
ایران تا وصول کامل 12 میلیارد دلار وارد مذاکرات نخواهد شد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، تسنیم و فارس دو رسانه وابسته به سپاه به نقل از منابع آگاه، اعلام کردند: ادعاهای ترامپ در خصوص توافق احتمالی با ایران آمیختهای از راست و دروغ و تلاشی برای نمایش یک پیروزی ساختگی است.
بر اساس این گزارش، برخلاف فضاسازی های رسانهای کاخ سفید، متن توافق تحت عنوان تعهد در برابر تعهد تدوین شده و فعلا در مراحل نهایی تصویب در مراجع ذی صلاح ایران قرار دارد اما هنوز تصمیم قطعی درباره آن اتخاذ نشده است.
ترامپ در اظهارات چندین محور کلیدی را تحریف کرده و مدعی شده ایران موظف به بازگشایی بدون عوارض تنگه هرمز است اما چنین بندی در متن توافق وجود ندارد. موضع قطعی ایران اینکه پس از رفع کامل محاصره، تنگه هرمز را صرفاً طبق ترتیبات از پیش تعیین شده بازگشایی خواهد کرد.
ترتیباتی شامل پایش، بازرسی کشتی ها و تأمین امنیت توسط ایران است و مقدمات اجرایی آن هماکنون در حال آمادهسازی است.
ادعای بر برچیدن یا نابودی مواد هستهای ایران دروغ و حتی در یادداشت تفاهم مطرح نشده است. ترامپ در سخنان خود از پرداختن به تعهدات اصلی آمریکا خودداری کرد.
پرداخت فوری ۱۲ میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده یکی از مهم ترین شروط ایران در این توافق است و ایران تا زمان وصول کامل این مبلغ، وارد هیچ مرحلهای از مذاکرات بعدی نخواهد شد. عدم اجرای این بند به منزله نقض آشکار تعهدات از سوی واشنگتن تلقی میشود.
علاوه بر این برقراری آتشبس کامل در لبنان مطابق با نظر و ملاحظات حزب الله یکی دیگر از ارکان اساسی این توافق است که ترامپ به آن اشارهای نکرد.
هرگونه توافق نهایی صرفاً بر مبنای اصول نظام و با رویکرد بی اعتمادی کامل به آمریکا تنظیم خواهد شد. ساختار این توافق به گونهای طراحی شده که در صورت هرگونه عهدشکنی یا بازگشت تحریم ها از سوی آمریکا، امکان اقدام متقابل فوری و بازگشتناپذیر برای ایران محفوظ باشد.
تنها در صورت تحقق کامل این شروط، ایران در مراحل بعد درباره لغو کلیه تحریمها و موضوعات هستهای در چارچوب خطوط قرمز خود وارد گفتوگو خواهد شد.
انتهای پیام
- برچسب
- اخبار بورس
- بورس تهران
- بورس ایران
- سهام










