کد خبر: ۱۷۵۷۵۷
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۰/۷/۱۱

دستورالعمل ۱۴بندی نحوه محاسبه مالیات خانه های خالی اعلام شد
از سوی رئیس سازمان مالیاتی:

دستورالعمل ۱۴بندی نحوه محاسبه مالیات خانه های خالی اعلام شد

دستورالعمل ۱۴ بندی نحوه محاسبه مالیات خانه های خالی در راستای اجرای حکم ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم از سوی رییس سازمان مالیاتی اعلام شد.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، دستورالعمل سازمان امور مالیاتی در خصوص نحوه محاسبه مالیات واحدهای مسکونی خالی توسط امید علی پارسا   ابلاغ شد.

دستورالعمل نحوه محاسبه مالیات واحدهای مسکونی خالی:

1- به منظور ایجاد وحدت رویه در خصوص نحوه محاسبه مالیات بر واحدهای مسکونی خالی موضوع ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات های مستقیم اصلاحی  مصوب سال 96 ، مبنای محاسبه یکسال مالیاتی است. بنابراین چنانچه مالک یا مالکان واحدها اشخاص حقوقی با دوره های مالی میانسالی باشند، فارغ از تاریخ شروع و پایان دوره مالی آنها رسیدگی در اجرای مقررات این ماده، برابر با سال مالیاتی سال شمسی خواهد بود.

2- ملاک احراز شرایط واحد مسکونی به عنوان خانه خالی در شهر های بالاتر از 100 هزار نفر جمعیت برای مطالبه مالیات موضوع این ماده بر اساس اطلاعات دریافتی از سامانه املاک و اسکان است.

3- در یک سال مالیاتی واحد مسکونی در صورتی به عنوان واحد خالی قابل شناسایی است که بیش از 120 روز خالی از سکته باشد. بنابراین شناسایی یک واحد مسکونی به عنوان واحد خالی طی یک سال، دلیل بر شناسایی آن واحد برای سال بعد نخواهد بود.

4- در خصوص واحدهای مسکونی خالی شراکتی (دارای چند مالک) مالیات هر شریک به نسبت سهم مالکیت جداگانه محاسبه، اعلام و مطالبه می شود.

5- اداره امور مالیاتی ذیصلاح برای تشکیل پرونده، صدور اوراق مطالبه اشخاص حقیقی براساس نشانی اصلی مالک یا مالکان در سامانه ملی املاک و اسکان تعیین می شود. در صورت عدم اعلام نشانی اصلی، اداره امور مالیاتی بر اساس نشانی یکی از واحدهای مسکونی خالی اعلامی در سامانه املاک و اسکان که متعلق به مالک یا مالکان است به صورت سیستمی تعیین می شود.

6- محاسبه مالیات موضوع این ماده به ازای هر ماه بیش از 120 روز در یک سال شمسی برای هر مالک و حداکثر به مدت 8 ماه در یک سال قابل محاسبه است. این مالیات ماهیانه بوده و کسر ماه مشمول مالیات نیست. برای محاسبه کسر ماه مدت خالی بودن کل سال مبنای محاسبات است. لذا حداکثر 30 روز برای 6 ماه اول و 29 روز برای شش ماه دوم در سال بعد از 120 روز به عنوان کسر ماه در محاسبات لحاظ نمی شود.

به عنوان متال ، مالک بعد از 120 روز 10 روز در شهریورماه، 10 روز در آبان و 10 روز در بهمن ماه دارای 6 واحد و در بقیه سال دارای کمتر از 6 واحد مسکونی خالی بوده در این حالت ضریب دو برابری صرفا برای یک ماه قابل اعمال است.

7- مدت محاسبه مالیات موضوع این ماده پایان تیرماه سال بعد برای هر سال از سال ۱۴۰۰ است که با توجه به دسترسی به اطلاعات از طریق وزارت راه  محاسبه می شود. سازمان امور مالیاتی ، مالیات متعلق به واحدهای مسکونی خالی شناسایی شده هر سال را به همراه ایجاد امکان پرداخت الکترونیک مالیات تا پایان تیرماه سال بعد ضمن ارسال پیامک برای مالک یا مالکان در درگاه خدمات الکترونیک این سازمان با کار پوشه مودیان به مالک یا مالکان اعلام خواهد کرد.

در صورت عدم پرداخت مبلغ تعیین شده تا یک ماه بعد از اعلام سازمان، اوراق مطالبه در مهلت قانونی و به صورت سیستمی صادر و نسبت به ابلاغ آن به مالک یا مالکان حسب مقررات اقدام می شود.

8- واحدهای مسکونی واقع در شهر های زیر 100 هزار نفر جمعیت و روستاها که به استاد سامانه ملی املاک و اسکان در حکم واحد مسکونی خالی تلقی شده اند، مشمول جریمه ای معادل 20 درصد مالیات سال اول موضوع ماده 54 مکرر قانون خواهند بود.

9- با عنایت به بند 6 تبصره ماده 169 مکرر در صورت عدم انجام به موقع تکالیف (هر گونه تغییر در محل اقامت یا خرید و فروش واحد تحت تملک ) به ازای هر ماه تأخیر، واحد مسکونی جدید به صورت ماهانه مشمول جریمه ای معادل مالیات سال اول و شش برابر مالیات اجاره آن ماه می شود. این امر مانع از مطالبه و وصول مالیات و جرایم واحدهای مسکونی خالی نخواهد بود.

10- در موارد صدور برگ مطالبه مالیات و جرایم حسب مورد مفاد ماده 191 قانون مالیات های مستقیم با رعایت سایر مقررات مربوط در خصوص جریمه موضوع ماده 54 مکرر و تبصره 8 ماده 169 مکرر قانون مذکور على الخصوص بند 10 این دستورالعمل جاری است.

11-در یک سال شمسی برای تمام املاک مشمول مالیات خانه های مسکونی خالی هر شخص حقیقی یا حقوقی، یک برگ مطائبه صادر و تمام املاک، سهم مالکیت، میاخد محاسبه مالیات، مالیات هر واحد و جمع مالیات مورد مطالبه در آن درج می شود.

12- در مواردی که پس از صدور برگ مطالبه، اطلاعات جدیدی از مالکیت اشخاص حقیقی یا حقوقی بدست آید که موجب افزایش مالیات مطالبه شده قبلی شود، نسبت به مطالبه مالیات متعلقه اقدام خواهد شد.

13-در صورت عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر، مالیات متعلق به موجب برگ مطالبه از مالک مطالبه خواهد شد. ابلاغ اوراق مطالبه ، اعتراض به آن و مراحل دادرسی مالیاتی مربوط تابع مقررات قانون مالیات های مستقیم است. مالیات متعلقه به همراه جریمه موضوع ماده 190 قانون مالیات های مستقیم قابل وصول خواهد بود.

14- با عنایت به قسمت اخیر ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم، چنانچه حسب اعلام مرکز آمار، واحد های مسکونی موجود در هر شهر بالای 100 هزار نفر جمعیت 1.15 برابر تعداد خانوارهای ساکن در آن شهر برسد، مشمول مالیات نخواهد بود. این امر مانع از اعمال جریمه موضوع بند 4 تبصره 8 ماده 169 مکرر قانون در صورت عدم ثبت و اعلام در سامانه ملی املاک و اسکان نخواهد بود.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام


برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال بورس پرس در تلگرام شوید.
ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *
عدد روبرو را تایپ نمایید


آخرین اخبار
پربیننده ترین
طراحی سایت خبری و هاست توسط ایرسا هاستینگ