1. سایر حوزه ها
دوشنبه, ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ ۱۳:۱۶
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر: 241859
نشست محرمانه ایران و آمریکا تکذیب شد/ عدم اثر تحریم‌ها و اعمال محاصره

نشست محرمانه ایران و آمریکا تکذیب شد/ عدم اثر تحریم‌ها و اعمال محاصره

سخنگوی وزارت خارجه با تکذیب ادعای نشست محرمانه ایران و آمریکا در اربیل از عدم اثر تحریم‌ها و اعمال محاصره بر مواضع و ... خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، اسماعیل بقایی با بیان اینکه پیگیری وضعیت چهار خلبان ایرانی منافاتی با رابطه قطر ندارد، اعلام کرد: قطری ها در مباحث مرتبط با روند شروع‌شده با آمریکا نقش‌آفرینی می‌کنند. مطالبه وضعیت چهار خلبان ارتش که در همان روزهای نخست برای هدف قرار دادن منشأ و مبدأ تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران عازم عملیات دفاعی شدند ، جدی است. بنابراین از همه ظرفیت‌های دو و چند جانبه و حقوق‌ استفاده خواهیم کرد تا وضعیت خلبان ها روشن شود.

مهلت ۶۰ روزه تفاهم نامه اسلام آباد شروع نشد

بارها ثابت شده ایران طرفی نیست که تحت فشار، اولتیماتوم و مهلت زمانی سیاست‌ها را تنظیم کند. بلکه بر اساس منافع ملی و ارزیابی‌ها از آنچه تامین‌کننده و تضمین‌ کننده منافع و امنیت ملی است تصمیم‌گیری می‌شود.

در تفاهم نامه اسلام آباد پیش‌بینی شده بود طی دوره ۶۰ روزه درباره دو موضوع رفع تحریم و موضوع هسته‌ای گفت و گو و اگر طی این ۶۰ روز به نتیجه نرسید، تمدید شود. مذاکره به دلیل اینکه آمریکا تنها چند هفته پس از امضای یادداشت تفاهم در ۲۸ خرداد، دست به نقض فاحش و گسترده متن آن زد، شروع نشد. لذا بحث ۶۰ روزه هم دیگر موضوعیت ندارد.

ایران و عمان در حال نهایی کردن بسته تفاهم درباره تنگه هرمز

بسته تفاهم میان ایران و عمان در مورد نقشه مسیر تردد در تنگه هرمز به علاوه بیانیه مشترک در حال نهایی شدن است. سه عامل پیچیدگی موضوع، تعدد بازیگران و تلاش برخی طرف‌های بدسگال موجب طولانی شدن این روند شده است.

گفت‌وگوها بین ایران و عمان با جدیت ادامه دارد. در مورد متن بیانیه مشترک، دیدگاه‌ها تبادل می‌شود. هر دو طرف برای تدوین ساز و کاری که تأمین‌کننده مصالح و نگرانی‌ های هر دو طرف باشد و همزمان ملاحظات مربوط به کشتیرانی بین‌المللی را هم تأمین کند، مصمم هستند.

ادعای نشست محرمانه ایران و آمریکا در اربیل کاملاً ساختگی است

ادعای رسانه آمریکایی مبنی بر ارتباط غیر رسمی واشنگتن با سپاه از طریق اقلیم کردستان عراق جهت اطمینان از حمایت نیروهای مسلح از روند مذاکرات، کاملاً ساختگی است. چنین رفتارهایی از روی استیصال انجام می‌شود.

هر تصمیمی درباره مذاکره و گفت و گو اتخاذ شود،، حتماً با لحاظ دیدگاه‌ها و ملاحظات تمامی بخش‌های نظام صورت می‌گیرد. نهادها با در نظر گرفتن همه ملاحظات و مباحث مرتبط با سیاست خارجی، بهترین تصمیم را اتخاذ می‌کنند.

عدم اثر تحریم‌های آمریکا و اعمال محاصره بر موضع ایران

اعلام برنامه دولت آمریکا برای اعمال تحریم‌های بی‌سابقه علیه ایران از جمله اعمال محاصره زمینی هیچ اثری بر موضع ایران ندارد. در دوره دموکرات‌ها نیز مفهومی تحت عنوان تحریم‌های فلج‌کننده و سپس در دور نخست دولت ترامپ کارزار فشار حداکثری مطرح شد که خوی ضدبشری آمریکایی‌ها را به اثبات رساند.با روش‌هایی که قبلاً امتحان شده و نتیجه‌ای نداشته است، قرار نیست نتیجه دیگری حاصل شود.

با توجه به ارزیابی‌ها از سناریوهای مختلفی که آمریکا ممکن است به شیوه‌های گوناگون به وسیله آن‌ها شرارت را علیه ایران ادامه دهد، پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است. قطعا از تمامی ابزارها برای مواجهه با شرایط جدید استفاده خواهد شد.

میانجی جدیدی در روابط ایران و آمریکا وجود ندارد

میانجی موضوعات مرتبط با ایران و آمریکا، پاکستان است و قطر هم تلاش می‌کند. اینکه برخی کشورهای اروپایی در تماس‌ها دیدگاه‌هایی را مطرح و برای بکار گرفتن مساعی ابراز آمادگی کنند، امر کاملاً طبیعی است اما به معنای وجود میانجی جدید در تحولات مرتبط با روابط ایران و آمریکا نیست.

موضوع به نوع نگاه آمریکا، اشتباه محاسباتی‌ و اصرار بر روش‌ها و رویکردهایی که شکست‌ آن صدها بار تجربه شده اما هیئت حاکمه کماکان اصرار دارد که همان مسیرهای تجربه‌شده را باز هم بیازماید. قطعاً نتیجه‌ای غیر از موارد قبلی عاید نخواهد شد.

در سفر وزیر کشور پاکستان انتقال پیام ویژه‌ای مطرح نبود

رفت‌وآمد میان ایران و پاکستان به‌عنوان دو کشور همسایه همواره در جریان است. وزیر کشور پاکستان به دعوت وزیر کشور به تهران سفر کرد که در جریان آن هم موضوعات دوجانبه و هم مباحث مرتبط با تحولات منطقه مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

پاکستان تلاش می‌کند از ظرفیت‌ها در راستای ایفای نقش میانجی‌گر استفاده کند. پیام خاص و ویژه‌ای در میان نبود. موضوع مذاکرات ایران و آمریکا برای طرف پاکستانی حائز اهمیت است. چرا که آن‌ها نقش مهمی در شکل‌دهی به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد ایفا کردند.

بورس پرس در بله : ble.ir/boursepress

انتهای پیام

 

    دیدگاه ها

    شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



    کد امنیتی کد جدید