1. صنایع
یکشنبه, ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ ۰۹:۴۶
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر: 242484
پیش‌ بینی 4 بانک بزرگ جهان از صعود اونس طلا تا 5200 دلار

پیش‌ بینی 4 بانک بزرگ جهان از صعود اونس طلا تا 5200 دلار

4 بانک بزرگ بین‌المللی، قیمت طلا در ماه‌های آینده را در محدوده ۴۵۰۰ تا ۵۲۰۰ دلار در هر اونس پیش بینی کردند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، طبق گزارش خبرآنلاین، پیش‌ بینی 4 بانک بزرگ بین‌ المللی نشان می‌دهد چشم‌انداز بازار جهانی طلا همچنان صعودی است. هرچند انتظار نمی‌رود قیمت این فلز گرانبها در کوتاه‌ مدت با جهش ناگهانی مواجه شود. برآوردها حاکی از آن است که قیمت طلا در ماه‌های آینده در محدوده ۴۵۰۰ تا ۵۲۰۰ دلار به ازای هر اونس قرار خواهد گرفت.

بر اساس این گزارش، بانک های گلدمن ساکس، جی‌پی‌مورگان، سیتی‌گروپ و UBS، چشم‌انداز نسبتاً صعودی برای قیمت طلا در سال جاری و سال آینده میلادی ارائه کرده‌اند. اگرچه برآورد بانک‌ها با یکدیگر تفاوت دارد اما وجه مشترک آنها انتظار برای ادامه معاملات طلا در سطوح بالاتر از قیمت فعلی است. در عین حال، نشانه‌ای از پیش‌ بینی جهش شدید و ناگهانی در کوتاه‌ مدت دیده نمی‌شود.

گلدمن ساکس اعلام کرد قیمت هر اونس طلا می‌ تواند تا پایان سال جاری میلادی به حدود ۴۹۰۰ دلار برسد. این رقم بیشترین پیش‌ بینی برای پایان سال جاری در میان 4 بانک مورد بررسی است و در صورت تحقق به معنای رشد حدود ۱۲.۶ درصدی قیمت طلا نسبت به سطح فعلی خواهد بود.

جی‌ پی‌ مورگان نیز قیمت طلا در پایان سال جاری میلادی را حدود ۴۵۰۰ دلار پیش‌ بینی کرد. سیتی‌گروپ نیز برآوردی مشابه ارائه داده و قیمت ۴۵۰۰ دلار را برای پایان سال جاری در نظر گرفته است.

UBS قیمت طلا در پایان سال جاری میلادی را حدود ۴۶۰۰ دلار پیش‌ بینی کرده اما چشم‌انداز این بانک برای سال آینده صعودی‌تر است و انتظار دارد قیمت هر اونس طلا در میانه سال آینده میلادی به حدود ۵۲۰۰ دلار برسد. رقمی که بیشترین هدف قیمتی در میان پیش‌ بینی‌ های مطرح‌ شده برای دوره مورد بررسی است.

دامنه پیش‌ بینی این بانک ها برای قیمت طلا در پایان سال جاری بین ۴۵۰۰ تا ۴۹۰۰ دلار به ازای هر اونس است و UBS برای میانه سال آینده هدف ۵۲۰۰ دلاری را در نظر گرفته است.

افزایش قیمت جهانی طلا لزوماً به همان میزان در بازار ایران منعکس نمی‌شود. زیرا قیمت طلا و سکه در ایران علاوه بر اونس جهانی به نرخ دلار، میزان حباب، شرایط تقاضا و وضعیت بازار داخلی نیز وابسته است. در صورت رسیدن قیمت جهانی طلا به محدوده ۵۰۰۰ دلار برای برآورد قیمت طلای داخلی باید همزمان نرخ ارز و شرایط بازار ایران نیز مورد توجه قرار گیرد.

برآیند پیش‌بینی بانک‌ های بزرگ از ادامه روند صعودی طلا حکایت دارد اما اختلاف میان اهداف ۴۵۰۰، ۴۶۰۰ و ۴۹۰۰ دلاری نشان می‌دهد درباره سرعت این رشد اتفاق‌ نظر وجود ندارد. همچنین عواملی مانند سیاست نرخ بهره بانک‌های مرکزی، خرید طلا توسط بانک‌های مرکزی، تحولات ژئوپلیتیک و وضعیت دلار آمریکا می‌توانند مسیر قیمت طلا را تغییر دهند.

برای سرمایه‌گذاران ایرانی نیز تحقق اهداف ۴۵۰۰ تا ۵۲۰۰ دلاری به‌تنهایی برای پیش‌بینی قیمت طلای داخلی کافی نیست و نرخ دلار در ایران می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در قیمت نهایی طلا داشته باشد.

بانک پیش‌بینی قیمت طلا
گلدمن ساکس ۴۹۰۰ دلار تا پایان سال جاری
جی‌پی‌مورگان ۴۵۰۰ دلار تا پایان سال جاری
سیتی‌گروپ ۴۵۰۰ دلار تا پایان سال جاری
UBS ۴۶۰۰ دلار تا پایان سال جاری
UBS ۵۲۰۰ دلار در میانه سال آینده

بورس پرس در بله : ble.ir/boursepress

انتهای پیام

 

    دیدگاه ها

    شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



    کد امنیتی کد جدید