1. صنایع
سه شنبه, ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ ۰۰:۰۰
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کد خبر: 239503
تولید سیمان از تقاضا پیشی گرفت/ هیچ کمبودی نیست

تولید سیمان از تقاضا پیشی گرفت/ هیچ کمبودی نیست

دبیرکل صنف کارفرمایان صنعت سیمان، گفت: هیچ کمبود یا نگرانی بابت تأمین نیاز سیمان وجود ندارد بلکه تولید بیش از تقاضا است.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علی اکبر الوندیان با تاکید بر استمرار تولید به ایرنا، اعلام کرد: فعلا از نظر تولید سیمان کمبودی احساس نمی‌شود و علاوه‌ بر پاسخگویی به نیاز بازار، ذخایر کافی مازاد بر تقاضا نیز وجود دارد.

تولید ۷۵ میلیون تنی سیمان در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ با رشدی بیش از 3 درصدی روبرو بود. علاوه بر این در پایان سال گذشته و آغاز سال جاری، استمرار تولید در شرکت های مختلف رخ داد و هیچ یک با توقف تولید مواجه نشده است.

سال گذشته به دلیل رکود در صنعت ساخت‌ و ساز، حدود ۵ تا ۶ میلیون تن کاهش مصرف سیمان را تجربه کرد که به تبع آن تولید نیز کاهش یافت اما این کاهش تولید، ناشی از مدیریت منابع و جلوگیری از انباشت بیش از حد ذخایر بود.

۱۹ نماد سیمانی که سال گذشته در فروردین در مجموع ۲.۷۷ هزار میلیارد تومان درآمد داشتند، سال جاری همین ماه را با ۵.۲۳ هزار میلیارد سپری کردند که نشانگر یک رشد قابل توجه است.

قیمت کیسه‌های سیمان که از مواد اولیه پتروشیمی تولید می‌ شوند، افزایش یافته که این امر بر قیمت تمام شده سیمان پاکتی تأثیر گذاشته است. به عنوان مثال، کیسه‌ ای که اوایل سال گذشته حدود ۹ هزار تومان خریداری می‌ شد در پایان سال به ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان رسید.

این رشد قیمتی در هفته های اخیر حدود ۷۰ تا ۱۰۰ درصد است که بیشتر ناشی از جو روانی و افزایش قیمت محصولات پتروشیمی در بورس کالا است.

این افزایش قیمت‌ها را موقتی و کاذب و ناشی از فضای سازی متاثر از بمباران شرکت های پتروشیمی در جریان جنگ تحمیلی اخیر است. در حالی که قیمت سیمان در بازار تغییرات نامعقولی نداشت اما هزینه مواد اولیه بسته‌بندی رشد چشمگیری داشته است.

هر چند هزینه‌ها ناشی از دستمزدها (به طور متوسط ۵۷درصد در کل مجموعه های سیمانی)، افزایش قبوض برق و گاز در سال جدید، تغییرات نرخ ارز، بسیار بیشتر از رشد قیمت سیمان بوده اما همچنان بر کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از افزایش نامتناسب تمرکز داریم.

هیچ کمبودی در صنعت سیمان وجود ندارد و تولید مستمر و عرضه محصولات بیشتر از گذشته است. بنابراین نگرانی برای خرید هیجانی یا ذخیره‌سازی توسط مردم وجود ندارد. افزایش قیمت‌ ها در حوزه پاکتی صرفاً به دلیل مشکلات تامین و التهابات روانی ناشی از بازار پتروشیمی است.

با همکاری دولت در تأمین پایدار گاز صنایع به‌ ویژه در فصل تابستان، شرکت های تولیدی می‌ توانند با ظرفیت کامل‌ تری فعالیت کرده و حتی تولید را افزایش دهند. زیرا فعلا برخی شرکت ها به دلیل محدودیت در دریافت انرژی، زیر ظرفیت اسمی کار می‌ کنند.

انتهای پیام

 

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید