیش بینی سود و زیان و برنامه های آتی را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، "تفارس" با ارائه گزارش تفسیری مدیریت صورت های مالی 12 ماهه منتهی به اسفند سال 1404، چشم انداز، اولویت های راهبردی، مدیریت ریسک جنگ، پیش بینی صورت سود و زیان، برنامه های آتی را اعلام کرد که اینجا قابل مشاهده است.
ریسک های جنگ تحمیلی اسفند ماه
بروز جنگ تحمیلی در پایان سال مالی 1404 و ادامه آن در سال 1405 و ابهامات ناشی از نحوه اتمام آن و سناریوهای پیش رو همگی بر عملکرد نهادهای مالی در بازار سرمایه اثرگذار بوده و قطعا اثراتی را بر سود خالص این نهادها در سال مالی 1405 خواهند داشت. اثرات این جنگ تحمیلی بر عملکرد نهادهای مالی بسته به نوع فعالیت نهاد مالی متفاوت است.
شرکت های تامین سرمایه دارای دو بخش اصلی درآمدی هستند که یکی مربوط به سرمایه گذاری و مدیریت منابع تحت مدیریت شرکت و صندوق ها و دیگری ارائۀ خدمات مالی و کسب درآمد از پذیرش تعهداتی همچون تعهدپذیره نویسی و بازارگردانی است.
در بررسی اثرات جنگ تحمیلی بر درآمدهای خدمات مالی تامین سرمایه ها اشاره به این موضوع دارای اهمیت است که قسمتی از درامد شرکت های تامین سرمایه در این بخش از تعهدات پذیرفته شده در سال های قبل و بخشی نیز از پذیرش تعهدات جدید در سال مالی پیش رو ناشی می شود.
درآمدهای بازارگردانی اوراق تحت تعهد در صورتی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت که مشتری طرف قرارداد تامین سرمایه بصورت مستقیم و غیرمستقیم در جنگ تحمیلی اسیب دیده باشند که این موضوع در بازار سرمایه وجود دارد و متاسفانه برخی شرکت های صنعتی بزرگ مورد حملات مستقیم قرار گرفته و آسیب هایی را تجربه کرده اند که این موضوع می تواند باعث نکول یا تاخیر در پرداخت تعهدات از سوی این مجموعه ها شود.
برخی شرکت ها نیز بصورت غیرمستقیم اسیب دیده اند که این آسیب از محل هایی همچون عدم امکان تولید با ظرفیتی مشابه با سال قبل، عدم دسترسی به مواد اولیه، عدم امکان صادرات و یا عدم امکان دریافت سود تقسیمی از شرکت زیرمجموعه است. اینکه میزان اثرات ناشی از این آسیب ها چقدر بوده و به چه میزان درامدهای بازارگردانی تامین سرمایه را تحت تاثیر قرار می دهند، مستلزم برآورد دقیق خسارت ها و نهایتا تعدیل بودجه شرکت های طرف قرارداد و مشخص شدن برآورد احتمال نکول مشتریان است.
حتی با توجه به عدم اتمام جنگ و سناریوهای پیش رو جهت اتمام جنگ و ابهامات موجود ، امکان برآورد قابل اتکایی برای میزان نکول و تاخیر در پرداخت از سوی مشتریان طرف قرارداد وجود ندارد. در خصوص درآمدهای آتی و پذیرش تعهدات جدید این موضوع می تواند در سناریوهای مختلف متفاوت باشد.
در صورت طولانی شدن جنگ به جهت بالا رفتن نرخ تامین مالی و افزایش ابهامات در تصمیم گیری ها و یا به جهت متوقف شدن اجرای طرح های توسعه و به تبع آن کاهش درخواست های تامین مالی به نظر می رسد تا امکان انتشار اوراق جدید به میزان حجم برآورد شده در بودجه شرکت وجود نداشته باشد.
با اتمام جنگ و رفع تمام ابهامات می توان با در نظر گرفتن شرایط جدید به اهداف در نظر گرفته شده در بودجه رسید. در خصوص بهای تمام شده بازارگردانی نیز با طولانی شدن جنگ و بالا رفتن ریسک تغییرات نرخ بهره امکان افزایش هزینه های بازارگردانی اوراق وجود دارد. در خصوص صندوق های سرمایه گذاری تحت مدیریت شرکت نیز در صورت طولانی شدن جنگ و وجود ابهام در بازار سرمایه، امکان خروج منابع از سوی مشتریان حقوقی جهت استفاده از منابع سرمایه گذاری شده در صندوق و نهایتا کاهش منابع تحت مدیریت شرکت وجود دارد.
انتهای پیام
- برچسب
- اخبار بورس
- بورس تهران
- بورس ایران
- سهام






